arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۲۳۲۸۷
تاریخ انتشار: ۵۵ : ۰۸ - ۱۹ مرداد ۱۳۹۷

محمود صادقی: موانع زیادی برای حذف کنکور وجود دارد / برای اجرای این ایده، قانون مصوب مجلس نهم باید اصلاح شود

محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون کنونی حذف کنکور دارای ایرادات فراوانی است، گفت: اگر قرار باشد این ایده اجرا شود باید قانون مصوب مجلس نهم اصلاح شود. وی افزود: هنوز در سیستم آموزش متوسطه، پتانسیل لازم برای ارزیابی درست و صحیح دانش آموزان برخوردار وجود ندارد و اعتماد کاملی برای برای ارزیابی و نمره گیری در سیستم آموزش و پرورش نیز وجود ندارد، این موارد مانعی برای حذف کنکور است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

محمود صادقی نماینده مردم تهران در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه قانون کنونی حذف کنکور دارای ایرادات فراوانی است، گفت: اگر قرار باشد این ایده اجرا شود باید قانون مصوب مجلس نهم اصلاح شود.

عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفت وگو با ایرنا، درباره چگونگی حذف کنکور اظهار داشت: طبق قانون مصوب باید به تدریج کنکور حذف و معدل جایگزین آن شود، و در همین راستا برنامه‌ای که سازمان سنجش طراحی کرده سالانه به این سمت می‌رود که به تدریج معدل دوره متوسطه در پذیرش دانشجویان دخالت داده شود.
وی ادامه داد: تا کنون معدل تاثیر مثبتی در کنکور داشته یعنی اگر معدل تاثیر مثبتی در کنکور داشته باشد آن را دخالت می‌دهند، اما به نظر می‌رسد از سال آینده معدل بجای تاثیر مثبت، تاثیر قطعی می‌شود، مسئولان سازمان سنجش آموزش می‌گویند ما چاره‌ای جزء اجرای قانون نداریم تا اینکه تدریجا به سمت حذف کنکور پیش بروند.
عضو ناظر مجلس شورای اسلامی در شورای سنجش تکمیلی آموزش عالی کشور خاطر نشان کرد: من با ایده موافق هستم که باید به جایی برسیم که دانشگاه‌های ایران این قابلیت را داشته باشند که بتواند مانند بسیاری از دانشگاه‌های دیگر دنیا، دانشجویان را براساس معیار‌های خود انتخاب کنند، اما به نظر می‌رسد این ایده با شرایط کشور ما تطابق کاملی ندارد.
وی افزود: هنوز در سیستم آموزش متوسطه، پتانسیل لازم برای ارزیابی درست و صحیح دانش آموزان برخوردار وجود ندارد و اعتماد کاملی برای برای ارزیابی و نمره گیری در سیستم آموزش و پرورش نیز وجود ندارد، این موارد مانعی برای حذف کنکور است.
صادقی خاطر نشان کرد: هنوز دانش آموزان مناطق محروم، کنکور را شانسی بزرگ برای خود می‌دانند که اگر دوره دانش آموزی به دلایلی موفق نبودند بتوانند در کنکور آن را جبران کنند و همه تلاش خود را انجام دهند.
وی ادامه داد: مجموعه این عوامل باعث می‌شود ما به احتیاط درباره حذف کنکور صحبت کنیم، اما سازمان سنجش می‌گوید که ما وظیفه قانونی برای حذف کنکور داریم و امسال نیز تاثیر مثبت را در کنکور اعمال کرده است.
به گزارش ایرنا، در نامه ۱۷۰ نفر از نمایندگان مجلس که هفته گذشته در صحن علنی قرائت شد آمده است: بر اساس اخبار واصله اخیرا تصمیمی در شورای سنجش و پذیرش دانشجو برای لحاظ شرایط آزمون کنکور سراسری سال ۱۳۹۸ توسط اعضای آن شورا اتخاذ شده که طی آن محاسبه نمره معدل در آزمون با ۳۰ درصد به صورت قطعی خواهد بود.
نمایندگان مجلس در نامه خود به وزیر علوم، تحقیقات و فناوری آورده اند: تصمیم شورای سنجش و پذیرش دانشجو برای لحاظ شرایط آزمون کنکور سراسری سال ۱۳۹۸ به علت نبود زیرساخت‌های لازم در شرایط فعلی مغایر عدالت آموزشی است و می‌تواند آسیب‌های جدی و جبران ناپذیری را به مناطق محروم کشور وارد و امید نسل جوان و داوطلبان کنکور را به یاس مبدل کند.
امضا کنندگان این نامه درخواست کردند به فوریت جلسه فوق العاده شورای سنجش و پذیرش تشکیل تا نسبت به بازنگری مصوبه این شورا برای کنکور سال ۹۸ اقدام شود.

نظرات بینندگان