arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۳۵۵۵
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۱ - ۲۷ دی ۱۳۹۷

اعتصاب سراسری در تونس آغاز شد

اعتصاب سراسری در تونس که اتحادیه مشاغل این کشور در نتیجه بی پاسخ ماندن خواسته ها از دولت درباره افزایش دستمزدها به آن دعوت کرده بود از صبح امروز آغاز شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

اعتصاب سراسری در تونس که اتحادیه مشاغل این کشور در نتیجه بی پاسخ ماندن خواسته ها از دولت درباره افزایش دستمزدها به آن دعوت کرده بود از صبح امروز آغاز شد.

به گزارش روز پنجشنبه شبکه خبری «روسیا الیوم»،اتحادیه مشاغل تونس در مذاکره با دولت این کشور از آنها خواسته بود تا دستمزدها را برای 670 هزار کارمندان دولتی افزایش دهند.
این اعتصاب که یک روزه است در موسسات مهم و فرودگاه ها و مدارس و وزارتخانه ها و شرکت های عمومی فعال در زمینه حمل نقل هوایی و زمینی و بیمارستان ها و رسانه های رسمی و غیره خواهد بود.
در همین چارچوب، شرکت هواپیمایی تونس از تعویق 16 پرواز در روزهای جمعه و شنبه خبر داده و وزارت آموزش و پرورش و تحصیلات عالی و پروهش های علمی برای محافظت از دانشجویان کلاس های درسی را تعطیل کرده است.
«یوسف الشاهد»نخست وزیر تونس با هشدار نسبت به اینکه این اعتصاب برای دولت بسیار پرهزینه خواهد بود افزود که دولت توان افزایش دستمزدها را ندارد.
دولت تونس با فشارهای مالی از جمله وام هایی است که از صندوق بین المللی پول گرفته و برای کاهش فشارهای اقتصادی و کمبمود بودجه افزایش دستمزدها را تعلیق کرده است.
«حفیظ حفیظ» معاون دبیرکل اتحادیه مشاغل تونس روز گذشته با اعلام اینکه مذاکره با دولت درباره افزایش دستمزدها شکست خورده به اعتصاب دعوت کرد.
محمد علی بوغدیری یکی دیگر از مسئولان این اتحادیه نیز گفت که در حال حاضر بخش مشاغل عمومی در تونس از وضعیت بسیار بدی رنج می برد.
وی خاطرنشان کرد: نشست این اتحادیه با نخست وزیر تنها سه دقیقه به طول انجامید و به هیچ نتیجه ای هم نرسید.
مردم تونس روز دوشنبه هشتمین سالگرد انقلابشان را جشن گرفتند؛ انقلابی که «انقلاب یاسمن» نام گرفت و موجی از قیام‌ها موسوم به «بهار عربی» را در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به راه انداخت.
جرقۀ قیام مردمی تونس در ژانویه ۲۰۱۱ میلادی در پی مرگ یک فروشندۀ جوان دوره‌گرد زده شد. او از سر فقر و پس از آنکه با خشونت و تحقیر پلیس روبرو شد، خود را به آتش کشید.
مردم تونس روز دوشنبه هشتمین سالگرد انقلاب این کشور را جشن گرفتند؛ انقلابی که «انقلاب یاسمن» نام گرفت و موجی از قیام‌ها موسوم به «بهار عربی» را در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا به راه انداخت.
جرقۀ قیام مردمی تونس در ژانویه ۲۰۱۱ میلادی در پی مرگ یک فروشندۀ جوان دوره‌گرد زده شد. او از سر فقر و پس از آنکه با خشونت و تحقیر پلیس روبرو شد، خود را به آتش کشید.
مرگ او قیامی را رقم زد که بنابر آمارهای رسمی دست‌کم ۳۳۸ کشته و بیش از ۲۱۰۰ زخمی برجای گذاشت و درنهایت زین‌العابدین بن‌علی رئیس جمهوری را نیز مجبور به فرار و پناه بردن به عربستان سعودی کرد.
اتحادیۀ کارگری نیرومند این کشور (UGTT) همچنان با دولت در کشمکش است و بار دیگر برای تحت فشار گذاشتن دستگاه اجرایی و رسیدن به خواسته‌هایی از جمله افزایش دستمزدها، برای برگزاری اعتصاب عمومی در روز پنج‌شنبه فراخوان داده است.
اتحادیه کارگری بارها دولت را تهدید به فلج کردن فعالیت ها کرده است. پیش از این نیز در ۲ نوامبر ۲۰۱۸ میلادی در پی شکست مذاکرات دولت و نمایندگان اتحادیه کارگری، اعتصاب بزرگی سراسر کشور را در بر گرفت.
تلاش‌های «محمد باجی قائد السبسی» رئیس جمهوری ۹۲ ساله و سکولار این کشور نیز که به بدتر شدن قدرت خرید شهروندان تونس اذعان دارد، برای پایان دادن به اختلافات اتحادیه کارگری و دولت راه به جایی نبرده است.

منبع: ایرنا
نظرات بینندگان