arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۴۵۹۰
تعداد نظرات: ۶ نظر
تاریخ انتشار: ۲۴ : ۱۶ - ۱۶ اسفند ۱۳۹۰

حداد عادل: روز 12 اسفند، انتخاب بین خوب و خوب‌تر بود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نفر اول حوزه انتخابیه تهران گفت: نکته مهم دیگر درباره این انتخابات این است که انتخاب مردم مستلزم یک بلوغ سیاسی بیشتر بود. قبلا انتخاب بین خوب و بد بود اما در این انتخابات، انتخاب بین خوب و خوب‌تر بود و این از خصوصیات این دوره است. ما در گذشته در چنین حالتی قرار نداشتیم.

دکتر غلامعلی حداد عادل در انتخابات روز 12 اسفند بیش از یک میلیون و 100 هزار رای کسب کرد و بار دیگر با اختلاف فاحش نسبت به نفر دوم، برنده اول حوزه انتخابیه تهران، ری، شمیرانات و اسلامشهر شد.

وی که هم اکنون رئیس کمیسیون فرهنگی مجلس هشتم است، در گفت گویی با جهان نیوز به بررسی ابعاد حماسه 12 اسفند، موضوع تحریم انتخابات، رابطه مجلس نهم با دولت و دیگر مسائل پیرامون انتخابات پرداخت. این گفت وگو را در ادامه می خوانید:

*ضمن تبریک انتخاب مجدد جنابعالی، ارزیابی شما از انتخابات مجلس نهم چیست؟

بنده تصور می کنم این انتخابات اقتدار نظام جمهوری اسلامی را هم درخارج و هم در داخل کشور افزایش داد و این یک سرمایه بسیار ارزشمند است که باید حفظ شود. من از بصیرت و وقت شناسی مردم ایران اسلامی به خاطر خلق این حماسه بزرگ تشکر می کنم.
نکته مهم دیگر درباره این انتخابات این است که انتخاب مردم مستلزم یک بلوغ سیاسی بیشتر بود. قبلا انتخاب بین خوب و بد بود اما در این انتخابات، انتخاب بین خوب و خوب‌تر بود و این از خصوصیات این دوره است. ما در گذشته در چنین حالتی قرار نداشتیم.

* اطلاعی از نظر مقام معظم رهبری در رابطه با حضور پر شور مردم در این انتخابات ندارید؟

بعد از انتخابات خدمتشان نرسیده ام ولی می توانم حدس بزنم که بسیار خوشحال هستند و مردم هم از خوشحالی ایشان خوشحالند.

* در دوم از انتخابات در تهران 50 نامزد با هم رقابت می کنند استراتژی جبهه متحد چیست؟

راهبرد ما قطعا با مرحله اول فرقی ندارد منتها ممکن است به اقتضای شرایط مرحله دوم تصمیمات ویژه ای اتخاذ شود. هنوز جلسه ای بعد از اعلام نتایج نداشته ایم تا بحث و بررسی کرده و تصمیم گیری کنیم .

* آیا هنوز ساختار 7+6 پا برجاست؟ نظر درباره این ساز و کار چیست؟

بله؛ تصمیم گیری برای دور دوم هم قاعدتا در همان غالب انجام خواهد شد. باید نشست و تصمیم دسته جمعی گرفت. من به تنهایی نباید اظهار نظر کنم باید همانطور که تا اینجا دسته جمعی تصمیم گرفتیم برای این مرحله به بعد هم دسته جمعی تصمیم بگیرم.

* در مرحله اول انتخابات خطر فتنه و انحراف از خطوط قرمز جبهه متحد بود اما در مرحله دوم این خطر را تقریبا نداریم. آیا الان هم همان سازو کار جبهه متحد حاکم است؟

به هر حال مرحله دوم شرایط خاص خودش را دارد. اجازه بفرمایید یک بحث و مشورتی صورت بدهیم جمع بندی آن را ان‌شاءالله سخنگوی جبهه متحد در اختیار رسانه‌ها می‌گذارد.

* رای مردم به شما در این انتخابات بسیار بیشتر از مجلس هشتم بود؛ فکر می کنید علت آن چیست؟

این را از مردمی که رای دادند بپرسید چون زبان من برای تشکر قاصر است و امیدورام بتوانم این بار سنگین مسئولیت را که مردم به دوش من نهاده اند، تحمل کنم و دینی را که به مردم دارم انشاالله ادا نمایم.

* با وجود فضاسازی گسترده محافل بیگانه و اپوزیسیون درباره تحریم انتخابات، آمار شرکت مردم 11 درصد بیشتر از دوره پیش بود، تحلیل شما از این واقعه چیست؟

مردم می فهمند چه کسی دوست آنها و چه کسی دشمنشان است. آنان نمی توانند دو ماه پیش از این شاهد ترور دانشمند جوان هسته ای توشط دشمن باشند و بعد به سخنان کسانی که دانشمند جوانشان را تکه تکه کردند، گوش کنند و از حق خودشان در انتخاب نماینده صرف نظر کنند. مردم آگاهی و بصیرت بالایی دارند و خوب می فهمند چه کسی خیرخواه مملکتشان است و چه کسی دشمن. خیلی روشن است. باید از آنهایی که نمی فهمند پرسید چرا نمی فهمند.

* افرادی همچون محمد خاتمی هم در انتخابات مجلس نهم شرکت کردند. نظر شما در این رابطه چیست؟

همین را بگوییم که آقای خاتمی کار خوبی کردند که در انتخابات شرکت کردند. بزودی توضیحات بیشتری در این باره خواهم داد.

* رابطه مجلس نهم با دولت را چگونه ارزیابی می کنید؟

باید صبر کرد تا مجلس نهم شکل بگیرد. من امیدوارم نگاه تقابلی بر مجلس حاکم نباشد. مجلس می تواند با حفظ اقتدار، با دولت تعامل داشته باشد. ما اقتدار مجلس را نباید در تقابل با دولت تعریف بکنیم. اقتدار مجلس در برخورد منطقی و نشان دادن روحیه همکاری است. امیدوارم این نگاه در مجلس تقویت شود.

* آیا این نگاه انفعالی نیست؟ چون برخی رویکرد مجلس هفتم در اواخر کار دولت هشتم را انفعالی می دانند.

خیر. ما تدبیر کردیم، جنجال به راه نینداختیم وگرنه در همان موقع ما وزیر راه را استیضاح و برکنار کردیم. در همان مدت طرح تثبیت قیمتها را برخلاف سیاستهای دولت آقای خاتمی  اجرا کردیم. ما درآن مدت هم کار می کردیم و هم مستقل تصمیم می گرفتیم. اما حالت خروس جنگی نداشتیم که دائم به صورت دولت پنجه بیفکنیم. یکی از دلایلی هم که مردم در انتخابات ریاست جمهوری نهم به یک رئیس جمهور اصولگرا رای دادند، رفتار متینی بود که در یک سال اول از اصولگراها مشاهده کردند.

* زمزمه هایی درباره ریاست مجلس نهم قبل از اتمام انتخابات شروع شده است که اسم شما هم در رسانه ها به عنوان نامزد ریاست بر مجلس نهم مطرح است. آیا شما برنامه و یا پیش بینی‌ خاصی دارید؟

من به این موضوع فکر نمی کنم، همان که دیگرانی فکر می کنند کافی است.

* نظر شما درباره تخریب هایی که علیه شما شروع شده چیست؟

به هر حال من همیشه به وظیفه خودم عمل کرده‌ام و آنچه که برای مهم است حفظ شأن انقلاب است و اینکه کاری نکنیم که مردم به ارزشهای انقلاب بدبین شوند. این وظیفه اول ماست. ما باید این سرمایه اجتماعی را حفظ کنیم و هیچ کسی نباید برای ریاست تشنگی نشان دهد. این آن چیزی است که مردم به هیچ وجه نمی‌پسندند، ما باید مراقب باشیم. بنده هم باید مراقب باشم.

* بخش از نامزدها در این انتخابات رای نیاوردند و یک عده هم راهی مرحله دوم شدند، نکته ای یا توصیه ای برای این دو دسته دارید؟

بالاخره انتخابات یک مسابقه است و زیبایی مسابقه هم در این است که یکی برد و یکی ببازد. اگر قرار باشد همه ببرند دیگر مسابقه نمی شود. آنهایی هم که رای نیاوردند با مشاهده این پیروزی عظیمی که برای ملت پدید آمده، ناراحتی خودشان را فراموش کنند. ناراحتی کسی که رای نیاورده در مقایسه با شکوهی که این انتخابات داشته ناچیز است و وجد و شعف پیروزی مردم همه ناراحتی ها را جبران می کند.

* آنهایی که به مرحله دوم رفتند چطور؟

ایشان هم باید یک رقابت شرافتمندانه‌ای داشته باشند، مردم هم باید در دور دوم مجددا با جدیت به میدان بیایند و سعی کنند بهترین ها را انتخاب کنند.

* نظر شما پیرامون سوال از رییس جمهور چیست؟

سئوال از رئیس جمهور هم یکی از ساز و کارهای نظارتی مجلس است که مراحل آیین نامه ای آن طی شده است. امیدوارم به دور از هرگونه غرض‌ورزی و تبلیغات، نمایندگان بتوانند به وظیفه خود عمل کنند. دولت هم بیاید توضیح بدهد، مردم هم داوران خوبی هستند که ببینند بالاخره حق با مجلس است یا دولت.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۶
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۹
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۸ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
2
21
يعني شما خوبتري
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
2
21
یعنی من اون خوب تره بودم!!!
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۵۳ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
3
19
آفرین به سردسته خوبتر ها
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۰:۴۶ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
2
17
يعني ايشون خوبتر هستند
كوشا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۱۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
2
19
آها ! يعني شما خوب‌تر بوديد.
جالبه !
رای
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۳:۳۰ - ۱۳۹۰/۱۲/۱۶
1
28
خوب حداقل به بدها هم اجازه حضور می دادید تا مردم انتخاب کنن
نظرات بینندگان