arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۵۴۹۵
تعداد نظرات: ۵ نظر
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۱۰ - ۲۷ اسفند ۱۳۹۰
برگزاری سومین دادگاه علنی پرونده فساد مالی؛

درخواست از اینترپل برای دستگیری فراریان/ عدم حضور 15 متهم در دادگاه/ خاوری دارد به ریش من می‌خندد/ جلوگیری از رساندن 200 هزارتومان پول به خسروی

سومین دادگاه علنی پرونده فساد مالی در حالی صبح امروز آغاز شد که قاضی پرونده از وجود یکصد متهم در ارتباط با این پرونده خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سومین دادگاه علنی پرونده فساد مالی در حالی صبح امروز آغاز شد که قاضی پرونده از وجود یکصد متهم در ارتباط با این پرونده خبر داد.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی انتخاب، سومین جلسه دادگاه علنی پرونده فساد مالی صبح شنبه با حضور 18 متهم و 10 وکیل متهمان به ریاست قاضی ناصر سراج در شعبه اول دادگاه انقلاب تهران آغاز شد. این در حالی است که 15 متهم دیگر در جلسه امروز حضور نخواهند داشت.

قاضی پرونده در ابتدای جلسه گفت: این دادگاه سی و دو متهم دارد اما پرونده فساد مالی بزرگ صد متهم دارد. در این پرونده برخی مدعیند افرادی متهمان را وادار به اعتراف نکردن کرده اند. برخی از متهمان می گویند جعبه سیاه پرونده فراری است اما با اطمینان می گویم افراد فراری پای میز محاکمه می آیند. از پلس اینترپل هم خواستار شناسایی و دستگیری متهمان شده‌ایم.
 
«مه‌آفريد اميرخسروي» معروف به سلطان رشوه براي ارائه دفاعيات از قاضي مهلت خواست و قاضي سراج تقاضاي مهلت براي ارائه دفاع از سوي "مه آفريد اميرخسروي" را قانوني خواند و به او مهلت داد تا در جلسه بعد به ارائه دفاعياتش بپردازد.

مسئولان‌استانی اعتراضی به صوری‌بودن اسناد نکرده‌اند

وکیل مدافع متهم ردیف دوم پرونده فساد مالی گفت: مسئولان استانی پس از دو سال هیچ اعتراضی نسبت به جعلی بودن اسناد نداشتند.

در ابتدای سومین جلسه دادگاه رسیدگی به فساد مالی، قاضی سراج از( س ـ  ک) یکی از متهمان پرونده خواست در جایگاه حاضر و به دفاع از خود بپردازد. متهم که مدیریکی از شعبه های بانک صادرات اهواز بود در پاسخ به سوال قاضی در مورد بدون وصول گذاشتن بیست تریلیون ال سی و ضربه ای که با وصول آن به نظام اقتصادی کشور وارد می شد، گفت: ما قصد ضربه زدن به نظام را نداشتیم.

در ادامه وکیل متهم برای دفاع در جایگاه قرار گرفت و مدعی شد:هیچ مقام استانی در مورد صوری بودن اسناد پس از دوسال اعتراض نکرد. اعتبارات اسنادی قانونی بوده اما روند انجام آن قانونی نیست. براساس گزارش دیوان محاسبات اعتبارات زیاد بوده و وثیقه های ان کمتر از میزان قانونی بوده و مقررات انجام نشده است.

وی ادامه داد: در متن کیفر خواست هم آمده است که اسناد جعلی نیست.


اختلاف بر سر ماده یک اخلال در نظام اقتصادی

پس از دفاع وکیل مدافع متهم ردیف دوم مبنی بر اینکه موکلش تحت پوشش شبکه فعالیت نداشته است نماینده دادستان گفت: برای پول هر دفاعی انجام ندهید مثل روز روشن است که شبکه بوده است.

صبح شنبه سومین جلسه رسیدگی به فساد اقتصادی اخیر با قضاوت قاضی ناصر سراج در حالی آغاز شد که وکیل آقای س- ک مدیر اسبق شبعه بانک صادرات شرکت فولاد اهواز در دفاع از اتهامات موکلش اعلام کرد: در کیفر خواست صادره از کلمه شبکه یاد نشده و در بازجویی ها هم حرفی از عضویت موکلم در شبکه اعلام نشده است. همچنین موکلم هم گفته است قصد اخلال در نظام اقتصادی کشور را نداشته و تنها اقدامات غیر قانونی انجام داده است.

وی گفت: موکلم در این پرونده تحت فشار از سوی آقای خسروی بوده است و شواهد نشان نمی دهد که رئیس شعبه قصد ضربه زدن به نظام را نداشته است زیرا در سوابق آقای ک فعالیت ضد نظام و فعالیت سیاسی دیده نمی شود و هیچیک از اعمال موکلم با بندهای ماده یک اخلالگران نظام اقتصادی مطابقت ندارد. پس از اتهام اظهارات وکیل متهم ردیف دوم فراهانی نماینده دادستان در جایگاه قرار گرفت و گفت: گفته های آقای وکیل مانند آن است که ما بگوییم الان صبح است و ایشان بگوید نه، شب است. حالا چون قراردادی با موکلش منعقد شده دلیلی ندارد به هر قیمتی خود را زیر سئوال ببرد. پرونده پر از دلیل و مدرک است. پس از اظهارات نماینده دادستان وکیل مدیر اسبق شعبه بانک صادرات فولاد اهواز اعتراض کرد و گفت: اظهارات نماینده دادستان توهین است و به دنبال آن سایر وکلا هم اعتراض  کردند ولی قاضی اعلام کرد نماینده دادستان باید حرفش را بزند.

فراهانی در ادامه گفت: در این پرونده 10 نفر از قضات با تجربه و حرفه ای دادسرا معتقد هستند آقای س- ک مشمول بند اختلال در نظام اقتصادی کشور می شود و ال سی نوع دیگری از اسناد مالی است که به طور صوری پولی غیر قانونی را وارد چرخه نظام اقتصادی کرده اند. سئوال من این است آیا رشوه کلان که در قانون آمده است شامل 2.5 میلیارد تومان رشوه نمی شود؟

وی افزود: در ماده 4 قانون تشدید آمده است متهم با علم به ضربه زدن به نظام این اقدام انجام داده و ما هیچ وقت نگفتیم وی قصد ضربه زدن داشته است. همه نهادهای نظارتی هم بر صوری بودن ال سی ها واینکه آنها جعل شده‌اند تاکید دارند. خود موکل هم اقرار کرده که ال سی ها بدون مجوز صادر شده است. همچنین وکیل و موکل به نظر هیئت کارشناسی هم اعتراض نکرده اند.

نماینده دادستان گفت: وکیل در دفاعیه خود گفته است  موکلم تحت فشار بوده در حالی که شهود می گویند آنقدر ارتباط میان آقای س - ک و خسروی زیاد بوده که خود متهم با شرکت خسروی تماس می گرفته و می گفته فاکتورها را زودتر بدهید والا می گویم اخراجتان کنند.

اتهام افساد فی الارض برای متهم ردیف سوم

نماینده دادستان با تشریح کیفرخواست متهم ردیف سوم پرونده فساد مالی، اتهامات او را فساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی و دریافت رشوه از مه‌آفرید امیرخسروی اعلام کرد.

به گزارش مهر، قاضی فراهانی نماینده دادستان تهران در سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد مالی کیفرخواست « س.م» ، رئیس اسبق بانک ملی شعبه کیش  را قرائت کرد و گفت: افساد فی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی با علم به ضرر رساندن به اقتصاد و اخذ رشوه از مه‌آفرید امیرخسروی- متهم ردیف اول- اتهام این فرد است.

وی ادامه داد: در این زمینه بانک ملی موظف به اعتبارسنجی بوده تا بعد از آن کار تنزیل را انجام دهد اما این کار انجام نشده است. در عین حال عدم احراز حقیقی بودن دیون در هنگام تنزیل گشایش‌ها و تنزیل گشایش‌ها در زمان خارج از وقت اداری از اقدامات غیرقانونی این متهم در پرونده بوده است.

خاوری دارد به ریش من می‌خندد

متهم ردیف سوم پرونده با بیان اینکه من تنها دستورات را اجرا می کرد گفت: وقتی کیفرخواستم خوانده شد فکر نمی کردم این اتهامات من است. خاوری دارد به ریش من می‌خندد و حالا من امروز باید به جای او جوابگو باشم.

 صبح شنبه آقای س- م رئیس اسبق شبعه بانک ملی کیش پس از استماع کیفرخواست در سومین جلسه رسیدگی به پرونده فساد مالی از سوی قاضی سراج به جایگاه فرا خوانده شد. قاضی خطاب  به وی اعلام کرد شما متهم به فساد فی الارض، مشارکت در اخلال  نظام اقتصادی ، صدور 102 فقره ال سی با علم به ضربه زدن به نظام و همچنین اخذ رشوه به مبلغ 107 میلیون تومان و پولشویی به استناد مدارک و اظهارات بانک صادرات، وزارت اطلاعات، دیوان محاسبات، کمیسیون اصل نود، بازرسی کل کشور، بورس و اظهارات شهود هستید از خود دفاع کنید.

متهم در دفاع گفت: این اتهامات را قبول ندارم در ضمن من تنها 10 دقیقه با وکیلم صحبت کردم که قاضی در پاسخ گفت: شما نگران وکیل نباشید. وی پرونده را مطالعه کرده است از خودتان دفاع کنید.

رئیس اسبق شعبه بانک ملی جزیره کیش در دفاع از خود اظهار داشت: در مورد 100 میلیون رشوه باید بگویم اشتباه کرده ام چون آن لحظه بدهکار بودم با این که می توانستم از پدرم قرض کنم ولی به صورت قرض الحسنه از گروه آریا قرض کردم چون آنها مشتری بانک بودند و من پشیمانم. در مورد 7 میلیون تومان هم  باید بگویم اسناد و مدارک موجود است. سال اول قبول نکردم و سال دوم هم به نیت ساخت مسجد امام صادق که من عضو هیئت امنای آن هستم قبول کردم.

متهم پرونده اظهار داشت: از هیئتی کارشناسی می خواهم تا عملکرد من را در جزیره کیش کارشناسی کنند شاید این کارشناسی باعث شود کارمندان دیگری مانند من اشتباه نکنند. اواخر سال 88 بود که رئیس اداره بانک ملی کیش گفت: گروه آریا مورد تایید خاوری است و برایشان حساب ارزی باز کنید تا کارشان حل شود. این اولین بار بود که اعتبار اسنادی داخلی باز می شد و من تجربه ارزی نداشتم. یادم هست که نامه ای که از بانک صادرات برای ما ارسال شد بدون مهر و سربرگ بود که بعد این نواقص اصلاح شد. خانم (م) مسئول دایره ارز گفت: آقای رئیس من شک دارم این مدارک واقعی باشد و آنها صوری است  (نخستین ال سی 10 میلیارد تومان بود) . وقتی موضوع را به آقای «ا ل» رئیس اداره اطلاع دادم عصبانی شد و گفت اگر مطمئن هستید صوری است انجام ندهید دوباره به خانم (م) تماس گرفتم و گفتم کار را متوقف کنید ولی رئیس اداره با خانم (م) تماس گرفت و با شدت و تحکم گفت: انجام دهید ، خود مدیرعامل گفته اند. من هم به خانم (م) گفتم اگر قانع شدید انجام بدید این در حالی بود که آقای الف رئیس اداره گفته بود من کار را تایید می کنم.

متهم ردیف سوم پرونده خطاب به قاضی گفت: آن زمان رئیس شعبه 40 نفره بودم و همچنین رئیس کانون بانک های کیش که 100 شعبه داشت و چون دغدغه زیادی داشتم موضوع را به بچه های ارزی سپردم ابتدا منابع ما کم بود و وقتی تمام شد به رئیس اداره گفتم و وی گفت ما تامین می کنیم. یادم هست که از بانک های کارآفرین انصار و پاسارگاد هزار میلیارد هزار میلیارد منابع تامین می شد و حجم اعتبارات بالا رفت و همه  با دستور رئیس اداره بود.

آقای س - م رئیس اسبق شعبه بانک ملی کیش در ادامه دفاعیات خود گریست و گفت:  من فکر می کردم دارم به مملکت خدمت می کنم. من همرزم شهدا بودم و وقتی کیفرخواستم خوانده شد فکر نمی کردم این اتهامات من است. خاوری کجای دنیا دارد به ریش من می خندد و حالا من امروز باید به جای او جوابگو باشم. آقای قاضی! من سال گذشته بهترین رئیس شعبه بانک ملی کشور شدم و امروز باید محاکمه شوم. قاضی خطاب به متهم گفت: شما حتی ساعت 10 شب هم پول واریز می کردید متهم گفت از ساعت 8 شب به بعد سیستم بانک ملی مسدود می شود اوج واریزی ما شاید تا ساعت 3.5 بوده است که همه اینها به دستور آقای الف رئیس اداره بوده است. من هیچ وقت فکر نمی کردم این کارهایی که انجام می دهم غیر قانونی است.

اتهامات را قبول ندارم اما خواستار رأفت اسلامی هستم

متهم ردیف سوم در دفاعیات خود گفت: اتهامات را قبول ندارم اما از دادگاه می‌خواهم با رأفت اسلامی با من برخورد کند.

«س.م» متهم ردیف سوم پرونده فساد مالی بعد از اینکه در جایگاه قرار گرفت، در مقابل تفهیم اتهام از سوی قاضی اظهار داشت: اتهامات را قبول ندارم اما از دادگاه خواستار رأفت اسلامی هستم.

وی ادامه داد: من یک اشتباه کردم و آن این بود که مبلغ ۱۰۰میلیون تومان به عنوان قرض‌الحسنه دریافت کردم.

طبق کیفرخواست قرائت شده توسط نماینده دادستان، افسادفی‌الارض از طریق اخلال در نظام اقتصادی و اخذ رشوه از اتهامات این متهم است.

سومین جلسه دادگاه رسیدگی به پرونده فساد مالی راس ساعت 12 و 30 دقیقه به پایان رسید و قاضی پرونده اعلام کرد: دادگاه بعدی 8 فروردین 91 برگزار می شود.

حواشی دادگاه

فارس نوشت: برادر همسر مه‌آفرید امیرخسروی نیز که در دادگاه حضور داشت با نزدیک شدن به وی قصد داشت مبلغ ۲۰۰ هزار تومان وجه‌نقد به او برساند که این کار او هم با دخالت مأموران امنیتی مواجه شد و مه‌آفرید از دستیابی به این پول بازماند.  وی نماینده دادستان تهران را پیدا کرد و به او گفت: آقای مه آفرین خسروی از من درخواست 200 هزار تومان پول کرده است تا برای هزینه ها در زندان به او بدهم آیا بدهم یا خیر که نماینده دادستان خطاب به وی گفت: شما خودتان هم داخل پرونده هستید حواستان باشد کار اشتباهی انجام ندهید.

در پایان جلسه دادگاه مادر یکی از متهمان پرونده با شیون و زاری فریاد کشید که من چندین ماه است فرزندم را ملاقات نکرده ام. همچنین تعدادی از خانواده های متهمان هم دور دادستان تهران حلقه زدند و از وی درخواست داشتند تا با متهمان خود ملاقات داشته باشند که دادستان تهران گفت: درخواستتان را کتبا اعلام کنید.

در لحظات پایان جلسه دادگاه مشاجره ای میان وکیل مه آفرید خسروی (ریاحی) و نماینده دادستان شکل گرفت که قاضی اعلام کرد: اینجا جای بحث نیست. این وکیل دادگستری در پاسخ به اظهارات نماینده دادستان که گفته بود برای اثبات مفسد فی الارض بودن برخی از متهمان از مراجع عظام استفتاء گرفته ایم گفت: ای کاش به مراجع عظام می گفتید که شرکتهایی که 1200 میلیارد تومان فروش سالانه دارند و تخلفات زیادی انجام می دهند حکمشان چیست؟ ریاحی وکیل آقایان ب و خسروی (سه متهم پرونده) خطاب به  نماینده دادستان گفت: شما از 22 آذر تاکنون وکالتنامه بنده را در پرونده قرار ندادید و برای ما کلی اشکال درست کردید و هنوز وکالتنامه ضمیمه پرونده نیست که قاضی سراج به این مشاجره پایان داد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۵
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۵
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۵۴ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
3
42
با اين وضعيتي كه پرونده در حالي پيگيري هستش به نظر مي‌رسه كه در نهايت آبدارچي بانك صادرات اهواز و اون رهگذري كه اون موقع داشت از جلو بانك رد مي‌شد، مجرم شناخته بشن..!
شهروند مدیون مدیران !!!!!
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۱۲ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
31
به به ! چشم ملت روشن به داشتن چنین مدیران شیفته خدمتی!!!!!!!!!!!!!
گر حکم کنند که مست گیرند
در شهر هر آنچه هست گیرند!
رضا شیرازی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
2
یادمان نرود که ما مدعی بانکداری اسلامی بدون ربا هستیم ومدعی صدور چنین سیستم بانکی به جهان هستیم واقعا باچنین مدیران لایق بانکی
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۲۵ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
1
سالي كه نكوست از بهارش(برفش) پيداست
آرمین 23
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۱:۳۷ - ۱۳۹۰/۱۲/۲۷
0
1
ما با این مدبرایی که جونشونو گذاشتن کف دستشون برای خدمت به مردم چه کنیم؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! آخه چقدر رسیدگی به مردم؟؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
نظرات بینندگان