arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۱۲
تاریخ انتشار: ۱۱ : ۱۲ - ۱۱ بهمن ۱۳۸۹

چرا صالحی با کاهش رای اعتماد مواجه شد؟

نکته دوم این بود که مدافعان آقای صالحی، دفاع قابل قبولی از ایشان در مقابل مخالفان نداشتند و در صحبت های خود برای دفاع از وزیر پیشنهادی، شاخص های خوبی را مطرح نکردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
محمد مهدی شهریاری عضو کمیسیون امنیت ملی وسیاست خارجی مجلس در مورد چرایی کاهش رای اعتماد وزیر امور خارجه چنین نوشته است:

در باب اینکه چرا رای مجلس به وزیر امورخارجه بر خلاف انتظارها کاهش یافت باید به چند موضوع توجه کرد. نخست آنکه دلیل رای پایین آقای صالحی بحث های است که در یک هفته اخیر مابین مجلس و دولت به وجود آمد و در نامه رئیس جمهور به نمایندگان مجلس ظهور یافت. ضمن اینکه روز یکشنبه در مجلس فضای خوبی برای رای اعتماد به آقای صالحی وجود نداشت. به گونه ای که در ابتدای جلسه،تذکرهای زیادی از جانب نمایندگان درباره نامه اخیر آقای رئیس جمهور در صحن علنی بیان شد و همین مساله شاید فضای رای دادن به آقای صالحی را تغییر داد.

نکته دوم این بود که مدافعان آقای صالحی، دفاع قابل قبولی از ایشان در مقابل مخالفان نداشتند و در صحبت های خود برای دفاع از وزیر پیشنهادی، شاخص های خوبی را مطرح نکردند.

نکته سومی که در این زمینه باید بدان پرداخت این بود که خود آقای صالحی نیز در مقام دفاع از خود به مشکلات وزارت امور خارجه که در حال حاضر گریبانگیر این مجموعه است پاسخی ندادند.

نباید از یاد ببریم که در موضوع سیاست خارجی در حال حاضر وزارت خارجه دستگاه اصلی نیست و به نظرات کارشناسی اهمیت داده نمی شود و کارشناسان این وزارتخانه خودشان را در انزوا می بینند. جدا از اینکه در موضوع های اصلی سیاست خارجی، این وزارتخانه نقش حاشیه ای دارد و جدی گرفته نمی شود و بیشتر به عنوان همراه هیات های ایرانی در اجلاسهای منطقه ای حضور می یابند در حالی که این وضعیت باید برعکس باشد.

اینکه گفته می شود بهتر است در عرصه سیاست های هسته ای تمرکز وجود داشته باشد، حرف اشتباهی نیست و شاید هم به جهاتی منافعی داشته باشد. علاوه بر این معتقدم باید وزارت خارجه از نهادهای اصلی و تصمیم گیر در عرصه سیاست خارجی باشد و نه نهادی منفعل و صرفا مجری.

منبع: خبر
نظرات بینندگان