arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۱۷۹۹
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۱۳ - ۲۷ بهمن ۱۳۸۹

انتقاد لاریجانی از زبان دراز هیلاری کلینتون

رييس مجلس شوراي اسلامي در همايش "جهرم و انقلاب اسلامي" با بيان اين كه برگزاري اين گونه همايش‌ها مي‌تواند زمينه‌اي براي شفاف شدن زواياي پيروزي انقلاب شود، به نام‌گذاري اين شهر توسط رهبر معظم انقلاب به نام دارالمومنين اشاره كرد و اين نام را نامي با مسمي براي اين شهر دانست.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رييس مجلس شوراي اسلامي در همايش "جهرم و انقلاب اسلامي" با بيان اين كه برگزاري اين گونه همايش‌ها مي‌تواند زمينه‌اي براي شفاف شدن زواياي پيروزي انقلاب شود، به نام‌گذاري اين شهر توسط رهبر معظم انقلاب به نام دارالمومنين اشاره كرد و اين نام را نامي با مسمي براي اين شهر دانست.

به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از ایسنا، دكتر علي لاريجاني در سخنان خود با اشاره به خصوصيات مدينه فاضله به ويژگي دينداري در مدينه فاضله خاطرنشان كرد: اگر در شهري مناسبات فردي و اجتماعي براساس مسايل ديني باشد يك ارتقاي بزرگ به وجود آمده است و البته هر شهري نيز اين ويژگي را ندارد.

وي به جوامع غربي به ويژه پس از دوران رنسانس اشاره كرد و گفت: بعد از رنسانس به اين موضوع توجه شد كه بايد از سمت دين در حوزه سياسي و اجتماعي پرهيز شود و اين امر براي آنها مشكلاتي به وجود آورد.

وي با اشاره به گرته برداري از اين الگوي غربي بدون توجه به زيربناها كه مشكلاتي را ايجاد كرده است، افزود: اين در حالي است كه طبق فرموده امام انقلاب ما همان حركتي است كه در صدر اسلام رخ داد و در واقع ادامه حركت انبياست.

رييس مجلس در ادامه چند مرحله را براي انقلاب اسلامي ايران تعريف كرد و گفت: مرحله ابتدايي مرحله پيش از پيروزي انقلاب يعني از 15 خرداد 42 تا سال 57 است كه دوره شكل گيري و تكوين انقلاب است.

وي در اين خصوص به نقش علما و روشنفكراني كه از عناصر فهيم كاشت نهال انقلاب بودند اشاره كرد و گفت: اين دوره ابتدايي دوره پيچيده و طولاني بود. اين در حالي است كه الان در حوادث مصر و تونس حركت عجيبي رخ داده است و يك عده عجولانه مي‌خواهند زود نتيجه بگيرند، و اين خامي است كه فكر كنند انقلاب عميقي توسط شبكه‌هاي تلويزيوني با سرعت مي‌تواند پيروز شود، چرا كه انقلاب حتما بايد در توده‌ها عميق شود تا پيروز گردد، اگر هم زود به پيروزي برسند زود از دست مي‌روند.

به گزارش ايسنا، لاريجاني با بيان اين كه بالغ شدن فكر سياسي طول مي‌كشد، گفت: در مرحله ابتدايي انقلاب اسلامي ايران حضرت امام(ره) جوهره انقلاب يعني فكر ديني را شكل دادند.

به گفته رييس قوه مقننه، مرحله بعدي براي انقلاب اسلامي از سال 57 شروع مي‌شود كه در آن به ما تاكيد كرده‌اند كه نهادهاي اصلي جمهوري اسلامي شكل گيرد.

وي تاكيد كرد: امام(ره) از تيزهوشي فوق‌العاده‌اي برخوردار بودند كه توانستند در همان سال اول نهادهاي اصلي جمهوري اسلامي را شكل دهند.

لاريجاني با اشاره به شكل‌گيري نهادهاي اصلي جمهوري اسلامي، اين نهادها را از دستاوردهاي پيروزي انقلاب دانست و گفت: وقتي امام(ره) فرمودند مجلس در راس امور است يعني هم مردم بدانند و هم ساير نهادها.

وي با بيان اين كه اين سخن امام(ره) مسووليت بزرگي بر عهده نمايندگان گذاشت، گفت: وقتي بحث حقوق مردم مي‌شود، اگر كسي پافراتر بگذارد مجلس بايد حساس باشد و آن پا را قطع كند، هم چنين اگر كسي به انقلاب اسلامي خيانت كند به خاطر دفاع از حقوق مردم، مجلس بايد آن دست‌ها را قطع كند.

وي با تاكيد بر اين كه نظام ما براساس راي مردم ساخته شده است، گفت: اين يك ايده بسيار مهم بود كه در مردم سالاري ديني كارهاي امت براساس راي مردم اما در راستاي فكر اسلامي باشد، لذا در اين راستا آمريكايي‌ها مزاحمت‌هاي زيادي ايجاد كرده‌اند، البته ديانت مردم باعث ايستادگي انقلاب در برابر اين مزاحمت‌ها بود.

لاريجاني با اشاره به رابطه قلبي امام(ره) با مردم تاكيد كرد كه انقلاب ما نبايد در حيطه جغرافيايي خود مي‌گنجيد لذا فكر آزادي بخشي اسلامي را براي ديگران نيز دنبال كرد.

رييس مجلس با اشاره به نظريه صدور انقلاب يادآور شد كه حضرت امام(ره) مي‌فرمودند ما با سر نيزه دنبال صدور انقلاب نيستيم.

به گفته لاريجاني، ما وظيفه داريم وقتي مسلمانان تحت ظلم هستند از آنها دفاع كنيم، چرا كه اگر اين كار را نكنيم بلا در همه امت اسلامي نازل مي‌شود. هم چنين به لحاظ منافع ملي نيز دفاع از كشورهاي مسلمان تحت ظلم به نفع است.

وي براين اساس نتيجه گيري كرد كه نظريه صدور انقلاب هم يك تكليف ديني بود و هم بحث منافع ملي در آن مطرح بود.

نماينده مردم قم در ادامه سخنان خود ضرورت آباداني كشور، استقلال اقتصادي و عدالت را يادآور شد و گفت: اگر چه در همه اين امور گام‌هاي بلندي برداشته شده است اما نمي‌توان گفت كه اين موضوعات در كشور به طور هم وزن پيشرفت داشته است.

لاريجاني مرحله توجه به آباداني كشور و توسعه دانشگاه‌ها را مرحله سوم انقلاب عنوان كرد و در توضيح در مورد مرحله چهارم گفت: اين مرحله، مرحله‌اي است كه كل مجموعه‌هاي مذكور بايد به هم پيوسته مي‌شد، در اين راستا نقش رهبري نقش كانوني در تمام اين مراحل و ابعاد مختلف آن بوده است.

وي خاطرنشان كرد: هيچ موضوع مهم و استراتژيكي در كشور نداريم كه ولايت فقيه و رهبري در آن نقش كانوني نداشته باشد حتي گاه دولت ها خيلي آمادگي حمل بار را نداشته اند مثلا در بحث هسته اي بعضي دولت ها آمادگي لازم را نداشته اند اما رهبري هميشه پيگير بوده اند و اگر امروز صاحب دانش هسته اي هستيم بخش زيادي ازآن مربوط به خصوصيت راهنمايي هاي ولايت فقيه و پيگيري هاي ايشان است.

وي با بيان اين كه مقام معظم رهبري اخيرا جلسه اي بر گزار كرده اند و در آن ضرورت فراهم كردن ساز و كارهاي مناسب در مورد نخبگان را يادآور شده اند گفت: براين اساس دغدغه مقام معظم رهبري در بخش هاي مختلف به لحاظ حركت علمي و اين كه حركت علمي با گام هاي بلندي برداشته شود بسيار جدي است و در همين راستا پشتيباني هاي ايشان موثر است.

وي در ادامه ضرورت شناخت جايگاه كشور در منطقه را يادآور شد و با بيان اين كه گاه برخي مسايل داخلي يا خارجي يا اقتصادي عمده مي شود گفت: براي انجام مسووليت، ما بايد تحليل درست از وضعيت خود، دنياي اسلام و جهان داشته باشيم.

لاريجاني به چند مولفه موثر در اين تحليل اشاره كرد و گفت: كشور ما از نظر نيروي انساني تحصيل كرده از ظرفيت بالايي برخوردار است و اين امر هم مي تواند نقطه پرش باشد و هم تهديد؛ بدين معنا كه اگر براي اين نيروي تحصيل كرده شغل فراهم شود و اين اشتغال در مسير توليد باشد باعث پرش خواهد شد اما اگر اقتصاد كشور ما توليد محور نباشد براي اين پتانسيل شغل دائم ايجاد نمي شود و اين امر به منزله تهديد است.

لاريجاني ضرورت برنامه ريزي براي توليدمحوري در كشور را يادآور شد و به نقش ولايت فقيه و ورزيدگي سياسي ملت اشاره كرد و گفت: كسي كه با جهاد در جنگ ورزيده مي شود متفاوت از كسي است كه مي خواهد با مانور تمرين نظامي انجام دهد. براين اساس مردم ما با سختي هاي بسياري كه در حوادث پس از انقلاب به ويژه در جنگ ديده اند از لحاظ سياسي ورزيده شده اند.

رييس مجلس شوراي اسلامي در ادامه سخنان خود در همايش جهرم و انقلاب اسلامي اظهار داشت: در دوره دوم خرداد انحرافات فكري در كشور مطرح مي‌شد و گاه برخي تئوري پردازي مي‌كردند كه جمهوريت و اسلاميت با هم سازگار نيست و گاه مجاهدان بسيجي را خشونت طلب مي‌دانستند.

به گزارش ايسنا، دكتر علي لاريجاني با بيان اين كه جمهوريت از نهاد اسلام برخواسته است، ادامه داد: البته جامعه با ورزيدگي سياسي و ديني كه داشت توانست نشان دهد كه سخنان مذكور در اين دوره عيار پاييني دارد.

به گفته وي، اگر جامعه تجارب قبلي را نداشت ممكن بود دچار لغزش شود.

وي افزود: در حوادث يك سال و اندي اخير نيز اگر ورزيدگي سياسي و ديني جامعه نبود اشكالاتي ايجاد مي‌شد.

وي هم چنين موضع گيري قاطع نمايندگان در جلسه علني روز گذشته مجلس را تحسين كرد و افزود: صحنه در شرايط فعلي كاملا روشن است، بدين معنا كه با پديده مردم سالاري در منطقه مواجه شده‌ايم و غرب اين موضوع را احساس كرده است، لذا به جد بسيج شده كه بر اين موضوع سرپوش بگذارد، اما جمهوري اسلامي جلوي اين قضيه محكم ايستاده و از اين موضوع دفاع مي‌كند كه مردم سالاري حق مردم منطقه است.

لاريجاني افزود: البته در اين ميان عده‌اي ماجرا درست مي‌كنند و اطلاعيه مي‌دهند كه به خيابان بريزيد و كار مشابه وضعي كه در مقابل ديكتاتورهاي منطقه به وجود آمده شكل دهيد تا ايران تحقير شود و نتيجتا ببينيم كه زبان دراز وزير خارجه آمريكا باز شده و اين گونه حرف مي‌زند.

به گزارش ايسنا، در اين هنگام دكتر لاريجاني كه سخنانش با شعار مرگ بر منافقين توسط حاضران مورد تاييد قرار مي‌گرفت گفت: البته ديگران نيز مي‌خواستند از اين موضوع سوءاستفاده كنند اما ورزيدگي سياسي مردم به آنها اين اجازه را نداد.

رييس قوه مقننه تصريح كرد: ايران دژي شده كه آمريكا به سادگي نمي‌تواند آن را فتح كند، و براي اين كار دست به كارهاي مختلفي مي‌زند؛ گاه مي‌گويد نسل جوان ما رويگرداني پيدا كرده و روي آنها كار مي‌كند اما مي‌بيند كه نسل جوان ما ارتقا يافته است.

وي در بخش ديگري از سخنان خود با بيان اين كه ايران از نظر استقلال اقتصادي ، فرهنگي و سياسي تا حد زيادي به نقطه مطلوب نزديك شده است، گفت: براين اساس تحريم‌ها در ايران چندان موثر نيست، البته نمي‌گويم كه بايد از تحريم‌ها استقبال كنيم ولي آنچه كه غربي‌ها در مورد ما فكر مي‌كنند و مي‌خواهند با تشرهاي توخالي و تحريم ايران را بترسانند امكان پذير نيست.

لاريجاني ضمن تاكيد بر ضرورت توليدمحور شدن اقتصاد كشور گفت: يكي از آرزوهايي كه كشور ما داشته اين است كه دچار پديده استرحام در مقابل ديگران نشويم. در اين راستا از نظر اقتصادي و نيز عدالت كارهاي خوبي انجام شده است اما بايد گام هاي بلندتري در اين زمينه برداريم.

وي هم چنين به لحاظ آباداني گفت: در مساله حل مسكن مردم كارهاي خوبي در حال انجام است و دولت در حال پيگيري اين موضوع است. البته توانمندي‌هاي اقتصادي هنوز جاي پرش دارد.

رييس مجلس با بيان اين كه جايگاه ايران در منطقه كاملا تغيير كرده گفت: البته غربي‌ها در اين زمينه حرف‌هاي گنده‌اي مي‌زنند و مي‌خواهند يك عده را بترسانند، در اين خصوص رفت و آمدهايي نيز به منطقه انجام مي‌دهند.

وي با اشاره به سخني از كسينجر در زمان پيروزي انقلاب اسلامي ايران مبني بر اين كه حادثه‌اي عظيم‌تر از جنگ جهاني دوم براي آمريكا رخ داده است، گفت: اين سخن دورانديشي درستي بود. چرا كه اكنون شرايط دنيا تغيير كرده و اين وزن انقلاب اسلامي را نشان مي‌دهد.

وي با اشاره به ايستادگي ايران در مساله هسته‌اي كه پيام مهمي براي دنيا داشت، افزود: اين كه در طي 32 سال پس از پيروزي انقلاب مي‌بينيم كه آمريكايي‌ها در عراق مانده‌اند و در افغانستان در باتلاق گير كرده‌اند و در جنگ 33 روزه نمي‌توانند توفيق پيدا كنند، پيام مهمي براي دنيا دارد.

به گزارش ايسنا،‌ لاريجاني با بيان اين كه از جريانات آزادي بخش مثل حماس و حزب‌الله و انقلاب مصر دفاع مي‌كنيم، افزود: در اين راستا يك مسووليت مهم بر دوش ماست و آن اين كه رو به جلو حركت كنيم و بر مباني انقلاب كه علت موجده انقلاب بود تاكيد نكنيم و مثلا اين سخن حضرت امام(ره) را به ياد داشته باشيم كه تا ولايت فقيه در كشور شماست به شما صدمه نمي‌خورد.

وي با اشاره به سخناني از حضرت امام(ره) در خصوص وحدت، به بخش‌هايي از منشور برادري اشاره كرد و گفت: ميراث امام اين است كه وحدت در مباني داشته باشيم و مباني اصولي هستند از جمله نه شرقي نه غربي، روحانيت و اسلام.

لاريجاني با بيان اين كه در بقيه امور يكديگر را دريابيم، گفت: طبق فرموده حضرت امام در منشور برادري آن كساني كه به مباني اعتقاد دارند اما به دنبال حذف برادران خود هستند قبل از اين كه به نفع نحله خودشان كار تمام شود صدمه به اصل انقلاب و نظام مي‌زنند.

وي تاكيد كرد كه دوستان انقلاب بايد بر مباني وحدت كنند و در ساير امور يكديگر را تحمل نمايند و اين امر منشا همكاري آنها باشد.

وي در ادامه تاكيد كرد: در راستاي آباداني كشور مسوولان تنها يك پديده مهم دارند و آن خدمت به مردم است. اين خدمت به مردم بايد با برنامه درست و در چارچوب قانون صورت گيرد.

رييس مجلس با بيان اين كه مهم‌ترين ماموريت ما اين است كه شرايط دروني كشور را از نظر آباداني حل كنيم، خاطرنشان كرد كه جوانان تحصيل كرده ما نبايد مشكل اشتغال داشته باشند و اين امر جز با فراهم كردن بستر سرمايه گذاري ممكن نيست.
برچسب ها: لاریجانی
نظرات بینندگان