arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۱۳۲۶
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۹ : ۱۲ - ۱۷ اسفند ۱۳۸۹

آیت الله رفسنجانی: افراد و نهادها زیاد از رهبری هزینه می‌كنند

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: مشكل این است كه افراد و نهادها زیاد از رهبری هزینه می‌كنند و اگر تخلف و در انجام وظایف ذاتی خود قصور می‌كنند از رهبری خرج می‌كنند، اما رهبری متعلق به همه مردم است و امروز ایشان حرف آخر را می‌زنند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آیت‌الله هاشمی رفسنجانی گفت: مشكل این است كه افراد و نهادها زیاد از رهبری هزینه می‌كنند و اگر تخلف و در انجام وظایف ذاتی خود قصور می‌كنند از رهبری خرج می‌كنند، اما رهبری متعلق به همه مردم است و امروز ایشان حرف آخر را می‌زنند.

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس آیت‌الله هاشمی رفسنجانی در آئین گشایش نهمین اجلاسیه رسمی دوره چهارم مجلس خبرگان رهبری با تقدیر از مردم كه با حضور هوشمندانه در راهپیمایی عظیم 22 بهمن امسال وفاداری خود را به نظام نشان دادند، اظهار داشت: در شرایطی كه چشم‌های بسیاری به ایران دوخته شده بود تا ببینند در شرایط فعلی مردم در 22 بهمن چه می‌كنند، اعلام وفاداری مردم به انقلاب و نظام بسیار خوب و به جا بود.

وی در تحلیل وضعیت منطقه به خصوص جهان اسلام گفت كه در دنیای اسلام وضعیت كاملا جدیدی به وجود آمده كه قبلا هم نمونه آن دیده نشده و همه دنیای اسلام مردم حركتی را آغاز كردند كه نشانگر موج بیداری و آشنایی آنان به مشكلات و وظایف‌شان است.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تركیب كشورهایی كه خیزش اسلامی در آنها به وجود آمده،؛ اظهار داشت: مردم كشورهای منطقه با تفاوت در نگرش‌ها اهداف خوبی را در خیزش‌های خود پیگیری می‌كنند و اكثریت این پیكره امت اسلام با سلایق مختلف برای اسلام به میدان آمده‌آند.

هاشمی افزود: عده‌ای از مردم از وابستگی سران كشورهای خود به بیگانگان و نفوذ سلطه استكبار جهانی در سرزمین شان به تنگ آمدند و عده‌ای از فساد حاكم بر حكومت‌های خود كه از دیكتاتوری سیاسی نشأت گرفته و موجب فساد اخلاقی و اقتصادی شده، ناراضی‌اند.

وی ادامه داد: عده‌ای از مردم كشورهای مورد تحرك با عقیده تغییر به میدان آمده‌اند و وضعیت موجود كشورشان را تحمل نمی‌كنند.

رئیس مجلس خبرگان رهبری با بازگشت ناپذیر خواندن تحركات صورت گرفته در برخی كشورهای منطقه اظهار داشت: اگر چه خیزش مردم در كشورهایی مانند مصر، تونس، بحرین و لیبی با فراز و نشیب‌هایی همراه است اما آگاهی عمومی كه معلول تجارب طولانی مردم این كشورهاست، و حركت گام به گام آنها برای طرح مطالبات شرایط بازگشت به گذشته را از بین برده است.

هاشمی رفسنجانی افزود: آنها در ابتدا خواسته‌های خود را محدود مطرح می‌كنند و بعد از آنكه به پیروزی رسیدند و دولت جدید تشكیل شد، وضع موجود را نیز تحمل نمی‌كنند و این نهضت ادامه دارد. اما در برخی كشورها حاكمان كه موجودیت و هستی خود را در خطر می‌بینند برای تداوم حیات، قساوت زیادی به خرج دادند و حتی مردم خود را بمباران می‌كنند.

وی ادامه داد: بخشی از تحقق شرایط جدید مسبوق به بحران جهانی است و نمی‌شود گفت اگر در خاورمیانه وضعیت جدید ایجاد شده، محدود می‌ماند و می‌بینیم كه امروز در برخی كشورهای دیگر هم مردم مطالبات رفاهی و اقتصادی خود را مطرح می‌كنند.

"حركت در خاورمیانه و به خصوص كشورهای نفت‌خیز آثار خود را بر جهان پیشرفته و صنعتی می‌گذارد و آنها در حامل‌های انرژی مشكل پیدا می‌كنند و به دلیل نگرانی به فكر ذخیره می‌افتند و ذخیره‌سازی گرانی را ایجاد می‌كند و این گرانی به وضعیت بحرانی آن كشورها دامن می‌زند. "

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام با بیان اینكه دنیا در حال گذار از وضعیت موجود است، اظهار داشت: نمی‌شود نتیجه خیزش‌های فعلی را به دلیل اینكه فعلا وضعیت مبهم است، پیش‌بینی كرد اما می‌شود حدس و گمان‌هایی در این خصوص زد.

هاشمی رفسنجانی افزود: امروز حتی در برخی كشورها مانند عراق كه حكومت نوپایی دارد و خود مردم دولت را تعیین كرده‌اند، وضع موجود تحمل نمی‌شود و مردم می‌خواهند از دیگران عقب نیفتند و مطالبات خود را مطرح می‌كنند و نسبت به اشغال كشورشان اعتراض دارند.

وی تصریح كرد: ایران قبل از همه این كشورها و 50 سال پیش مبارزه با استبداد و استكبار را آغاز كرد و بیش از 30 سال است كه با كمترین هزینه پیروز شدیم و امروز می‌توانیم بگوییم كه گرچه انقلاب ما با انقلاب‌های اسلامی دیگر تفاوت‌هایی دارد اما در تحقق این انقلاب‌ها موثر است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: در انقلاب ما بیش از 90 درصد عناصر معلول حركت دینی بود و روحانیت به عنوان نهاد آگاه كننده وارد صحنه شد و حضرت امام (ره) به طور مناسب نهضت را رهبری و یك دهه آن را در برابر خطرات و تهدیدات به خوبی حفظ كردند.

هاشمی رفسنجانی افزود: عوامل محدثه و موجبه پیروزی انقلاب اسلامی همان عوامل مبقیه آن هستند كه از مهمترین آنها اسلام بود كه توده ملت را مانند بند تسبیح به یكدیگر وصل كرد و حتی اهل سنت با تشیع در این زمینه اختلافی نداشت و رهبران سنی مذهب ما در همه صحنه‌ها همكاری كردند.

وی ادامه داد: مكتب اهل بیت كه نقطه تمركز تشیع است، دیگر علتی بود كه انقلاب اسلامی را به پیروزی رساند و قم مركز مرجعیت شیعه بود و تفاوت دوره انقلاب اسلامی با نهضت ملی این بود كه همه مردم نظر امام را به عنوان یك مرجع و رهبر حجت می‌دانستند و حقیقتا اظهارات امام سازنده بود.

"نیروی عظیم روحانیت كه نه در مشروطه و نه در نهضت ملی شاهد آن بودیم، در انقلاب بسیار موثر بود و حوزه‌های علمیه كه محصول مجاهدت و تلاش شیخ عبدالكریم حائری و آیت‌الله بروجردی بود در خدمت انقلاب قرار گرفت وامروز هیچ حزبی در دنیا نمی‌تواند چنین جایگاهی را داشته باشد ".

رئیس مجلس خبرگان رهبری از ولایت فقیه به عنوان ركن دیگری در پیروزی انقلاب اسلامی یاد كرد و گفت:‌ولایت فقیه كه به صورت غیررسمی در حضرت امام متبلور بود، شرایطی را به وجود آورد كه مردم واقعاً به حكم ولایت عمل می‌كردند و هنگامی كه حضرت امام دستور شكستن تقیه را دادند،‌ مردم به هر قیمتی وارد عمل شدند.

هاشمی رفسنجانی در عین حال گفت كه همه این علت‌ها در ظرف حضور مردم عینیت یافت و در توضیح این مطلب اظهار داشت: اگر همه علت‌ها را داشتیم اما مردم به صورت وسیع به صحنه نمی‌آمدند،‌در خلاء چیزی به دست نمی‌آمد وگرنه در گذشته همه این مطالب را در كتاب‌های خود داشتیم.

وی ادامه داد: دریای عظیم و خروشان مردم باعث شد نیروهای انقلابی احساس پشتیبانی كافی در همه عرصه‌ها را داشته باشند و اسم اسلام و شیعه كافی بود تا مردم بهشت را پشت سر این كلمات درك كنند و امید به زندگی اسلامی و انسانی داشته باشند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اظهار داشت: در آن زمان مردم از خفقان و سلب آزادی و حضور استكبار در همه عرصه‌ها به تنگ آمده بودند و امید به شكل‌گیری جامعه و امت اسلامی در آنها شكوفا شد كه امید است این روند ادامه داشته باشد و البته در كشورهای دیگر بخشی از علل بروز نهضت‌ مشابه علل بروز انقلاب اسلامی است.

هاشمی رفسنجانی گفت: امروز آگاهی بخشی آن روزهای حوزه‌های علمیه و دانشگاه‌ها، از طریق ابزار دیجیتال و سایبری كه همگانی است، صورت می‌گیرد و مرجع آگاهی همان طور كه متنوع شده می‌تواند منحرف‌كننده باشد. اما در زمان انقلاب ما مشكلات فكری نداشتیم.

وی ادامه داد: ملت ایران افتخار پیشتازی حركت ضد استكباری و ضد استبدادی و اجرای اسلام ناب محمدی را دارند و در تاریخ به نام این ملت ثبت شده و در بیداری دنیای اسلام مؤثر بوده‌ایم و این نكته را نیز باید توجه كنیم همانطور كه بدون علل محدثه انقلاب در نهضت پیروز نمی‌شدیم برای بقا و تكامل هم باید همه این عوامل بر صحنه باشند و غفلت از هر یك از آنها اشتباه است.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: اسلام نباید بعد از 30 سال انقلاب اسلامی تنها منحصر به لفظ باشد بلكه باید مقید به اسلام باشیم و اگر مردم احساس كنند رفتار و شعارمان با اسلام واقعی زاویه دارد، دچار اشكال و تغییر می‌شوند.

هاشمی رفسنجانی افزود: در حال حاضر شاهد نوعی پریشان گویی و شیطان پرستی و عرفان‌های كاذب هستیم كه مردم را منحرف می‌كنند و هر جا هست باید آن را ریشه‌یابی و از طریق درست با آن مقابله كرد.

وی ادامه داد: باید نسل جوان را درك كرد و به فكر آنها بود و هدف انقلاب اسلامی حكومت صرف نبود بلكه باید به دنبال تحقق این شعار باشیم كه حكومت اسلامی را به حكومت امام زمان (عج) متصل كنیم و در این مسیر نباید از جوانان غافل باشیم.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام اخلاق را ركن اساسی جامعه اسلامی دانست و گفت: در حال حاضر اخلاق در جامعه ما آسیب دیده و دروغ در سطوح رسمی و غیررسمی وجود دارد و تهمت و فریب و ریاكاری دیده می شود كه مغایر با اسلام است.

هاشمی رفسنجانی افزود: در كشور ما خانواده آسیب‌پذیر شده و آمار طلاق افزایش و ازدواج كاهش یافته و موضوع دختران فراری كه نمی‌خواهیم خیلی آن را مطرح كنیم، جدی شده است و وضعیت خیابان‌ها نیز اخلاقی نیست و موضوعاتی كه پس از پیروزی انقلاب اسلامی به خصوص در زمان جنگ مردم رعایت می‌كردند، رعایت نمی‌شود.

وی در عین حال گفت: اصلاح جامعه با زور و تهدید صرف امكان پذیر نیست و در اسلام تربیت در كنار مجازات دیده شده و باید مردم ابتدا تربیت و انسان‌هایی معتقد شوند و اگر انسان‌های یاغی در چنین جامعه‌ای خلاف می‌كنند، مجازات شوند.

"یكی ازكارهای مهم این است كه تلاش كنیم اسلام به معنای واقعی باشد و مردم تحقق اسلام واقعی را در همه عرصه‌ها ببیند و به آن علاقمند شوند و اعتلای جامعه به تربیت مردم در كنار مجازات خاطیان با هم دیده شود ".

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: تشیع نزد مردم عزیز است و آحاد ملت با وجود كوتاهی‌های ما عاشق اهل بیت هستند و ولایت فقیه نیز ركن اصلی نظام ماست كه امام با این پشتوانه انقلاب كردند و اكنون نیز مردم با ولایت فقیه مشكلی ندارند.

هاشمی رفسنجانی افزود: مشكل این است كه افراد و نهادها زیاد از رهبری هزینه می‌كنند و اگر تخلف و در انجام وظایف ذاتی خود قصور می‌كنند از رهبری خرج می‌كنند اما رهبری متعلق به همه مردم است و امروز ایشان حرف آخر را می‌زنند.

وی ادامه داد: برخی كه تصور می‌كنند با القاب و الفاظ می‌توانند مشكلات را حل كنند تلاش دارند تا رهبری را در یك جریان محبوس ‌كنند و ممكن است در كوتاه مدت از این كار خود سود ببرند اما در درازمدت با این كار به كشور و نظام و حتی به خودشان نیز ضربه می‌زنند.

رئیس مجمع تشخیص مصلحت نظام گفت: مردم ركن مهمی در پیروزی انقلاب و حفظ آن هستند و ما نیز باید تلاش كنیم از بروز اختلاف در بین این مردم وفادار جلوگیری كنیم و مراقب باشیم مردم منسجم باشند و خطر تفرقه را جدی بگیریم.

هاشمی رفسنجانی افزود: اختلاف نظر وجود دارد و عامل تكامل است اما نباید به اصول و اركان بازگردد و باید تاكتیك‌ها مورد نقد و بررسی قرار گیرند و مهمترین وظیفه خبرگان ملت حفظ ولایت و شرایط ولایت و رابطه مردم با رهبری است.

وی ادامه داد:‌ نباید بگذاریم آنچه حقیقتا به پای رهبری نباید نوشته شود به پای رهبری بنویسند و البته خود رهبر معظم انقلاب هم مراقب این موضوع هستند و مكرر توصیه و نصیحت می‌كنند و ما نیز باید بدانیم اگر عمود خیمه آسیب ببیند، خیمه برپا نخواهد ماند و ما باید این محوریت را با راهكارهای درست حفظ كنیم.

رئیس مجلس خبرگان رهبری گفت: اگر عوامل محدثه و مبقیه انقلاب را از دست بدهیم، اركان نظام متزلزل می‌شود و ما نباید اجازه دهیم چنین شود و باید مانع تفرقه شویم و مردم هم صلاحیت همكاری را دارند.

آیت‌الله هاشمی رفسنجانی همدلی روحانیت با یكدیگر و پیوند روحانیت با دانشگاه را عامل مهمی در تداوم این انقلاب دانست و گفت: وحدت حوزه و دانشگاه به عنوان دو منبع مهم عظیم مكمل یكدیگر كار دشواری نیست و باید وحدت این دو نهاد تقویت شوند.

وی تصریح كرد: یكی از اهداف ما در انقلاب این بود كه در عصر غیبت برای نخستین بار حكومتی با معیار اهل بیت ایجاد شود و برای دنیا الگوی عملی داشته باشیم و نمی‌شود از جامعه گرفتار مشكلات و بداخلاقی‌ها و اختلاف الگو ساخت.

رئیس مجلس خبرگان رهبری در پایان با تاكید بر اینكه الگوی عملی واقعی اسلامی برای حل مشكلات امروز دنیا كارساز است، گفت: اگر جایی مانند ایران با این ثروت عظیم و مردم هوشیار و متدین و روحانیت و دانشجویان ارزشمند و آگاه نتواند الگو برای دیگران شود حتما در مدیریت كارها نقص وجود دارد كه باید آن را برطرف كنیم.

پس از سخنان هاشمی رفسنجانی رئیس مجلس خبرگان وارد دستور كار رسمی این دوره اجلاسیه شد و حجت‌الاسلام معلمی ‌نماینده مازندران در این مجلس به عنوان نخستین ناطق پیش از دستور به ایراد سخن پرداخت.
برچسب ها: رهبری ، خبرگان
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۸ - ۱۳۸۹/۱۲/۱۷
2
1
درود بر درایت هاشمی
نظرات بینندگان