arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۳۶۹۱
تعداد نظرات: ۱۰ نظر
تاریخ انتشار: ۵۶ : ۱۰ - ۲۸ فروردين ۱۳۹۰

مدرک کارشناسی ارشد، شرط کاندیداتوری در مجلس

نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي تامين نظر شوراي نگهبان با حذف تبصره دو ماده 28 قانون انتخابات مجلس تصويب كردند كه كانديداهاي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي بايد مدرك كارشناسي ارشد داشته باشند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نمايندگان مجلس شوراي اسلامي براي تامين نظر شوراي نگهبان با حذف تبصره دو ماده 28 قانون انتخابات مجلس تصويب كردند كه كانديداهاي نمايندگي مجلس شوراي اسلامي بايد مدرك كارشناسي ارشد داشته باشند.

به گزارش خبرگزاری انتخاب به نقل از ایسنا، بر اين اساس نمايندگان مجلس شوراي اسلامي حين بررسي طرح اصلاح ماده 28 قانون انتخابات مجلس شوراي اسلامي مصوب 78 و اصلاحات بعدي آن به پيشنهاد حذف تبصره دو اين ماده كه يونس اسدي آن را مطرح كرده بود با 135 راي موافق، 45 راي مخالف و 10 راي ممتنع راي دادند.

يوسف‌نژاد در مخالفت با اين پيشنهاد و دلخوش در موافقت با آن به ايراد نظرات خود پرداختند.

هم‌چنين محمدحسين فرهنگي اخطار داد و گفت كه پيشنهاد حذف اين تبصره دايره كانديداها را محدودتر از مصوبه قبلي كرده و بر اين اساس هيچ ليسانسي با هر سابقه اجرايي نمي‌تواند كانديدا شود.

لاريجاني اخطار وي را وارد دانست و گفت: در صورت حذف اين تبصره ايراد شوراي نگهبان به قوت خود باقي است.

وي بر اين اساس اخطار را به راي گذاشت اما نمايندگان با 62 راي موافق، 109 راي مخالف اخطار را وارد ندانستند و نهايتا به حذف تبصره دو ماده 28 راي دادند كه بر اساس آن مدرك تحصيلي ليسانس يا معادل آن با پنج‌سال سابقه اجرايي از شرايط كانديداتوري مجلس حذف شد، فلذا كانديداهاي نمايندگي مجلس مي‌بايست مدرك كارشناسي ارشد داشته باشند و ليسانس‌ها تحت هيچ شرايطي نمي‌توانند كانديدا شوند.

محمدحسين فرهنگي در گفت‌وگو با ايسنا پيش‌بيني كرد: اين مصوبه احتمالا مورد ايراد شوراي نگهبان قرار خواهد گرفت و مجددا در مجلس اصلاح خواهد شد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۰
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
محمود
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۸
1
1
این قانون نقض صریح قانون اساسی است!
یک شهروند
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۸
0
1
ازنمایندگان فعلی تقاضا میشود جهت حفظ منافع خود عده ای را از شرکت در انتخابات محروم نکنند.این اقدام باعث کم شدن شور وشوق مردم وحضور بیشتر آنهادر انتخابات نهم خواهد شد.
احمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
0
1
نمايندگان مجلس با مطرح كردن اين موضوع ميخواهند رقباي خودشان را كاهش داده تا بلكه بتوانند در دور بعد مجلس شوراي اسلامي راي بياورند من از اعضاي شوراي نگهباي تقاضا دارم با رد اين موضوع به لحاظ اينكه با قانون اساسي مغايرت دارد بتوانند همه اغشار مردم را در انخابات مجلس سهيم كنند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
0
1
این مصوبه زمانی عادلانه است که یک فرصت تحصیلات کارشناسی ارشد برای افراد متقاضی کاندیدا مهیا باشد لذا در این فرصت کوتاه باقی مانده تصویب چنین شرایطی به دور ازعدالت جمهوری اسلامی ایران است.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
0
1
این آقایون نماینده که بایستی نماینده مردم و پاسدارقانون اساسی باشند برای دستیابی به یک کرسی نمایندگی دست به هر کاری می زنند آقا به مردم اعتماد کنیدخودشون تصمیم بگیرند شما چه کاره اید که برای منافع مردم تعیین تکلیف می کنید شرط ریاست جمهوری خواندن و نوشتن است ولی مردم همیشه رئیس جمهور باسواد انتخاب کرده اند سواد هم به این مدرکهای در پیتی نیست بزارید آدمهای دلسوز، باسابقه ، مردمدار و طرفدار نظام بروند مجلس شما را به خدا برای مردم تعیین تکلیف و محدود سازی نکنید از خدا بترسید البته شورای محترم نگهبان این اقدام سوء استفاده کنندگان را درک خواهد کرد. پیشنهخاد می شود حالا که بند 28 را حذف کرده اند شورای نگهبان با حذف بند 28 و حذف ماده جدید (شرط فوق لیسانس) دهن سلطه جویان را گل بگیرد و شرط را همان خواندن و نوشتن قرار دهد تا به مردم اعتماد بیشتری شود. چه اشکال دارد در ترکیب مجلس تعدادی بزرگ عشایر و طوایف - ماموستاهای کرد - شیخهای عرب بزرگان لر و طوایف بختیاری و بلوچ و... هم حضور داشته باشند این پیشنهاد برای نظام بهتر از جذب تعدادی خارج برگشته وجوانان بی تجربه است نظام هم اکنون به مشارکت بیشتر مردمی و اعتماد سازی نیاز دارد تا این محدودیت سازی های قشری و بی برنامه که صرفاً برای سوء استفاده های شخصی نمایندگان فعلی است...
محمد
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۱/۲۹
0
0
آيافردي داراي ليسانس باچندين سال سابقه وتجربه ازيك نفر فوق ليسانس كمتر كارايي دارد!
آيا رشته اي كه مدرك گرفته بامجلس مرتبط است يا هوش اجتماعي فرد كانديدا مهم است !
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
0
1
جالبه نمایندگان محترم قیوم و سرپرست مردم شدند و ادعا مینمایند که خدای نخواسته مردم نمیتوانند تشخیص بدهند کدام اصلح تر است! حضرات میدانند برای ثبت نام فوق لیسانسها و مدارج بالاتر محدودیتی وجود ندارد که اینهمه نگرانند!! آنها هم کاندیدا شوند و لیساسها هم ثبت نام کنند . این مردم هستند که باید انتخاب کنند نه حضرات.تنگ نظری به نفع هیچ کسی نیست .اما آیا عادلانه هست که نمایندگان هم شامل این مصوبه نباشند؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۱/۳۱
0
0
این مصوبه مردم را از شرکت در پای صندوق های فراری می دهد چون نمی توانند خود آزادنه نماینده ای را که به او اطمینان دارند انتخاب کنند ما تقاضا داریم حضرات مجمع تشخیص مصلحت نظام هم چون بزرگواران شورای نگهبان به ماهیت اصلی این طرح که دست های اجانبی در پشت آن احساس می شود واقف باشند و اساس قانون اساسی را نقض ننمایند.ایران مملکتی است که برپایه آزادی بنا نهاد شده و بگذارید مردم آزادانه خود نماینده مورد اطمینانشان را انتخاب نمایند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۶:۳۳ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۳
0
0
مردم جزء خواص هستند همین کسانی که حرفهای بالا را نوشته اند ولی آقایان نماینده عوام هم نیستند بلکه متهم به سوء استفاده از موقعیت خود هستند در اینگونه موارد مهم پیشنهاد می شود مدعی العموم هم وارد عمل شود این نوعی تجاوز به حقوق عمومی است مانند اینکه عده ای از نمایندگان مثلاً زمینهای اطراف تهران را به نام خود کنند.
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۲۲:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۰۸
0
0
اگر شورای تگهبان این مصویه را تایید نماید که بعید میدانم عین بی عدالتی و تبعیض فاحش است و در کل کاهش مشارکت مردمی در انتخابات امسال مجلس می باشد
نظرات بینندگان