arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۸۷۱
تعداد نظرات: ۱۸ نظر
تاریخ انتشار: ۰۷ : ۱۲ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰

وزیر بهداشت: موضوع رهايي بيماران در تهران واقعيت نداشت!

وزير بهداشت از تكميل شبكه خانه‌هاي بهداشت روستايي كشور تا تير ماه خبر داد و گفت: يكپارچگي بيمه پايه درمان براي ما جزو موارد مهم و اساسي است. بسياري از دانشگاه‌ها و جلب مشاركت دراستانداري‌ها درشرف تكميل شبكه‌هاي بهداشتي خود هستند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
وزير بهداشت از تكميل شبكه خانه‌هاي بهداشت روستايي كشور تا تير ماه خبر داد و گفت: يكپارچگي بيمه پايه درمان براي ما جزو موارد مهم و اساسي است. بسياري از دانشگاه‌ها و جلب مشاركت دراستانداري‌ها درشرف تكميل شبكه‌هاي بهداشتي خود هستند.

به گزارش ايسنا، دكتر مرضيه وحيد دستجردي در شصت و سومين اجلاس روساي دانشگاههاي علوم پزشكي كشور با اشاره به بودجه سلامت در سال 90، گفت: اكنون در ايام تصويب بودجه در مجلس قرار داريم، خوشبختانه خبرهاي خوبي در اين زمينه براي نظام سلامت كشور وجود دارد. وزارت بهداشت امسال برنامه‌هاي مهمي دارد كه تخصيص اعتبارات لازم براي ارتقاي ماموريت‌هاي اين وزارتخانه بسيار كارساز و موثر هستند.

وي با اشاره به مصوبات اخير مجلس ادامه داد: بودجه امسال كشور در دو سقف در نظر گرفته شده است. يك سقف 80 ميلياردي و يك سقف 5/10 ميلياردي كه در هر دو سقف نمايندگان مجلس براي نظام سلامت برنامه‌ريزي كرده‌اند. طبق آخرين مصوبه مجلس بايد 5/1 دلار به قيمت هر بشكه نفت اضافه شود كه حدود يك‌هزار و 40 ميليارد تومان را به سلامت اختصاص داده‌اند. به اين ترتيب، 5/14 درصد به حوزه نفت، 20 درصد به صندوق ذخيره ارزي و 60 درصد باقيمانده به حوزه سلامت اختصاص مي‌يابد كه بايد از تلاش‌هاي كميسيون بهداشت و درمان مجلس و نمايندگان تقدير و تشكر كرد.

وزير بهداشت گفت: بحث هدفمندي يارانه‌ها و تخصيص 10 درصد درآمد اين موضوع به حوزه سلامت در فرصت‌هاي بعدي توسط مجلس پيگيري مي‌شود. همچنين در زمينه افزايش قيمت نفت سهمي براي وزارت بهداشت در نظر گرفته شده است.

وي با اشاره به نامگذاري امسال به عنوان سال جهاد اقتصادي گفت: ساده‌ترين پله جهاد اقتصادي براي وزارت بهداشت شايد صرفه‌جويي باشد، اما مسايلي مانند اقتصاد سلامت و استفاده از ظرفيت‌هاي نظام سلامت و دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و .... نيز شامل جهاد اقتصادي مي‌شود. شايد اگر به مسئله گردشگري سلامت بپردازيم به مزيت‌هاي خود در منطقه بهاي بيشتري بدهيم.

ظرفيت‌هاي ايران در بخش دارو، تجهيزات پزشكي و نيروي انساني بسيار مثال‌زدني هستند. شايد بهبود فرآيندها و ارتقاي بهره‌وري يكي از مواردي باشد كه بايد در جهاد اقتصادي مدنظر خود داشته باشيم. تا به اين ترتيب اهداف برنامه پنجم توسعه و از جمله رسيدن سهم پرداختي مردم در هزينه‌هاي سلامت به زير 30 درصد محقق شود. دانشگاه‌هاي علوم پزشكي در اين زمينه نقش اساسي و مهم دارند.

وزير بهداشت در ادامه با اشاره به نقشه جامع سلامت كشور ادامه داد: اين نقشه كه محصول كار شما روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي و اساتيدي نظير شماست امروز رونمايي خواهد شد. وزارت بهداشت نخستين وزارتخانه‌ايست كه سهم خود را در تدوين نقشه جامع علمي انجام داده است. نقشه نظام جامع سلامت كشور نيز با كمك شما طراحي خواهد شد كه اين موضوع نيز در بحث بهداشت و درمان براي ما نقشه راهي خواهد بود.

وي در ادامه با اشاره به تكاليف برنامه پنجم توسعه افزود: به تمام دوستان توصيه مي‌كنم برنامه پنجم را مطالعه كنند. وزارت بهداشت نيز در جلسات متعدد به اين مطلب پرداخته است و تكاليف برنامه را براي خود تعريف كرده است. در برنامه پنجم توسعه توليت سلامت به طور واحد و يگانه به وزارت بهداشت داده شده است به طوري كه سياستگذاري، برنامه‌ريزي و نظارت برسلامت در وزارت بهداشت متمركز شده است.

به منظور واقعي شدن تعرفه‌ها، توليت اين قضيه بايد با وزارت بهداشت باشد

وزير بهداشت افزود: تقويت هيات امناي دانشگاه‌ها و بيمارستان‌ها جزو اهداف برنامه پنجم توسعه است كه در كارگروه‌هاي مختلف اين جلسه به آن پرداخته مي‌شود.همچنين تقويت همكاري‌هاي بين بخشي، برنامه عدالت درسلامت، سهم 10 درصدي حوزه سلامت از درآمد هدفمندي يارانه‌ها، توسعه بيمه‌هاي سلامت و فراگير شدن بيمه پايه در پايان سال اول برنامه پنجم توسعه و همچنين تعرفه‌گذاري منطقي و سياستگذاري خدمات سلامت از جمله تكاليف برنامه پنجم توسعه است كه بايد در اين جهت تلاش كرد.

وي افزود: امسال سال نخست اجراي هدفمندي يارانه‌هاست. نمي‌توان تاثير هدفمندي بر حامل‌هاي انرژي در دانشگاه‌هاي علوم پزشكي را ناديده گرفت. تاثير هدفمندي در بخش سلامت در زمينه درمان، بهداشت، آموزش و پژوهش بررسي شده و به نتايج روشني در اين زمينه رسيده‌ايم. بايد تاثير هدفمندي يارانه‌ها در جنبه‌هاي مختلف اعتباري وزارت بهداشت به خوبي ديده شود.

وزير بهداشت با اشاره به تورم 5/12 درصدي عمومي جامعه و همچنين تورم 18 تا 20 درصدي بخش سلامت كه سال گذشته از سوي بانك مركزي اعلام شده بود، افزود: نرخ تورم‌ و تاثير هدفمندي يارانه‌ها بايد در تعرفه‌هاي درمان امسال لحاظ شود. البته نمي‌توان به نرخ واقعي دست يافت چرا كه اگر تعرفه‌ها بخواهد واقعي شود بايد افزايش 200 تا 300 درصدي داشته باشد.

وي افزود: اگر بخواهيم افت كيفيت خدمات و كسورات انباشته نداشته باشيم بايد تا حد امكان به سمت واقعي شدن تعرفه‌ها برويم كه در اين قضيه نيز بايد مديريت با وزارت بهداشت باشد.

 تلاش وزارت بهداشت براي توسعه خدمات الكترونيك سلامت

وزيربهداشت با بيان اينكه براي تحقق اصلاح الگوي مصرف بايد در زمينه توسعه خدمات الكترونيك سلامت تلاش شود، افزود: خدمات الكترونيك سلامت از هزينه‌هاي وزارت بهداشت خواهد كاست. ما در اين زمينه در گروه وزارتخانه‌هاي پيشتاز هستيم اميدواريم با سهم گذاري دانشگاه‌ها بتوانيم اين خدمات را در كشور توسعه دهيم.

 نقش اساسي وزارت بهداشت بر تعريف تشكيلات شوراي عالي سلامت

وزير بهداشت با اشاره به تشكيلات بيمه سلامت ايرانيان ادامه داد: وزارت بهداشت به علت توليت بايد در اين تشكيلات نقش اساسي داشته باشد. همچنين پيش نويس تعريف تشكيلات شوراي عالي سلامت بايد توسط وزارت بهداشت تعريف شود كه در اين زمينه نظرات روساي دانشگاه‌ها را در كارگاه‌هاي اين جلسه جويا مي‌شويم.

وي همچنين درباره ممنوعيت فعاليت خصوصي كاركنان ستادي وزارت بهداشت گفت: اميدواريم در اين زمينه نيز طراحي و برنامه‌ريزيهاي خوبي صورت گيرد و اين موضوع به خوبي پيش رود.

 گسترش برنامه پزشك خانواده به كل كشور تا پايان برنامه پنجم توسعه نيازمند همكاري وزارت رفاه

دستجردي با اشاره به سامانه خدمات جامع و برنامه پزشك خانواده و نظام ارجاع به عنوان تكاليف برنامه‌ پنجم توسعه ادامه داد: در اين زمينه سال گذشته كار زمين مانده برنامه چهارم در سه دانشگاه به انجام رسيد. هر چند كه نتوانستيم در بستر قرارداد بيمه‌ها با پزشكان و همچنين صدور دفترچه‌هاي بيمه پزشك خانواده و نظام ارجاع موفق باشيم زيرا مسئوليت اين موضوع‌ها با وزارت رفاه بود نه وزارت بهداشت. اما تمام كارهاي دانشگاههاي علوم پزشكي براي تشكيل پرونده‌هاي پزشكي و همچنين مشخص شدن چگونگي قرارداد با پزشكان بخش خصوصي و ... به خوبي انجام شد.

وي افزود: تا پايان برنامه پنجم توسعه پزشك خانواده بايد در تمام شهرها و روستاهاي كشور به صورت كامل مستقر شود. اين امر نيازمند همكاري وزارت رفاه و تلاش روساي دانشگاه‌هاي علوم پزشكي است. براساس برنامه نيز امسال جمعيتي بالغ بر 10 تا 14 ميليون نفر شهري تحت پوشش برنامه پزشك خانواده قرار گيرند.

 تكميل پايگاه‌هاي اورژانس پيش بيمارستاني تا پايان سال جاري

وي همچنين با اشاره به تكميل شبكه اورژانس پيش‌بيمارستاني در سال جاري، ادامه داد: در حال حاضر 1800 اورژانس 115 در كشور فعالند. اگر حركت جدي داشته باشيم مي‌توانيم شبكه‌هاي اورژانس پيش بيمارستاني را تا پايان امسال تكميل كنيم. در مورد اورژانس‌هاي بيمارستاني نيز بايد گفت اين موضوع از اولويت‌هاي وزارت بهداشت است كه بايد به طور خاص در اين زمينه نيرو بگذاريم.

وي افزود: به زودي از سوي معاونت درمان اعلام خواهد شد كه تمام اورژانس‌هاي بيمارستانها بايد پزشك متخصص داخلي يا جراحي داشته باشند چرا كه در حال حاضر به تعداد كافي متخصص طب اورژانس نداريم و براي تربيت اين نيروها برنامه‌ريزيهاي لازم صورت گرفته است.

وي افزود: زماني كه اين موضوع اعلام شود بايد متخصص داخلي يا جراحي مستقر مقيم در اورژانس‌ها حضور داشته باشند. اين موضوع در اعتباربخشي و درجه بندي بيمارستان‌ها بسيار موثر خواهد بود.

 برطرف شدن نياز كشور به تخت‌هاي ICU با راه‌اندازي يكهزار تخت ICU

وزير بهداشت با اشاره به برنامه حاكميت باليني در بيمارستانها گفت: مقرر شده است دانشگاه‌ها بخشي را به اين موضوع اختصاص دهند. اگر بخواهيم نياز كشور به تخت‌هاي ICU را برطرف كنيم لازم است هزار تخت ICU در كشور راه‌اندازي شود.

 موضوع رهايي بيماران در تهران واقعيت نداشت، وزارت بهداشت مدعي و شاكي خصوصي اين قضيه است

وزير بهداشت با اشاره به موضوع دو بيمار رها شده در بيابانهاي اطراف تهران گفت: در اين زمينه گزارش‌هاي خبري مختلفي را شاهد بوده‌ايم از جمله گزارشي از مشهد در مورد تخليه آسايشگاه از بيماران جزامي و همچنين مواردي در استان مركزي يا استان لرستان. اين موضوعات دقت روساي دانشگاهها و نظارت جدي آنها به بخش‌هاي مخلتف به ويژه بخش‌هاي درماني را مي‌طلبد تا از اين هجمه‌اي كه امروز متاسفانه نظام سلامت با آن روبروست بكاهد. وزارت بهداشت نيز در اين زمينه تمهيدات خاصي را اتخاذ كرده است. نبايد بگذاريم بهانه به دست كساني بيفتد كه مي‌خواهند زحمات خالصانه خادمان نظام سلامت را زير سوال ببرند.

وي افزود: موضوع رهايي بيماران در بيابان‌هاي اطراف تهران به هيچ وجه واقعيت نداشت و خود وزارت بهداشت به عنوان مدعي و شاكي خصوصي وارد قضيه شده است. در مورد موضوع مشهد و بيماران جزامي نيز خلاف آنچه كه عنوان شده بود.

خشونت‌هاي مردمي در كشورهاي اسلامي را محكوم مي‌كنيم

وزير بهداشت در خاتمه با اشاره به مسايل منطقه و برخي كشورهاي اسلامي و خشونت عليه مردم گفت: آنچه كه امروز در برخي كشورهاي اسلامي از جمله يمن، بحرين و ليبي اتفاق مي‌افتد روح انسانيت و انسانيت را جريحه‌دار مي‌كند. اين اقدامات ضد مردمي و اين خشونت‌ها را محكوم مي‌كنيم و اين آمادگي را داريم تا از نظر مسايل پزشكي خدمات لازم را به اين كشورها ارائه دهيم.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۸
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۶
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
10
یعنی اینکه انهایی که در برانکارد در کنار مزرعه بودند انها کشاورزانی بودند که استراحت می کردند شاید .....
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
10
عجب !!!

یعنی خانم وزیر تصاویر بیماران رها شده را ندیده است ؟؟
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
8
نميدانم چرا هر وقت اتفافي نمي افتد دنبال مقصر مي گردند و نمي دانند مقصر اصلي خودشان هستند
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
10
یعنی میفرمایید این دو بیمار که در مصاحبه به صراحت از این ماجرا سخن گفتن برگ جغندرند یا نکنه از عوامل ... بودن ؟ ماله کشی تا این حد ؟
پاسخ ها
ناشناس
| PORTUGAL |
۱۲:۳۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
بقیه ماله کشی ها هم همینجوریه دیگه !!
ناشناس
|
SWITZERLAND
|
۱۵:۱۶ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
10
راست ميگه اون 2 نفر هم آفتاب گرفته بودند وقتي ديدن اوه معروف شدند اين تهمت واقعا ناروا رو زدند ! چقدر آخه تهمت خجالت بكشيد !
پاسخ ها
ناشناس
| UNITED KINGDOM |
۰۹:۲۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
:))))) کلي خنديدم
ناشناس
|
SWITZERLAND
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
10
آخ من از شما معذرت ميخوام ! من از طرف اون بيمارها از طرف ملت هميشه در صحنه و بيرون صحنه دشمنان داخلي خارجي عوامل فتنه و رسانه هاي بيگانه و كلا ... معذرت ميخوام اينها نميفهمند شما كه ميفهميد ببخشيد .
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۱۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
9
...نمیدونم شماها چرا انقدر دروغ؟ چرا نسبت حتی به دو بیمار ظلم میکنین...اگه راست میگین چرا رییس بیمارستانو برکنار کردی اگه خبرا دروغ بوده...تمام مردم تو مشهد ضرب شتم بیماران جذامی دیدن
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۳۵ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
8
عجب .
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۲۲:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۳
0
9
از اولش هم معلوم بود انکار می کنند
محمود
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۰:۰۱ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
0
10
آفتاب آمد دلیل آفتاب ،خانم وزیر به جای پاسخ صریح به جواب سوال بیماران رها شده تهرانی می فرمایندخبر مختلفی درمشهد ولرستان را شنیده!!!
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۰۳:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
0
6
لابد اون 2 نفر حموم آفتاب می گرفتند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۱۹ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
0
3
... مسئولیتش را بیندازید به گردن نیروهای خود سر شما ها که خوب می تونید توجیه کنید الاآن اگر تو کشور دیگری بود تا چند سال سوژه صدا و سیما بود ......
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
0
8
دروغ را نهادینه کرده اند
پاسخ ها
ناشناس
| PORTUGAL |
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
نه جانم بلکه برعکس نهادشون بر دروغه !
عسگري
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۴
0
0
جذام صحيح است نه «جزام»
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۹:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۲/۱۶
0
1
ژانر تخیلی بوده فیلمش حتمی!!!!!!!
نظرات بینندگان