arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۴۹۱۳
تاریخ انتشار: ۴۷ : ۱۹ - ۱۳ ارديبهشت ۱۳۹۰

"بن لادن در صورت بازداشت رابطه خود را با سيا فاش مي کرد "

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
یک روزنامه نگار ایندی پندنت گفت بن لادن در صورت بازداشت و محاکمه رابطه گذشته خود را با سیا فاش می کرد.

به گزارش "انتخاب"؛ رابرت فیسک ، خبرنگار روزنامه ایندی پندنت انگلیس که قبلا با اسامه بن لادن مصاحبه کرده بود در گفتگو با شبکه تلویزیونی الجزیره انگلیسی از بیروت ابتدا درباره نفش پاکستانی ها در کشته شدن بن لادن گفت به نظر من ، تردیدی وجود ندارد که پاکستانی ها درکشته شدن بن لادن نقش داشتند.

احتمالا دستگاه اطلاعاتی داخلی پاکستان موسوم به آی اس آی تا حدودی در این ماجرا دست داشته است.

من حدس می زنم پاکستانی ها به شدت به آمریکایی ها وابسته بودند و به این نتیجه رسیدند بن لادن دیگر فایده ای برای آنها ندارد.

در واقع بن لادن دیگر برای آنها بدون استفاده بوده و می شد به وی خیانت کرد و ظاهرا هم فردی نسبت به وی مرتکب خیانت شد.

این مسئله که آمریکایی ها براساس اطلاعاتی که از اعضای القاعده در گوانتانامو بدست آوردند توانستند به بن لادن دست یابند شاید صحت داشته باشد اما فکر نمی کنم بتوان چنین عملیاتی را بدون کمک کسانی ازدرون دستگاه اطلاعاتی پاکستان اجرا کرد.

فیسک درباره اینکه چرا به جای دستگیری ، بن لادن کشته شد گفت طی دهها سال گذشته افراد زیادی مانند بن لادن وجود داشتند که برای نمونه می توان به پاتریس لومومبا و زرقاوی در عراق اشاره کرد.

من فکر می کنم دیده بان حقوق بشر درباره اینکه واقعا در محل اقامت بن لادن چه حوادثی رخ داد تحقیقات کامل را بعمل آورد.

می دانیم که بن لادن همواره می گفت دوست ندارد زنده دستگیر شود و یک بار محافظ وی قبلا این موضوع را به من گفته بود اما بارها شنیده ایم که اوباما در سخنان خود گفت quotation mark عدالت برقرار شده است.

quotation mark در گذشته برای برپایی عدالت ، باید روند قانونی در دادگاه طی می شد، جایی که دادگاه ، وکیل مدافع ، محاکمه و سپس مجازاتی در کار باشد.

اما اگر بن لادن محاکمه می شد ، می بایست درباره ارتباط خود با سازمان سیا در زمان حضور نیروهای اتحاد جماهیر شوروی در افغانستان سخن می گفت.

بعد شاید می بایست درباره روابط بسیار نزدیک خود با شاهزاده الترکی عربستان و دیدارهایش با وی درسفارت عربستان در پاکستان چه در زمان حضور نیروهای شوروی در افغانستان و چه بعد از آن سخن می گفت.

بنا براین به دلایلی که ذکر شد آمریکایی ها نمی خواستند بن لادن را محاکمه کنند گرچه اگر محاکمه می شد ، مردم دنیا بطور جدی به این محاکمه توجه می کردند.

باید محاکمه صدام را یاد آوری کنم که فقط به خاطر کشتن صدو پنجاه نفر محاکمه شد ، نه به خاطر حمله شیمیایی به هزاران کرد در شمال عراق.

چرا این اتفاق نیفتاد ؟ چون صدام مجبور بود درباره اینکه چگونه مواد مورد نیاز برای ساخت این گازها از آمریکا تامین می شدند ، سخن بگوید.

فیسک درباره اینکه چه کسی در آینده رهبری القاعده را بدست می گیرد گفت بسیاری از کسانی که در حادثه یازده سپتامبر و بمبگذاری لندن دست داشتند ، با گروههای وابسته به القاعده در افغانستان یا پاکستان ارتباط داشتند و اصلا بن لادن را ندیده بودند.

تمام اصول القاعده بر این اصل بنیان نهاده شده است که یک فرد صبح یکباره از خواب بیدار شده و خود را عضو القاعده می نامد و درست از همان موقع هم عضو القاعده می شود.

به همین دلیل است که نمی توان در میان نیروهای القاعده بدنبال یک زنجیره ای از فرماندهان گشت چون فایده ای ندارد.

تمام اصولی که بن لادن از آن بعنوان جهاد جهانی نام می برد این است که این روابط میان اعضا القاعده وجود ندارد و نکته جالب اینکه ، بسیاری از همکاران من که درباره القاعده سخن می گویند ، فکر می کنند القاعده یک گروه چریکی منظم معمولی است اما اینگونه نیست.

ما نمی دانیم اصلا اگر القاعده دستوری هم صادر کند، این دستورات از طرف چه کسی صادر می شود.
نظرات بینندگان