arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۵۱۲۲
تاریخ انتشار: ۴۴ : ۱۰ - ۱۷ ارديبهشت ۱۳۹۰

رئیس جمهور یمن: کناره گیری نمی کنم

جوانان انقلابي يمن در چندين استان از جمله صنعا‌ء، عدن‌، تعز‌، الحديده‌ و اب‌ تظاهرات كرده و مخالفت خود را با طرح شوراي همكاري خليج فارس براي حل بحران اين كشور اعلام نمودند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
جوانان انقلاب يمن اعتصاب سراسري در اين كشور را از امروز (شنبه) خواستار شدند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، جوانان انقلابي يمن در چندين استان از جمله صنعا‌ء، عدن‌، تعز‌، الحديده‌ و اب‌ تظاهرات كرده و مخالفت خود را با طرح شوراي همكاري خليج فارس براي حل بحران اين كشور اعلام نمودند.

تظاهركنندگان برخواست خود مبني بر براندازي فوري نظام يمن و محاكمه مسئولان اين نظام تاكيد كردند.

بر اساس اين گزارش، شهر عدن در جنوب يمن بعد از نماز جمعه شاهد تظاهرات اعتراض‌آميز مردم بود كه تحت عنوان جمعه "اعلام وفاداري به جنوب" برگزار شد.

در اين تظاهرات پيكر دو تن از قربانيان تظاهرات اخير نيز تشييع شد.

هزاران تن نيز در شهرك المنصوره در استان عدن در تظاهراتي گسترده به كشتار غيرنظاميان توسط نظام حاكم اعتراض كرده و پيكر يكي از قربانيان را تشييع كردند.

در شهرك كريتر نيز هزاران تن با برگزاري تظاهرات پيكر يكي از تظاهركنندگان را كه اخيرا كشته شده بود تشييع كردند.

در لحج و الضالع در جنوب يمن نيز دهها هزار تن در تظاهرات گسترده‌اي سقوط علي عبدالله صالح، رئيس جمهوري يمن را خواستار شدند.

در استان تعز نيز حدود يك ميليون شهروند يمني در دو شهر تعز و اب تظاهرات كرده و بار ديگر مخالفت خود را با طرح شوراي همكاري خليج فارس اعلام نمودند.

تظاهركنندگان خشونت‌ها عليه مخالفان را محكوم و خواستار كناره‌گيري عليي عبدالله صالح شدند.

در خيابان الستين صنعاء نيز تظاهراتي گسترده برگزار شد و مخالفان كناره‌گيري صالح و محاكمه وي را خواستار شدند و بار ديگر با طرح شوراي همكاري خليج فارس مخالفت نمودند.

تظاهركنندگان در ميدان التغيير در صنعا نيز تجمع كردند و محاكمه مسئولان نظام حاكم را خواستار شدند.

در همين حال طرفداران صالح نيز در ميدان سبعين تجمع كردند.

علي عبدالله صالح طي سخناني در جمع طرفدارانش در اين ميدان تاكيد كرد: در برابر مخالفان خواهم ايستاد. آنها ناقضين قانون هستند.

وي نسبت به خطرات ناشي از تلاش عناصري كه نظم و قانون را زير پا مي‌گذارند، هشدار داد.

رئيس جمهوري يمن بار ديگر وعده داد كه در قدرت باقي خواهد ماند.

وي تصريح كرد:‌ ملت ما در سال 2006 حرف خود را زدند و الان بار ديگر به مشروعيت نظام ما بله گفته‌اند و با آشوب و ويرانگري و طرح گروههاي متخلف و تندرو و گروه‌هاي تروريستي مخالف هستند.

وي از وزارت كشور و سازمانهاي امنيتي خواست كساني را كه زبان شاعر طرفدار نظام يمن را بريده‌اند تحت پيگرد قرار داده و به دادگاه تحويل دهند.

صالح عنوان داشت:‌ اين افراد چه سياسي باشند چه امنيتي و چه مخرب بايد به خاطر جنايتشان مواخذه شوند.

رئيس جمهوري يمن از پافشاري طرفدارانش بر حفظ مشروعيت قانون اساسي تقدير كرد و گفت كه مشروعيت قانون اساسي در راستاي دفاع از بقاي نظام و بودن وي در قدرت است.

اين در حالي است كه بان كي مون، دبير كل سازمان ملل نسبت به عدم توافق در خصوص طرح شوراي همكاري خليج فارس با هدف پايان دادن به تنش سياسي در يمن ابراز تاسف كرد.

بان كي مون در يك كنفرانس خبري در بلغارستان عنوان داشت:‌ اين مساله بسيار نااميد كننده است كه تمامي اين توافقنامه‌هاي ارائه شده از سوي شوراي همكاري خليج (فارس) و كشورهاي ديگر مورد پذيرش و يا اجراي كامل قرار نمي‌گيرد.

بان كي مون تصريح كرد:‌ ما به اعمال فشارها در اين راستا كه ملت يمن از آزادي واقعي برخوردار شوند ادامه خواهيم داد.

وي تصريح كرد: ما به فشارهاي خود در راستاي توسعه اجتماعي‌ و اقتصادي و شكوفايي يمن ادامه خواهيم داد چرا كه اين هدف ما است.

دبير كل سازمان ملل گفت: من با رئيس جمهوري يمن صحبت كردم و بار ديگر از وي مي‌خواهم پيش از اينكه دير شود، دست به اصلاحات جدي بزند.

همچنين عبداللطيف بن راشد الزياني، دبير كل شوراي همكاري خليج فارس از برگزاري سيزدهمين نشست مشورتي رهبران اين شورا درباره يمن در روز سه شنبه در رياض خبر داد.

وي عنوان داشت: ادامه اين نشست‌ها مي‌تواند ارتباط ميان رهبران را بيشتر كند چرا كه آنها بايد اين روند را به طور دائم دنبال كنند.

از سوي ديگر احزاب "اللقاء المشترك" (احزاب مخالف يمن) طي نشستي موافقت خود با طرح شوراي همكاري خليج فارس را اعلام كردند.

عبدالله عوبل، عضو شوراي عالي اللقاء المشترك گفت:‌ مخالفان با پيشنهاد شوراي همكاري خليج (فارس)‌ موافقت كردند و اسامي كساني كه اين پيشنهاد را امضا خواهند كرد به دبيرخانه شورا فرستاده مي‌شود.

عوبل گفت: فهرست ارائه شده شامل اسامي افرادي از اللقاء المشترك و هم پيمانانش در كميته گفتمان ملي است و اين اسامي براساس توافق تمامي گروه‌ها تعيين شده است.

عوبل افزود: مخالفان هيچ مانعي نمي‌بينند كه رهبران كنگره حاكم و دولت نيز اين طرح را امضا كنند و بر اين امر پافشاري دارند.

سخنگوي احزاب اللقاء المشترك نيز تاكيد كرد: مخالفان به اين طرح‌ پايبند هستند.

وي افزود: صالح نيز بايد اين طرح را به عنوان رئيس جمهوري نه به عنوان رئيس كنگره حاكم امضا كند چرا كه مخالفان نمي‌پذيرند اين توافقنامه با كنگره امضا شود.
نظرات بینندگان