arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۶۵۷
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۲۷ : ۰۹ - ۰۴ خرداد ۱۳۹۰

مخالفت با ادغام وزارت نفت در نیرو

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در باره بررسی موضوع ادغام وزارت نفت و وزارت نیرو در نشست روز یکشنبه این کمیسیون، از مخالفت قاطع اعضای کمیسیون انرژی با ادغام وزارت نفت در نیرو بر اساس دیدگاه ارائه شده از سوی دولت خبر داد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) : سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس در باره بررسی موضوع ادغام وزارت نفت و وزارت نیرو در نشست روز یکشنبه این کمیسیون، از مخالفت قاطع اعضای کمیسیون انرژی با ادغام وزارت نفت در نیرو بر اساس دیدگاه ارائه شده از سوی دولت خبر داد.

"سیدعماد حسینی" در گفت‌وگو با خانه ملت با بیان این که تمامی اعضای کمیسیون انرژی با ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو مخالف هستند، گفت: کمیسیون انرژی با حمایت تمام اعضای این کمیسیون در برابر این موضوع که وزارت حساس و کلیدی نفت با ادغام در یک وزارتخانه دیگر تضعیف شود، مقاومت خواهد کرد.

نماینده مردم قروه و دهگلان در مجلس شورای اسلامی، تصریح کرد: اعضای کمیسیون انرژی در بررسی موضوع ادغام وزارتخانه‌ها با انجام مطالعات کارشناسی به دو دیدگاه رسیده‌اند که یکی مخالف با ادغام وزارت نفت در فرآیندی کوتاه‌مدت است و دیگری پیشنهاد ادغام وزارت نیرو در نفت به عنوان یک بخش ستادی را دارد.

ادغام وزارت نفت در هر وزارتخانه‌ای در شرایط کنونی به صلاح کشور نیست

وی در تشریح دیدگاه اول اعضای کمیسیون انرژی، گفت: تعداد زیادی از اعضای کمیسیون نظر دولت درباره ادغام وزارت نفت و نیرو در یکدیگر را رد می‌کنند و بر این عقیده هستند که ادغام وزارت نفت با هر وزارتخانه دیگری نیازمند طی یک فرآیند طولانی کارشناسی شده برای فراهم شدن زیر ساخت‌ها است، تا ادغام وزارت نفت با هر وزارتخانه دیگری موجب تضعیف این وزارتخانه نشود و این گروه با همین استدلال با هر گونه اقدامی برای ادغام وزارت نفت در شرایط حساس کنونی مخالف هستند.

سخنگوی کمیسیون انرژی مجلس همچنین افزود: گروه دوم نیز بر این عقیده هستند که وزارت نیرو باید به عنوان یک بخش ستادی در وزارت نفت ادغام شود و یا تنها بخش برق این وزارتخانه با اضافه شدن به وزارت نفت وزارت انرژی را تشکیل دهد.

قرار بود احمدی نژاد به جلسه کمیسیون انرژی دعوت شود

حسینی با بیان این که سئوال‌های متعددی از سوی نمایندگان برای پرسش از وزیر نفت در کمیسیون انرژی مطرح است، گفت: با توجه به این که رئیس‌جمهوری خود را به عنوان سرپرست وزارت نفت معرفی کرده بود، قرار داشتیم رئیس‌جمهوری را برای توضیح درباره برخی ابهام‌های موجود در فعالیت وزارت نفت و پاسخگویی به سئوالات نمایندگان به کمیسیون انرژی دعوت کنیم، اما اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر غیر قانونی بودن سرپرستی احمدی‌نژاد بر وزارت نفت مانع از این کار شد.

"محمود احمدی‌نژاد" پس از اعلام تصمیم خود مبنی بر ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو، از اداره این وزارتخانه از سوی وزیر نیرو تا زمان نهایی شدن ادغام این دو وزارتخانه خبر داد؛ اما اعتراض‌های نمایندگان و اعلام نظر شورای نگهبان مبنی بر غیرقانونی بودن این تصمیم موجب شد تا احمدی‌نژاد با برکناری وزیر نفت، خود را به‌عنوان سرپرست این وزارتخانه تا مشخص شدن وضعیت ادغام این وزارتخانه معرفی کند.

این اقدام رئیس دولت نیز با ایراد شورای نگهبان روبه‌رو شد و شورای نگهبان در جواب استفساریه‌ای درباره اصل ۱۳۵ قانون اساسی اعلام کرد که رئیس‌جمهوری نمی‌تواند خود را به‌عنوان سرپرست وزارتخانه‌هایی که وزیران آنها را عزل کرده معرفی کند.

پیش از این "حمیدرضا کاتوزیان" رئیس کمیسیون انرژی نیز از ادغام وزارت نفت در نیرو انتقاد کرده بود و خواستار این شده بود که در صورت ادغام این دو وزارتخانه وزات نیرو به شکل یک بخش ستادی در زیر مجموعه وزارت نفت تبدیل شود.

"عبدالله کعبی" نایب رئیس اول کمیسیون انرژی نیز در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت تصمیم‌های شتاب‌زده و هیجانی دولت برای ادغام وزارتخانه‌های نفت و نیرو را عامل بی‌ثباتی صنعت نفت با سابقه ۱۰۳ ساله اعلام کرد و خواستار اتخاذ رویکردی کارشناسانه از سوی دولت درباره وزارت نفت به عنوان اساس اقتصادی کشور شد.

"محمد سقایی" عضو کمیسیون انرژی نیز با بیان این که ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو به صنعت نفت کشور آسیب می زند؛ الگوبرداری دولت از کشورهای کوچک و تشکیل وزارت انرژی را تقلید نادرستی ارزیابی کرد که به علت حساسیت نقش نفت در اقتصاد ایران، موجب آسیب رسیدن به تولید و فعالیت‌های وزارت نفت می‌شود.

"عسکر جلالیان" دیگر عضو کمیسیون انرژی نیز در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با تأکید بر اینکه وزارت نفت، نه باید کوچک شود، نه حذف و نه ادغام از رویکرد دولت در برخورد با وزارت نفت انتقاد و مخالفت خود را با ادغام این وزارتخانه ها اعلام کرد.

"غلامعلی میگلی نژاد" عضو کمیسیون انرژی نیز در گفت و گو با خبرنگار خانه ملت با تأکید بر اینکه وزارت نفت برای تحقق اهداف عالی نظام باید مستقل بماند  از تصمیم دولت برای ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو انتقاد کرد و گفت: این ادغام در شرایط کنونی کشور و همچنین با توجه به شرایط بین‌المللی به هیچ عنوان مصلحت‌اندیشانه نیست .

پیش از این "حسن شبانپور  "، "حسین امیری خامکانی "، "مؤید حسینی صدر "، "سیدعلی ادیانی راد "و " سید حسین دهدشتی " دیگر اعضای کمیسیون انرژی نیز در گفت و گوهایی جداگانه با خبرنگاران خبرگزاری خانه ملت نگرانی و مخالفت خود را درباره ادغام وزارت نفت در وزارت نیرو اعلام کرده بودند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۷ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۰
0
0
ادغام این دو وزارتخانه برای کشورهای درحال پیشرفت الزامی است ولی نحوه اداغام بایستی بصورت دقیق مورد بررسی قرار گیرد
نظرات بینندگان