arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۷۷۸
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۵ - ۰۵ خرداد ۱۳۹۰

توطئه جدید آقای رئیس جمهور

مصطفی حق بین: تحلیلگران معتقدند علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن احتمالا برای تضعیف جنبشهای اعتراضی در این کشور درگیری با شیخ الاحمر،رهبر مهمترین قبیله یمن را به راه انداخته است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
تحلیلگران معتقدند علی عبدالله صالح رئیس جمهور یمن احتمالا برای تضعیف جنبشهای اعتراضی در این کشور درگیری با شیخ الاحمر،رهبر مهمترین قبیله یمن را به راه انداخته است.

درگیری نیروهای امنیتی یمن و طرفداران شیخ صادق الاحمر رئیس قبیله حاشد از روز دوشنبه و یک روز پس از آن آغاز شد که عبدالله صالح از امضای قرارداد شورای همکاری خلیج فارس برای کناره گیری از قدرت خودداری کرد.

نگارنده معتقد است ، عبدالله صالح در مواجهه با بن بستی که خود عامل ایجاد آن بوده، راهبرد آشوب را برگزیده است. خود عبدالله صالح جنگ داخلی در یمن را آغاز کرده و زمینه را برای دخالت عربستان در این کشور پدید آورده است.

عبدالله صالح قصد دارد کشورهای عضو شورای همکاری خلیج فارس را وادار به پذیرش طرحی کند که تامین کننده منافع خود صالح باشد. طرح شورای همکاری خلیج فارس که رئیس جمهور یمن از امضای آن خودداری کرد شامل تشکیل دولتی واحد با حضور مخالفان و برگزاری انتخابات ریاست جمهوری ظرف دو ماه بود.

صالح با خشونت ها می خواهد جنبش اعتراضی صلح آمیز مردم یمن را به حاشیه بکشاند.

درگیری ارتش یمن با قبیله حاشد، تظاهرات روزانه مردم یمن در شهرهای مختلف را از کانون توجه رسانه ها دور کرده و همچنین تعداد جوانانی را که در میدان تغییر صنعا اردو زده بودند ، کاهش داده است.

گروه دیگری از تحلیلگران معتقدند، درگیریهای اخیر در یمن توطئه جدید عبدالله صالح برای باقی ماندن بر مسند قدرت است.

به نظر می رسد صالح قصد ایجاد جنگ داخلی در یمن و کشاندن جنگ به سمت یگانهای مخالف ارتش را دارد.

تاکنون نیروهای علی محسن الاحمر، ژنرالی که از مخالفان حمایت می کند، با اینکه کنترل برخی از قسمتهای صنعا را در اختیار دارند هنوز وارد این جنگ نشده اند. علی محسن الاحمر با شیخ الاحمر، رئیس قبیله حاشد، نسبتی ندارد.

شیخ الاحمر می تواند بر افراد مسلح قبایل و بر هزاران مرد باتجربه در امور نظامی حساب کند اما این عبدالله صالح است که ارتش یمن، هواپیماها و تانکها را در اختیار دارد. ارتش یمن نیز از افراد قبایل تشکیل شده و آنها بین وفادار ماندن به اتحاد قبیله ای و مبارزه با شیخ الاحمر، یکی را باید انتخاب کنند.

تحلیلگران اوضاع یمن، گروه سومی هم هستند که معتقدند: تا زمانیکه رئیس جمهور یمن بخواهد در قدرت باقی بماند خشونت در یمن اجتناب ناپذیر است.

یمن در حال تبدیل شدن به لیبی است و فقط یک پیام قاطع از سوی جامعه بین المللی از جمله کشورهای حوزه خلیج فارس می تواند از افزایش خشونت ها در یمن جلوگیری کند.

یمن تجزیه خواهد شد، نه به یمن شمالی و جنوبی بلکه به قبایل مجزا از یکدیگر و در این میان شمال یمن تحت کنترل شیعیان زیدیه قرار خواهد گرفت.

شمال و جنوب یمن در بیست و دوم ماه مه هزار و نهصدو نود اعلام اتحاد کردند اما در سال بیست و یکم ما مه هزار و نهصدو نود و چهار جنوب یمن اعلام استقلال کرد که همین موضوع سبب جنگ داخلی در این کشور شد و با غلبه نظامیان شمال بر جنوب این جنگ پایان یافت.

یمن علاوه بر تظاهرات ضد دولتی، دشمنی های قبیله ای، فقر و جنبش تجزیه طلب در جنوب این کشور، با جنگ شورشیان در شمال و شورش اعضای القاعده در این کشور نیز روبروست.

* مصطفی حق بین
نظرات بینندگان