arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۶۹۸۰
تعداد نظرات: ۱۷ نظر
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۱۳ - ۰۸ خرداد ۱۳۹۰
فرق بین قیام های سوریه و دیگر مناطق عربی چیست؟

آیا سوری ها مسلمان نیستند؟ انسان چه؟

ایران به عنوان یکی از قدرت های منطقه، واکنش های حمایت گرانه ای از خود در قبال انقلاب مردمان بحرین، یمن و تا حدودی لیبی داشته است. اما چیزی که افکار عمومی ایران را آزار می دهد عدم حمایت از انقلاب مردم سوریه و حتی توطئه خواندن و اغتشاش گر خواندن انقلابون این کشور است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
روح الله سادات، خبرنگار سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب" Entekhab.IR طی یادداشتی می نویسد:

مدتی است که خاورمیانه دستخوش تغییرات عظیمی شده است که در پی آن چندین حاکم ظالم مجبور به کناره گیری شده اند. سران ایران ، از آن چه در این منطقه به وقوع می پیوندد، به حق، با عنوان "بیداری اسلامی" تعبیر کرده و غربی ها از آن با عنوان "بهار عربی" یاد می کنند.

از سویی، موج بیداری اعراب از خواب غفلت تاکنون منجر به پیروزی دو انقلاب مردم تونس و مصر شده و از دیگر سو، مردم کشورهای لیبی، یمن، بحرین و سوریه همچنان در تب و تاب درگیری های خیابانی به سر می برند تا شاید، حاکمان آنان نیز مانند کشورهاییی چون مصر و تونس، زودتر از صحنه ی قدرت کناره گیری کنند

ایران به عنوان یکی از قدرت های منطقه، واکنش های حمایت گرانه ای از خود در قبال انقلاب مردمان بحرین، یمن و تا حدودی لیبی داشته است. اما چیزی که افکار عمومی ایران را آزار می دهد عدم حمایت از انقلاب مردم سوریه و حتی توطئه خواندن و اغتشاش گر خواندن انقلابون این کشور است.

در تازه ترین اظهارنظر، امروز وزیر خارجه ایران ، علی اکبر صالحی از استاندارد دوگانه ی امریکا و غرب در قبال انقلاب مردم بحرین و لیبی انتقاد کرد.

نگارنده معتقد است، هر فردی با هر عقیده ای، با خواندن چنین خبری، سئوالی در ذهنش نقش می بندد که " آیا رفتار دولت ایران در قبال انقلاب مردم سوریه عادلانه است؟"

بیشتر افراد پاسخ خود را با همان لفظی که جناب صالحی به کار برده اند، می دهند: استاندارد دوگانه!

بله! دولت ایران استاندارد دوگانه ای در برابر اعتراضات مردم مسلمان کشور سوریه پیش رو داشته است و از قرار معلوم این موضع در جای خود باقی خواهند ماند.

اما، دلایل زیادی برای حمایت ایران از انقلابیون سوریه وجود دارد که تعداد اندکی از آنها در ذیل می آید:

1- حکومت سوریه، حکومتی سکولار است و بر آمده از حزب بعث است، حزبی که تاریخ به ظلم سرانش و مخوف بودن کم نظیرش، اذعان دارد.

2- بشار اسد اجازه ی هیچ گونه فعالیت اسلامی در این کشور را نمی دهد تا جایی که در اصلاحاتی! که به تازگی اعمال کرده است، احزاب اسلامی از فعالیت منع شدند.

3- دولت بعثی سوریه گروه اخوان المسلمین را دشمن درجه ی یک خود می داند، تا جایی که هر آشوبی که در این کشور رخ می دهد به گردن این گروه انداخته می شود. چنانکه در ابتدای درگیری ها در سوریه، دولت آشوب ها را توطئه این گروه خواند.

4- مردم سوریه هم مانند مردم بحرین، لیبی و مصر و هر کشور دیگری مسلمان هستند و خواهان تشکیل دولتی برخواسته از رای خود ؛ آیا مردمی که در این کشور به بی رحمی کشته می شوند، از هم کیشان ما نیستد؟

5- متاسفانه برای اولین بار، مقامات ایرانی، اقدامان حق طلبانه ی مردم  سوریه را به "فتنه" تشبیه کردند، واژه ای که اول بار، طی ماههای پس از انتخابات ایران ، به شدت برجسته شد . اما سئوال این است، آیا به کار بردن کلمه ی "فتنه" و "فتنه گر" برای مردم انقلابیون سوریه، حاکی از خامی برخی سیاستمداران ایرانی نیست؟

کلام آخر اینکه "آدم یک سوزن به خود می زند، یک جوالدوز به دیگران" این ضرب المثل قدیمی حکایت از رفتار امروز ما دارد. چرا در حالی که آمریکا از قیام مردم بحرین حمایت نمی کند و همواره در تلاش است قیام مردم این کشور را "جعلی" بخواند و صرفاً با لفاظی های خاص خود، به دنبال جلب رضایت افکار عمومی است، ایران به حق، آن را رفتاری دو گانه می خواند اما در قبال رفتار وحشیانه ی سران سوری ، سکوت اختیار کرده که گویی در کشور همسایه غربی ایران، هیچ اتفاقی نمی افتد.

حق آن است که مسئولان ایرانی بیش از پیش به موضوع سوریه توجه کنند تا سیاست یک بام و دو هوا، بیش از این در  کشور، مصداق نداشته باشد.

روح الله سادات/ سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی انتخاب
برچسب ها: سوریه
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۷
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
يك سني
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
2
13
مسلمان كه هستند ولي چون سني هستند به ايران هيچ ربطي ندارد ايران فقط جايي كه شيعه باشد كار دارد ... بايد متاسف باشم براي خودم و اين ملت
مدیر پایگاه دوست عزیز! پس حمایت ایران از قیام مردم یمن و سایر کشورهای عربی را به چه تعبیر می کنید؟ نکند برادران مسلمان آنجا هم شیعه هستند؟ در ضمن تقاضا می شود این مباحث جدایی طلبانه میان مسلمانان را مطرح نکنید
پاسخ ها
ناشناس
| United States of America |
۱۷:۴۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
انتخاب عزيز چي شد اينو جواب دادي ؟؟
محمد
| Iran (Islamic Republic of) |
۰۰:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۹
سلام بر نویسنده جوابیه انتخاب،شما خودشو ناراحت نکن،واسه قلبت ضرر داره...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
1
10
خدارحمت کنه مدرس را :
سیاست ما عین دیانتمان و دیانتمان عین سیاستمان است.
مسئولین محترم !!
یک بام و دو هوا ؟؟؟
بزنگاه
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
0
12
حرف حرف حسابه
این سیاست ذو گانگی ما با اساس اسلام منافات داره و البته با انسانیتی که مدعی آنیم
چو عضوی بدرد آورد.......
تا نظر آقایون (وا اسلاما چی باشه)
محمد
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
0
4
سلام تحلیل جالبی بود،ولی به نظر میرسه اون مواردی که اشاره نکردین مهمتر از موارد بالاست...
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۵:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
1
13
از نظر مسولین ما اونجا هم فتنه شکل گرفته
اخه این یعنی چی؟؟
بابا به فرض اینکه بشار السد رفیق ایران باشه باید قبول کنیم دیکتاتوره دیگه
چرا خودمون رو مسخره اینواون کنیم؟

دیکتاتور ها زمانی حرف مردم را میشنود که دیگر دیر شده و باید بروند!
ناشناس
|
United States of America
|
۱۷:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۸
0
6
خيلي ممنون که اين بحث رو مطرح کردين ولي اينو بايد بدونين نبايد هم اينها طرفداري از مردم سوريه کنند چون متحد سوريه هستن و پايگاه خوبي برايشان است
ناشناس
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۰:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۹
0
2
من تا حالا چندین بار در بخش های مختلف خبری تون نظر دادم ولی نمایش نمیدین من از طرف داران شما وسایت خبریتون هستم
آزادوار
|
Iran (Islamic Republic of)
|
۱۱:۴۱ - ۱۳۹۰/۰۳/۰۹
0
3
ظاهرا به دليل اين استدلال غير منطقي و صفر و يكي كه شده سياست خارجي كشور ما:
دشمن دوست ما، دشمن ماست.
دشمن دشمن ما، دوست ماست.
نظرات بینندگان