arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۱۸۰
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۴ - ۱۰ خرداد ۱۳۹۰

جهاد اقتصادي، نقشه استراتژي اقتصاد كشور براي سال جاری است

مهمترين اصل در هر نظامی، مديريت برنامه ريزي براي حركت مي باشد و بدون برنامه ريزي يا داشتن استراتژي مدون امكان دستيابي به اهداف تدوين شده وجود ندارد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهمترين اصل در هر نظامی، مديريت برنامه ريزي براي حركت مي باشد و بدون برنامه ريزي يا داشتن استراتژي مدون امكان دستيابي به اهداف تدوين شده وجود ندارد.

به گزارش انتخاب به نقل از روابط عمومی پست بانک ایران: دکتر کاتب عضو هیات مدیره این بانک در گفتگوئی ضمن بیان این مطلب گفت: رهبر معظم انقلاب هدف سال جاری را تحت عنوان "جهاد اقتصادي" مطرح نموده اند، هدفي كه موجب ايجاد استقلال اقتصادي شده و تكميل كننده استقلال سياسي خواهد بود زیرا که استقلال اقتصادي زیربنای استقلال سياسي یک کشور است و بايد امسال با حركت و كوشش جهاد گونه براي دستيابي به اين هدف تلاش نمائيم.

دکتر کاتب افزود: خوشبختانه رهبر انقلاب هم هدف و هم نقشه راه را براي ما مشخص كرده اند که با مطالعه مجموعه سخنراني هاي معظم له مي توان نقش راه را پيدا كرد.

وی اظهار داشت: براي فهم تفكرات و انديشه هاي "حضرت آيت ا... خامنه اي" در باب مسائل اجتماعي، سياسي و اقتصادي كشور مي توان از يك روش علمي تحت عنوان روش " تحليل محتوا " استفاده نمود که با بررسي سخنراني مقام معظم رهبري و تحليل محتواي سخنان معظم له مي توان به كليد واژه هايي چون جهاد اقتصادي، بصيرت و شناخت، صادرات توليد محور، فتنه اقتصادي، جنگ نرم و همت مضاعف پي برد و استنباط های روشنی را از آن دریافت نمود. 

عضو هیات مدیره پست بانک ایران تصریح کرد: در سال 90 با توجه به شرائط موجود، جهاد اقتصادي از اهميت بيشتري برخوردار است و تشکیلاتی مي تواند در عرصه هاي سياسي، اجتماعي و فرهنگي در سطح بين المللي حرفي براي گفتن داشته باشد كه از بنيه و توان مالي مناسبي نيز برخوردار باشد. در اختيار داشتن منابع مالي كافي اين امكان را براي جامعه فراهم مي آورد كه در زمينه جهاد علمي، جهاد فرهنگي، جهاد سازندگي و جهاد معنوي نيز فعاليت داشته باشد. از طرف ديگر تلاش وكوشش جزء اعتقادات ديني ما مسلمانان مي باشد بطوریکه خداوند در قرآن کریم مي فرمايد: « الدنيا مزرعه الآخره» و يا «ليس الانسان الاما سعي» خداوند انسان را به تلاش و كوشش در زمينه تامين منابع مالي دعوت مي كند و يا در يك حديث شريف داريم مومني كه هر روز در راه رضاي خدا براي تامين معاش خود و خانواده از خانه خارج مي شود، ثواب كسي را دارد كه در راه خدا جهاد كرده است. بنابراين اسلام به امر اقتصاد توجه ويژه اي دارد و اصولا به هيچ وجه زيبنده نيست كه كشور اسلامي وابسته به كشورهاي غير اسلامي و احيانا كفر باشد.

وی عنوان کرد: سال جاری در تداوم شعار كار مضاعف و همت مضاعف است كه در سال گذشته مطرح شده بود و مي بايست به روش جهادگونه ای در مسائل اقتصادي براي خنثي سازي مكر دشمنان در تحريم كشورمان تلاش نماييم و بقيه مسائل و مفروضات فرع مي باشد. اگر خدای نكرده حاشيه بر متن و اختلافات بر وحدت فرع بر اصل پيشي گيرد در دستيابي به اين هدف مقدس كه خواست ولي فقيه است ناكام می مانیم كه اين امر موجب خوشحالي دشمنان مي شود بنابر اين كساني كه به طور عمدی و غيرعمدی بر حاشيه تاكيد مي ورزند آب در آسياب دشمن مي ريزند.

دکتر کاتب گفت: تمام اقدامات سياسي، اجتماعي ، فرهنگي ، اقتصادي و...كه در كشور صورت مي گيرد بايد با هدف شناخت و بصيرت كامل و در راستاي برآورده ساختن هدف جهاد اقتصادي كشور باشد و در غير اينصورت مي تواند تبديل به فتنه اي بر ضد ولايت فقيه گردد.
کارشناس مسائل مدیریتی در ادامه اظهار داشت: اقدام دولت در ادغام وزارتخانه ها اگرچه حركتي ضروري و بر اساس اجراي قانون برنامه بوده و دولت موظف به انجام آن مي باشد، اما بايد توجه داشت كه ساز وكارها و تدابير اتخاذ شده براي اين امر مي تواند هم هدف مورد نظر را تأمين و در جهت تحولات بزرگ اقتصادي كشور قرار گيرد و همچنين بي تدبيري در تنظيم ساختار دولت مي تواند چالشهاي جدي را براي كشور به دنبال داشته باشد.

وی یادآور شد: دلسوزان انقلاب بايد به اين نكته توجه داشته باشند كه اگر در شرايط كنوني برنامه هاي دولت با شكست مواجه شود و در حقيقت تأييديه اي براي ادعاي ناكارآمدي نظام خواهد شد. از سوي ديگر عدم نقد شرايط موجود و عملكرد اقتصادي و مديريتي دولت نيز شايد منجر به ركود فعاليتها در عرصه سياسي – اقتصادي گردد و اين امر با بيان مقام معظم رهبري مبني بر جهاد اقتصادي سازگاري نخواهد داشت. در نتيجه بايد در اين راستا نقد عملكرد دولت يا ساير مسئولان اجرايي را از نقد نظام تفكيك نموده تا آب در آسياب بدخواهان ريخته نشود. 

عضو هیات مدیره پست بانک در پایان این گفتگو یادآورشد: ولايت فقيه كشتي نجات كشور و عامل يكپارچه ساختن كليه برنامه هايي قواي سه گانه مي باشد. با توجه به جهتي كه ناخداي اين كشتي نشان داده است یعنی"جهاد اقتصادي"، همگي شرعاٌ و قانوناٌ موظفند در اين راستا گام بردارند. مساله «ولايت فقيه‏» يكى از مهم‏ترين مسائل جامعه اسلامى است كه بحث و گفتگو درباره آن از دو جهت ضرورى مى‏باشد اول آنكه؛ ولايت فقيه سنگ ‏بناى نظام جمهوری اسلامی است و بر هر فرد مسلمان و انقلابى لازم است اين اصل اساسى را خوب بشناسد و سپس بر مدار آن حركت كند دوم اينكه؛ دشمنان اسلام و انقلاب فهميده‏اند كه ظلم ‏ستيزى انقلاب و نظام اسلامى از اين اصل مهم و مترقى سرچشمه گرفته است و براى منحرف ساختن چنين نظام و انقلابى بايد به قلب نيرو دهنده و ستون استوار آن هجوم ببرند و به همين جهت است كه پس از پيروزى انقلاب اسلامی در هر زمان مناسبی، شبهاتى در زمينه اين اصل بى ‏بديل مطرح شده است.

 نكته مهم در ولايت پذيري يك جامعه، تنظيم سازوكارهاي مناسب در فرآيند مديريت اركان اجتماع است كه تبعيت از رهبري همراه با بهره گيري از عقلانيت و علم كه اين دو بال يك پرنده خواهد بود. زيرا در دنيايي قرار داريم كه علاوه بر آن كه نمي توان بدون بررسي و مطالعه علمي و عقلاني گام بلند و مؤثري برداشت، همچنين وجه تمايز نظام اسلامي با ساير نظام هاي رايج در اين نكته است كه اين عقلانيت را در كنار ميزان و شاخصي قرار مي دهد كه استحكام و اثر بخشي آن را تضمين و تأييد مي نمايد و آن امر چيزي جز امر ولايت و رهبري نيست.
نظرات بینندگان