arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۲۱۳
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۱۱ - ۱۱ خرداد ۱۳۹۰

تنفر عربستان از ایران و ایرانی از کجا شروع شد؟

کسانی که مشغول شام خوردن در رستوران "شایان" در پایتخت عربستان هستند از نوشته ای که بر روی آن اشاره شده است که "آنها می توانند از خوردن غذای فارسی لذت ببرند بدون اینکه نگران باشند که ایرانی ها از آن سود می برند"، اسوده خاطر می شوند، چرا که این رستوران متعلق یک تاجر سعودی است!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
لادن ناصری در بلومبرگ نوشت: کسانی که مشغول شام خوردن در رستوران "شایان" در پایتخت عربستان هستند از نوشته ای که بر روی آن اشاره شده است که "آنها می توانند از خوردن غذای فارسی لذت ببرند بدون اینکه نگران باشند که ایرانی ها از آن سود می برند"، اسوده خاطر می شوند، چرا که این رستوران متعلق یک تاجر سعودی است!

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی انتخابEntekhab.IR، در این گزارش، به دلایل تنفر سعودی ها از ایرانیان اشاره شده و البته به مسائل مهم بحرین که منجر به افزایش درگیری های سعودی ها با ایران شده، اشاراتی شده است.

این سایت، نخستین سخن امام (ره) در سال 1358 که حاکمان عربستان را متهم به فساد کرد و تاکید کرد که "شهرهای مقدس مکه و مدینه نباید تحت سرپرستی تنها یک کشور باشد" را آغازی بر درگیری و تنفر سعودی ها از ایران دانسته است.

در ابتدای گزارش این سایت آمده است:

انتقاد عربستان از دحالت ایران در خلیج فارس، در تهران بر عکس جواب داد. در انجا، اتوبوس ها، دکترها و دختران مدرسه ای را آوردند تا به تظاهرات در مقابل سفارت عربستان در تهران ملحق شوند، همچنان که روحانیون و وزرای ایران و رسانه های دولتی استقرار نیروی های عربستان در بحرین را محکوم می کنند.

خلیج فارس که سه پنجم نفت جهان در آنجا قرار داد از درگیری ها که در مصر، لیبی و دیگر کشوها اتفاق افتاد، فرار کرد. اما تنها استثتنا در این منطقه، یک کشور بود: بحرین!

بحرین که حاکمانش از طرف عربستان حمایت می شوند با استفاده از زور در حال سرکوب معترضان در این کشور هستند که اکثرا شیعه هستند.

پاول سالیوان، یک دانشمند علوم سیاسی در زمینه ی امنیت خاورمیانه در دانشگاه جورج تاون می گوید: واقعا  این ترسناک است که در مورد درگیری و جنگ در این منطقه و تاثیر ان بر روی نفت و دیگر بازارها، فکر کرد.

عربستان سعوی به مانند بحرین از متحدان امریکا است که 1000 نیروی خود را به کشور همسایه خود یعنی بحرین فرستاده است.

تظاهر کنندگان کشته شدند

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی انتخابEntekhab.IR، آنها در 15 مارچ روزی که ال خلیفه وضعیت فوق العاده در کشورش پس از یک ماه از تظاهرات های آزادی خواهانه اعلام کرد. نیروهای امنیتی تاکنون حداقل 200 معترض را کشته اند. گروه های حقوق بشر می گویند که تعداد بسیاری زندانی و شکنجه شده اند. از زمانی که سعودی ها وارد این کشور شدند مساجد شیعیان تخریب شده است. البته دولت بحرین این اتهام را رد می کند.

شیعیان در بحرین در اکثریت هستند اما در عربستان تنها 15 درصد جمعیت این کشور را تشکیل می دهد.

شیخ عبدالمحسن الابیکان، مشاور دربار پادشاهی ملک عبدالله، در مصاحبه ای گفت: معترضیان بحرینی درخواست هایشان از مسائل بنیادی به تهدیدی جدی رسید.

وی افزود: به همین دلیل است که دولت بحرین با ورود سپر جزیره به خاک کشورش موافقت  کرده است.

بال آل خلیفه

آرشین ادیب مقدم، استاد دانشگاه دانشکده مطالعات قاره افریقا و شرق اسیا در لندن گفت: این حاکمان بحرین بودند که درگیری فرقه ای را با سرکوب معترضان گسترده کردند.  بحرین هیچ گاه مسئله ای به نام شیعه و سنی نداشته اند، اما این مسئله از درونی ترین لایه های مردمی رشد کرد و این اتفاق زمانی به وقوع پیوست که بال های شاهین ال خلیفه تصمیم گفتند که این کشور را به یک مذهب تغییر بدهند. 

وی افزود: این حرکت ، سیگنالی به امریکا برای این بود که نشان بدهد نظام بعدی در بحرین طرفدار ایران خواهد بود.

کشورهای دیگر حاشیه خلیج فارس هم در حال حمله به ایران هستند. کویت، که اقلیت شیعه این کشور در انجا تظاهرات کردند که در نتیجه باعث محکومیت دو ایرانی و کشته شدن یک کویتی به اتهام "جاسوسی" بود.

از زمان درگیری ها در بحرین و لیبی در میانه ی فوریه، قیمت نفت خام 20 درصد افزایش یافته است.

اقتصاد دان ارشد در بانک بازرگانی ملی در جده که جارمو کوتیلاین نام دارد می گوید: این افزایش قیمت خیلی بیشتر به نقع ایران و مناسبات این کشور است تا عربستان.

وی می گوید: عربستان سعوی سابقه ی زیادی در تلاش برای ایجاد ثبات در بازار نفت است. اما ایران می خواهد که نفت تولید بکند با قیمت بالاتر به فروش رساند.

بر اساس اماری که "بی پی" از انرژی جهانی داده است، ایران تا پایان سال 2009 ، 138 میلیارد بشکه ذخیره نفتی داشته است

عربستان سعوی بزرگترین صادر کننده نفت است و بخشی از درآمد خود را صرف مسلح کردن خود می کند. این کشور توافق کرده است که 60 میلیارد دلار تجهییزات شامل اف 15 و هیلی کوپترهای تهاجمی بخرد.

ملک درخواست حمله کرد

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی انتخابEntekhab.IR، امریکا و متحدانش به ایران در مورد اینکه ساخت بمب اتمی، مشکوک است و این مسئله پشت  مخارج عربستان سعودی برای تسلیحات ، مخفی شده است.

ملک عبدالله از امریکا خواسته است که به ایران حمله کند " و سر این مار (ایران) را بکند(انطور که عبدالله گفته است)  و جلوی برنامه هسته ای این کشور گرفته است. این اظهارات عبدالله توسط ویکی لیکس فاش شد.

در سند دیگری که توسط ویکی لیکس منتشر شده است،  دیپلمات های امریکایی می گویند که هیچ شواهدی  طی  یک دهه گذشته مبنی بر اینکه ایران ، پول در بحرین خرج می کند وجود ندارد

عربستان سعودی و بحرین هنوز شواهد و مدارک خود را از دخالت ایران در بحرین نشان نداده اند.

همچنین رهبران ایران به نیروهای ارتش عربستان در مورد مرگ شیعیان و تحریب مساجد اشاره می کنند.

ایت الله شیخ محسن آراکی که عضو سابق مجلس خبرگان بوده است، فتوایی صادر کرد و انهایی که در تحریب مساجد و کشتار مسلمانان در بحرین دخالت داشتند را محکوم کرد.

دختران مدرسه ای شعار می دهند

"مرگ بر رژیم کافر عربستان" گروهی از دختران مدرسه در سوم می در مقابل سفارت عربستان در ایران این شعارها را سر می دادند.

تلویزیون دولتی پرس تی وی فیلمی از معترضین بحرینی زخمی شده بر روی تخت بیمارستان ها منتشر کرده است.

درگیری این دو کشور در قلب منطقه نهفته است.

ایران از نظام بشار اسد حمایت می کند و در لبنان از حزب الله حمایت می کند که در ماه ژانویه دولت حریری که امریکا و عربستان حامیانش بود، را برانداز کردند.

شورای همکاری خلیج فارس اعلام کرده است که این ماه ممکن است دو کشور سلطنتی اردن و مراکش را به اعضای خود اضافه کند.

آغاز درگیری سعودی ها با ایران

به گزارش سرویس بین الملل پایگاه خبری تحلیلی انتخابEntekhab.IR،  این درگیری ها به زمان انقلاب ایران در سال 1979 بر می گردد. آیت الله روح الله خمینی حاکمان عربستان را متهم به فساد کرد و تاکید کرد که شهرهای مقدس مکه و مدینه نباید تحت سرپرستی تنها یک کشور باشد.

تئودور کاراسیک، مدیر پژوهشگاه شرق نزدیک و نظامی خلیج فارس می گوید: جدل های گذشته امروز به واقعیت تبدیل شده است و احتمالا درگیری در بحرین تمام نشده است.

وی می گوید: امکان مصالحه میان طرفین دعوا در بحرین وجود دارد، به خصوص که معترضین درصدد تلافی اقدامات دولت بحرین هستند.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۴
ش
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۱:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۳/۱۱
3
16
عجب دیپلماسی خارجی قوی داریم همش میگفتن ما با دنیا برادریم و دوست حالا کار به جائی رسیده که یه ....... خور میان و برای ما اظهار انزجار میکنن. درود بر وزارت امور خارجه با این سیاست قوی خارجیش که ما رو هر روز منزوی تر از دیروز میکنن...درود
نظرات بینندگان