arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۳ : ۱۵ - ۱۵ خرداد ۱۳۹۰

معاون وزیر: اگر اجازه دهند من هم "دوركار" خواهم شد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون وزیر بازرگانی با بیان اینكه اگر اجازه دهند من هم "دوركار" خواهم شد، طرح دوركاری را فصل جدیدی در فرهنگ كار كشور دانست و گفت: تا تعیین ‌تكلیف ادغام وزارت صنایع در بازرگانی، كارمندان پستهای مشترك در دو وزارتخانه "دوركار" نمی‌شوند.

به گزارش انتخاب؛ فریدون احمدی درباره آخرین وضعیت دوركاری در وزارت بازرگانی گفت: فرآیند دوركاری هم اكنون در وزارت بازرگانی به خوبی در حال انجام است، البته به دلیل حفظ آرامش روانی كارمندان این وزارتخانه، فرد دوركار شده تمام هفته را دوركاری نمی‌كند؛ بلكه به تناسب شغل و پست سازمانی، 2 تا 3 روز در هفته دوركار می‌شود.

معاون اداری و مالی وزیر بازرگانی افزود: این شیوه دوركاری برای هماهنگی هرچه بیشتر امور میان كارمندان دوركار شده و جلوگیری از بروز هرگونه خلل در فرآیند انجام امور اداری پیش‌بینی شده است؛ ضمن اینكه كارمندان نیز به طور كامل از وزارتخانه و محیط كار خود دور نشده و امور مربوط به ارباب رجوع، معطل نمی‌ماند.

وی تصریح كرد: بر این اساس، پیش‌بینی می‌شود كه در ادامه اجرای طرح دوركاری در وزارت بازرگانی، امسال بتوان نتیجه بهتری نسبت به سال گذشته حاصل كرد، در این راستا زیرساختهای لازم در حال فراهم‌سازی است و كارمند دوركار شده نیز، با آموزش مهارت‌های چندگانه و استفاده از زیرساختهای فناوری اطلاعات، به خوبی با محیط كار ارتباط برقرار كرده و اموری را كه در گذشته نیز به عهده داشته را به خوبی و با كمترین نقصان، انجام می‌دهد.

اجازه دهند، من هم دوركار می‌شوم
احمدی با حمایت از اجرای طرح دوركاری در وزارت بازرگانی، گفت: اگر اجازه دهند، من هم دوركار می‌شوم و علاقمند به اجرای این طرح هستم؛ چراكه فرصت خواهم داشت به كارهای خود در فضای آرام منزل رسیدگی كنم.

وی با تاكید بر اینكه در مقابل اجرای طرح دوركاری اجازه نداده‌ایم كه حقوق و مزایای پرسنل وزارت بازرگانی كه مشمول طرح دوركاری شده‌اند، كاهش یابد، اطمینان داد: تمام تلاش وزارت بازرگانی این است كه دریافتی پرسنل به لحاظ مادی كاهش پیدا نكند و تقریبا این موضوع نیز عملیاتی شده است.

هیچ‌یك از مدیران دوركار نشده‌اند
احمدی خاطرنشان كرد: هیچ‌یك از مدیران وزارت بازرگانی دوركار نشده‌اند، البته به نظر می‌رسد هم اكنون نیز زمان اجرای این مرحله از طرح دوركاری نیست، چراكه باید اندكی پیش رویم تا كار به جایی رسد كه مدیران هم بتوانند دوركار شوند، البته تلاش شده است تا از سال جاری، روزهای پنجشنبه مدیران به محل كار خود نیایند و امور مربوط به كاركرد خود را در روزهای هفته به انجام رسانند.

معاون وزیر بازرگانی ادامه داد: همچنین تلاش هم شده تا ساعات اضافه‌كار و نگه داشتن مدیران در وزارتخانه كاهش یابد، اما هنوز به لحاظ فرهنگ كار، چنین موضوعی كه مدیران هم دوركار شوند، عملیاتی نشده است.

وی با بیان اینكه مهمترین صرفه‌جویی اجرای طرح دوركاری برای وزارت بازرگانی، ایجاد فصل جدیدی از شیوه كار كردن از سوی كاركنان دولت است كه این باور سنتی كه كارمندان باید برای انجام كار در محل فیزیكی كار خود حاضر شوند، در حال كمرنگ شدن است.

به اعتقاد احمدی مهمترین دستاورد اجرای طرح دوركاری، نگاه به نوع كاركرد كارمندان در ادارات دولتی است كه البته نتایج آن، با گذشت زمان مشخص می‌شود.

وی تاكید كرد: به عنوان مدیری كه با نیروی انسانی وزارت بازرگانی سروكار زیادی دارد، معتقد نیستم كه باید در ارایه حقوق و مزایا به كارمندان صرفه‌جویی كرد، چراكه اگر از این دریافتی كم شود، نتیجه عكس دارد.

احمدی طرح دوركاری را ایجاد فرهنگ جدیدی در حوزه كار دانست و گفت: البته اجرای طرح دوركاری صرفه‌جویی‌هایی به لحاظ مصرف انرژی و تردد كارمندان و وقت آنها داشته است، البته صرفه جویی در مصرف آب و برق و هزینه‌های اداری نیز اتفاق افتاده است.

وی اظهار داشت: طبیعی است كه فضاهای اداری وقتی با فرهنگ دوركاری متناسب‌سازی شود، صرفه‌جویی انرژی و هزینه‌های جاری را در دستگاهها به دنبال دارد؛ اما هدف اصلی نیست.

كارمندان دوركار در طرح ادغام
معاون وزیر بازرگانی گفت: البته در مورد دوركار شدن كارمندان وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع و معادن هنوز تصمیم‌گیری نشده است، چراكه رهاورد ادغام این است كه كارها روان‌تر شود و بهره‌وری ارتقا یابد، اما در عین حال باید اثربخشی فعالیتهای كاركنان دو وزارتخانه نیز بیشتر شود.

وی اظهار داشت: در واقع در ادغام وزارتخانه‌های بازرگانی و صنایع، هدف اصلی بهره‌ور كردن سیستم و كاركنان و در نهایت، تسهیل تجارت و صنعت كشور است؛ اما باید توجه داشت كه نیروی انسانی نیز بزرگترین سرمایه وزارتخانه جدید بوده و البته نیروی انسانی كارآمد و با تجربه‌ای كه سالیان سال در این دو وزارتخانه كار كرده‌اند باید به بهترین شكل مورد استفاده قرار گیرند.

احمدی گفت: تصور می‌رود كه به اتكای سرمایه‌های انسانی، ادغام یك فرآیند مبارك خواهد بود كه در بخش صنعت و تجارت كشور اتفاق خواهد افتاد، لذا جدی‌ترین بعد ادغام نیروی انسانی و توجه به سلیقه‌ها و فرهنگ‌های این سرمایه عظیم است.

وی تصریح كرد: در موضوع ادغام بهترین دستاورد ارتقای بهره‌وری نیروی انسانی است، در غیر این صورت ادغام ساختمانها و امكانات فیزیكی مشكلی را حل نمی‌كند.

معاون وزیر بازرگانی با بیان اینكه دیدگاه وزیر بازرگانی و سرپرست وزارت صنایع و معادن، توجه جدی به نیروی انسانی در فرآیند ادغام است كه این موضوع نیز باید به خوبی مدیریت شود.

وی اظهار داشت: باید پروسه ادغام مراحل خود را طی كند و مجلس به لایحه پیشنهادی دولت و به وزیر وزارتخانه جدید نیز رای اعتماد بدهد، این كار تدریجی است؛ هم اكنون نیز دو وزارتخانه مستقل به نامهای بازرگانی و صنایع و معادن وجود دارند كه مهدی غضنفری در یك وزارتخانه، وزیر و در دیگری سرپرست است، اما مسئولان و معاونان به صورت جداگانه به كار خود مشغول هستند.

احمدی خاطرنشان كرد: هم اكنون امور مربوط به بازرگانی و صنایع و معادن به صورت مستقل در فضای اداری جداگانه و املاك و مستغلات جداگانه در حال انجام است.
نظرات بینندگان