arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۷۹۱۵
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۸ - ۱۸ خرداد ۱۳۹۰

«شوراي عالي سينما» در يک نگاه ؛ منتظر يک اتفاقيم!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

يکي از پيشنهادات جواد شمقدري، در هنگام انتصاب به سمت معاون امور سينمايي وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامي، تشکيل شورايي به نام «شوراي عالي سينما» بود که هدف آن ارتقاي سطح سينماي ايران، برطرف کردن مسائل و مشکلات پيش روي آن و تلاش در راه هر چه بهتر ساختن اين سينما اعلام شد. قرار بود که با حضور رئيس جمهور در اين شورا، تصميمات و مصوبات آن، ضمانت اجرايي بيشتري يافته و جريان بهبود وضعيت سينماي ايران، تسريع شود. اين نوشته، جريان شکل گيري اين شورا و نتايج آن تا کنون را پي مي گيرد.
* مهر ماه سال 88 و در مراسم معارفه جواد شمقدري به عنوان معاون سينمايي وزارت ارشاد، او از تشکيل شوراي عالي سينما با حضور رئيس جمهور تا پايان سال 88 خبر داد: « پيشنهاد دادم شوراي عالي سينما با رياست آقاي احمدي نژاد هر شش ماه يک بار برگزار شود و در اين مقطع که سينما بزرگ ترين پديده براي نظام است که به آن احتياج داريم، مشکلات آن را مرتفع کنيم».
* آخرين روز تير ماه 89 ، دکتر حسيني وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي با همراهي جواد شمقدري معاون سينمايي خود از جلسه دولت خارج شد و گفت که در آن جلسه، جواد شمقدري به ارائه گزارشي از وضعيت سينماي ايران به اعضاي هيأت دولت و رئيس جمهور پرداخته و برنامه هاي آتي و مشکلات و مباحث عرصه سينما را مطرح کرده است و رئيس جمهور نيز، از فعاليت هايي که در اين حوزه انجام شده تقدير کرده و تشکيل «شوراي عالي سينما» مورد موافقت رئيس جمهور قرار گرفته است».
* همان روز، جواد شمقدري در گفت وگويي اعلام کرد: «تشکيل شوراي عالي سينما با مصوبه هيات دولت قانوني شد». او درباره اعضاي اين شورا هم گفته بود: «آقاي احمدي نژاد نظرشان اين است که علاوه بر چند وزير، چند فيلمساز مطرح و نمايندگان جاهايي مانند صدا و سيما، حوزه هنري، حوزه علميه قم و مراکز مرتبط با سينما در اين شورا حضور داشته باشند و پيش بيني مي کنم کمتر از 10 روز ديگر، اولين جلسه شوراي عالي سينما به رياست رئيس جمهور برگزار شود».
* شهريور ماه 89 ، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي بدون نام بردن از اعضاي شوراي عالي سينما، فقط خبر داد: رئيس جمهور بعنوان رئيس اين شورا، وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي، رئيس کميسيون فرهنگي دولت، رئيس سازمان صدا و سيما، رئيس سازمان تبليغات اسلامي، نماينده صنوف سينما و تشکل هاي مستقل سينمايي و پنج نفر از سينماگران معتبر و شناخته شده کشور و معاون سينمايي وزير فرهنگ و ارشاد اسلامي اعضاي اين شورا هستند.
* نهم دي ماه 89 ، شوراي عالي سينما به رياست محمود احمدي نژاد رئيس جمهور تشکيل جلسه داد و در آن، در باره مباحثي چون: راهکارهاي ارتقاي سطح سينماي کشور، ضرورت تامين تجهيزات فني سينما، احداث سالن هاي سينمايي، رفع مشکل بيمه، بازنشستگي و بيکاري هنرمندان و سينماگران و تشکيل سازمان مستقل سينمايي و احداث سالن هاي سينمايي بحث و بررسي شد.
رئيس جمهور در اين نشست سينما را عرصه اي استراتژيک و مهم دانسته و گفته بود:«دولت آماده است پيشنهادات و راهکارهايي که شوراي عالي سينما مصوب کرده را ابلاغ کند و مصوبات اين شورا در حکم مصوبات هيات وزيران بوده و بلافاصله پس از تصويب قابليت اجرايي دارد».
رئيس جمهور همچنين، پيشنهاد تشکيل سازمان سينمايي را ارايه کرد و از اعضاي شورا خواست برنامه و طرح جامعي براي اين سازمان تدوين کنند تا در جلسه بعدي شورا به تصويب نهايي برسد. احمد نجفي، مسعود ده نمکي، شهريار بحراني، جمال شورجه، محسن علي اکبري و داودميرباقري از هنرمندان حاضر در اين جلسه بودند.
* 12 بهمن ماه، دومين شوراي عالي سينما با حضور رئيس جمهور تشکيل شد و يکي از مواردي که در اين جلسه مطرح گرديد، حمايت دولت از فيلم هاي در حال اکران بود و قرار شد براي حمايت از بعضي از فيلمهاي در حال اکران، بليت 20 يا 30 درصد ظرفيت سالنهاي آن فيلم توسط دولت خريداري و در قالب بن، به کارمندان داده شود. ضمنا مقرر شد جلسه بعدي شوراي عالي سينما، در اسفند ماه 89 برگزار شود، اتفاقي که تا پايان سال 89 نيفتاد.
* فروردين ماه 90 ، جمال شورجه عضو شوراي عالي سينما گفت:«بخشودگي مالياتي دفاتر سينمايي در جلسه کارگروه تخصصي شوراي عالي سينما تصويب شد و قرار است به امضاي رئيس جمهور و وزير ارشاد برسد».
* در ارديبهشت ماه 90 ، وزير ارشاد در پاسخ به پرسشي مبني بر زمان تشکيل شوراي عالي سينما گفته بود: «هنوز فرصت تشکيل جلسه فراهم نشده و در اولين فرصت که آقاي رئيس جمهور زماني را مشخص کنند، جلسات را پي خواهيم گرفت».
در همان روزها، جمال شورجه اعلام کرد که از شوراي عالي سينما استعفاء داده است و در باره دلايل استعفايش هم گفت:«به لحاظ روحي و جسمي، ديگر کشش ندارم. در عين حال من يک فيلم ساز هستم و بايد کارم را هم انجام بدهم».
* 21 ارديبهشت ماه 90 ، جلسه کميسيون تخصصي شوراي عالي سينما در دفتر معاون امور سينمايي تشکيل مي شود. تفسير بعضي از بندهاي آيين نامه داخلي شوراي عالي سينما، سامان دهي صنوف سينمايي در ساختار سازمان سينمايي کشور، معافيت هاي مالياتي از مواردي است که در اين جلسه مطرح مي شود.
* پس از برگزاري دو جلسه شوراي عالي سينما با حضور رئيس جمهور، بيش از چهار ماه است که شوراي عالي سينما تشکيل نشده است.
*
وضعيت سينماي ايران، بخصوص پس از هدفمندي يارانه ها و بالا رفتن قبوض برق و گاز سالن هاي سينما که خطر ورشکستگي سالن هاي سينما را بالا برده، به درجه خطرناکي رسيده است. از يکسو، آمار فروش فيلمها پايين آمده و از سوي ديگر، هزينه نگهداري و مراقبت سالن هاي سينما افزايش يافته و اين، يکي از مهمترين مسائلي است که سينماي امروز ما با آن دست و پنجه نرم مي کند. تشکيل «شوراي عالي سينما»، يکي از راهکارهايي است که مي تواند به خروج سينماي ايران از اين بحران کمک کند و مهمتر از همه، دستورالعمل هاي اجرايي اين شوراست که مي تواند به صورت فوري (حتي به شکل يک مسکن هر چند موقتي)، بخشي از مشکلات پيش رو را از ميان بردارد.

نظرات بینندگان