arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۲۷۲
تعداد نظرات: ۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۹ : ۱۵ - ۰۳ تير ۱۳۹۰

افزایش قیمت 25 تا 30 درصدی مسکن طی ماههای آینده

اوضاع اجاره بها، در این روزها داغ شده است، مثل همین روزهای ابتدایی تابستان، که گرما بیداد می کند، البته غبارآلود بودن هوای اکثر استانها نیز مزید بر علت شده تا بازار اجاره بها در سراسر کشور در میان اظهارات مسؤولان، تهدید و برخوردهای تعزیراتی و افزایش های سرسام آور از سوی صاحبخانه ها، به معنای واقعی فضایی غبارآلود برای اجاره بها رقم بزند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

سعید کوشافر: اوضاع اجاره بها، در این روزها داغ شده است، مثل همین روزهای ابتدایی تابستان، که گرما بیداد می کند، البته غبارآلود بودن هوای اکثر استانها نیز مزید بر علت شده تا بازار اجاره بها در سراسر کشور در میان اظهارات مسؤولان، تهدید و برخوردهای تعزیراتی و افزایش های سرسام آور از سوی صاحبخانه ها، به معنای واقعی فضایی غبارآلود برای اجاره بها رقم بزند.

به گزار سرویس اقتصادی پایگاه خبری تحلیلی "انتخاب"؛ اما آنچه که در این روزها مورد غفلت واقع شده و خزنده راه افزایش قیمت را در پیش گرفته، قیمت خرید و فروش خانه است که نباید آنرا با رونق در این بخش اشتباه گرفت.

بنا بر آمار رسمی مرکز آمار ایران، متوسط قیمت خرید و فروش هر مترمربع زمین و ساختمان در زمستان سال 89 نسبت به سال قبل 3/17 درصد افزایش داشته است.

همچنین براساس آمار دیگری که از سوی این مرکز اعلام شده قیمت مسکن در فروردین ماه امسال 7 درصد دیگر افزایش یافته است.
این در حالی است که وزیر مسکن و شهرسازی بر این باور است که «برخی آتش به پا می کنند و می خواهند بازار مسکن را به هم بریزند اما یقین بدانید که موفق نخواهند شد، زیرا ما آنقدر خانه ساخته ایم که روی دستمان مانده است».

* مقدمه افزایش قیمت
افزایش قیمت در هر بخش نیاز به مقدماتی دارد که تا فراهم نشود این افزایش قیمت رقم نخواهد خورد، شاید برخی بر این باور باشند که دلال بازی یکی از دلایل اصلی افزایش قیمت است، این در حالی است که در شرایط بازار راکدی مثل مسکن اصلاً دلال بازی جایی ندارد و برای افزایش قیمت باید حتماً دلایل محکمی داشت تا بتوان خریدار را مجاب به آن کرد.

در عین حال به نظر می رسد که این دلایل یک به یک در حال جور شدن است تا افزایش قیمت در بخش مسکن حداقل در 6 ماهه دوم سال رقم بخورد، افزایش قیمت مصالح ساختمانی یک بخش از این دلایل است و بخش دوم آزاد شدن سرمایه ها از بانکها و نهادهای پولی است که به دلیل کاهش سود بانکی رقم خواهد خورد.

هادی قوامی عضو کمیسیون برنامه و بودجه مجلس شورای اسلامی بر این باور است که تغییر در سیاستهای پولی و مالی باعث خواهد شد که تورم بعد از سکه و ارز سراغ مسکن بیاید.

او در نطق میان دستور خود در مجلس با اشاره به رشد 25 درصدی نقدینگی در سال 89 و افزایش کل نقدینگی به 292 هزار میلیارد تومان اظهار داشت: با توجه به اینکه بخش اعظم نقدینگی در بخشهای دلالی فعال است باید کنترل و هدایت این بخش به سمت فعالیت های تولیدی از اهداف اصلی سیاستهای پولی و مالی کشور باشد.

وی افزود: طبق آمار دو سه ماه اخیر با خروج سپرده های مردم از بانکها شاهد نوسانات در بازار سکه و ارز هستیم، به طوری که قیمت ارز از 1050 تومان مصوب مجلس به 1200 تومان رسیده است، از سوی دیگر با توجه به ارایه صورتهای مالی شرکتها در تیرماه و مشخص شدن وضعیت سوددهی این شرکتها در بورس از تیرماه به بعد شاهد خواهیم بود که به دلیل عدم جذابیت بازار بورس و عدم توان برای جهت دهی نقدینگی به سمت تولید، تورم بعد از افزایش سکه و ارز، خودش را به بازار مسکن می رساند و این بازار طی 5، 6 ماه آینده شاهد افزایش قیمت های زیادی خواهد بود.

* افزایش قیمت مصالح ساختمانی

اما چنانچه بر سیاستهای پولی و مالی چشم بپوشیم و گمان کنیم که دولت با اجرای طرح شگفت انگیز می تواند این نقدینگی سرگردان در بازار را مهار کند، نمی توانیم تأثیر افزایش قیمت مصالح ساختمانی را بر قیمت نهایی مسکن تکذیب کنیم.

کما اینکه طی روزهای اخیر بنا به گفته رئیس اتحادیه آهن فروشان تهران قیمت انواع آهن آلات 10 درصد افزایش یافته و این یعنی تا رسیدن به دست مصرف کننده 5 درصد دیگر هم به آن افزوده خواهد شد.

این در حالی است که افزایش قیمت در بورس کالا نیز رخ داده و قیمت آهن و فولاد 3 تا 5 درصد در این بازار افزایش یافته است، بنابراین به نظر می رسد نباید منتظر بازگشت قیمت ها نیز باشیم.

اما افزایش 25 درصد قیمت قطعات موردنیاز بخش معدن نیز نوید افزایش قیمت محصولات معدنی همچون سیمان، آهک و حتی سنگ آهن را می دهد که احتمالاً طی چند ماه آینده بر افزایش قیمت های فعلی افزوده خواهدشد.
این در حالی است که هم اکنون نیز قیمت برخی اقلام نسبت به سال گذشته افزایش 60 درصدی را نشان می دهد.

بنابراین گزارش خاک رس 4/29 درصد، ماسه 24 درصد، آهک کلوخه 5/55 درصد، آجر 5/64 درصد، تیرآهن نمره 30، 1/24 درصد، ناودانی نمره 26، 1/28 درصد و موزائیک 31 درصد افزایش قیمت داشته اند.

بنابراین آنچه که به نظر می رسد این واقعیت است که طی ماههای آینده و به طور قطع قیمت مسکن نیز افزایش خواهد یافت و اگر حداقلهای افزایش قیمت مصالح ساختمانی را هم در نظر بگیریم افزایش قیمت 25 تا 30 درصدی در بخش مسکن دور از انتظار نخواهد بود.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۴
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
SWITZERLAND
|
۱۵:۴۵ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۳
0
24
پس کجا هستند اون مسولانی که میگفتند اونقدر خانه دارند که رو دستشان مانده ؟؟؟؟؟؟؟ من جوان تا کی باید به دروغ و وعده وعید های مسئولان دل ببندم ؟ خسته شدیم به خدا خسته شدیم .
پاسخ ها
ناشناس
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۱:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۵
آخه ساده دل کدام حرفشان تا حالا درست بوده؟ بخدا اگر دولت سودهای بانکی را بی حساب و کتاب کم نمی کرد این اتفاق نمی افتاد و ما بدبخت ها بدبخت تر نمی شدیم.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۸:۲۹ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۵
0
6
اینا که گفتند در سال 90گرانی نداریم حتی ارزانی هم داریم
بیم
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۰۹:۴۸ - ۱۳۹۰/۰۴/۰۵
0
4
بیم آن میرود ایت تسلسل همچنان ادامه یابد فواره هر چه بالا تر رود لاجرم سقوط ....
نظرات بینندگان