arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۶۴۳
تاریخ انتشار: ۲۸ : ۰۹ - ۰۵ تير ۱۳۹۰

5 درصد نوزادان هنگام ترک اعتياد مي ميرند

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
بر اساس تحقيقات انجام شده رايج ترين دلايل مرگ ناشي از مسموميت در خراسان رضوي به دليل استفاده از مواد مخدر مي باشد.
مدير مرکز توسعه مطالعات آموزش پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در جمع خبرنگاران با اعلام اين مطلب گفت: تغيير نوع مواد در مقايسه با گذشته و چگونگي روشهاي مصرف باعث شده تا علايم اوليه اعتياد به شکل مسموميت بروز کند.
دکتر رضا افشاري با تأکيد بر ضرورت مشارکت همگاني دستگاه ها و آشنايي خانواده ها در درمان اعتياد مواد مخدر افزود: در حال حاضر به دليل عدم انتشار بو در حين مصرف مواد مخدر جديد و امکان حل شدن آن در آب با دماي معمولي و همچنين بروز کم خوابي بر خلاف مواد مخدر خواب آور سنتي، بنابراين کنترل جوانان در پيشگيري از اعتياد سخت تر شده است.
وي با اشاره به فراواني و کاهش قيمت مواد مخدر جديد اظهار داشت: برخلاف اينکه قيمت موادي چون ترياک در بازار افزايش يافته، اما نرخ کريستال هروئين به يک ششم کاهش يافته است.
به گفته وي در گذشته به دليل يکسري اعتقادات در افزايش عمر و درمان بيماريها مصرف ترياک به شيوه سنتي انجام مي شد، در حالي که نه تنها اين مواد موجب کاهش طول عمر و بروز عوارض روحي و اجتماعي مي شود، بلکه به مرور زمان مقدار مصرف و نوع آن جوابگوي نياز فرد نخواهد بود.

به گفته وي در صورت پيشگيري از اعتياد يک سوم تصادفات کاهش مي يابد و از 8 هزار مورد مرگ در سال جلوگيري خواهد شد.
دکتر رضا افشاري همچنين در تشريح عملکرد دانشگاه علوم پزشکي مشهد و بهزيستي به جلوگيري از تبديل 200 ميليون تومان پول به مواد مخدر در روز اشاره کرد و گفت: در حال حاضر 20 هزار نفر در 200 مرکز درماني مشهد بستري مي باشند که اگر هر کدام روزانه 10 هزار تومان براي مواد هزينه مي کردند، اين رقم حداقل 200 ميليون تومان مي شود.
مدير مرکز توسعه مطالعات آموزش پزشکي دانشگاه علوم پزشکي مشهد در ادامه خواستار تحت پوشش قرار گرفتن هزينه هاي درمان اعتياد از سوي شرکتهاي بيمه شد و اظهار داشت: بايد در جامعه بين فرد معتاد و قاچاقچي تفاوت قائل شد تا همگان به اين درک برسند که اعتياد قابل درمان است.

آمار 5 درصدي مرگ و مير نوزادان مبتلا به اعتياد

در ادامه اين نشست که به مناسبت روز جهاني مبارزه با مواد مخدر برگزار شده بود، دکتر رضا سعيدي معاون بهداشتي دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز به آمار مرگ و مير 5 درصدي نوزادان متولد شده از مادران مبتلا به اعتياد در حين ترک پس از تولد اشاره کرد و گفت: متاسفانه بر خلاف گذشته که آمار اعتياد در بين زنان ايراني پايين بود، اما در حال حاضر با شيوع اعتياد در بين زنان جوان بويژه در سنين باروري مواجه هستيم.
وي بابيان اينکه اثر مواد مخدر در زمان بارداري با عبور از جفت به جنين مي رسد، افزود: در زمان شيردهي نيز اثر اين مواد از طريق شير مادر وارد بدن نوزاد خواهد شد.
وي اسهال و استفراغ و بي اشتهايي نسبت به شير مادر را از علايم گوارشي نوزاد مبتلا به اعتياد دانست و گفت: تشنج و اختلاف دماي شديد بدن نيز از اثرات عصبي اعتياد مواد مخدر در نوزاد متولد شده از مادر معتاد است.مدير گروه بهداشت روان و پيشگيري از سؤ مصرف مواد مخدر دانشگاه علوم پزشکي مشهد نيز به امکان بستري افراد مبتلا به اعتياد در بيمارستانهاي ابن سينا و امام رضا (ع) خبر داد و گفت: علاوه بر اين در چهار مرکز درماني سطح شهر نيز خدماتي براي کاهش آسيب و تبديل مواد پر خطر به کم خطر ارائه مي شود.

نظرات بینندگان