arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۹۲۵
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۳ - ۰۷ تير ۱۳۹۰

رئیس مجلس : بنی صدر فكر می كرد می تواند در برابر رهبری بایستد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
ئیس مجلس شورای اسلامی با حضور در مراسم گرامیداشت شهید حجت‌الاسلام طباطبایی‌نژاد و شهدای هفتم تیر كه در مسجد جامع شهرستان اردستان برگزار شد، طی سخنانی با اشاره به نطق شهید طباطبایی‌نژاد در اولین دوره از مجلس شورای اسلامی، اظهار داشت: اگر نطق شهید طباطبایی‌نژاد مورد بررسی قرار بگیرد یك دغدغه در بیان و كلام ایشان مشاهده خواهد شد و آن هم دغدغه‌ایی بود كه در اولین سالهای پیروزی انقلاب اسلامی ملت ایران را رنج می‌داد.

به گزارش فارس وی با بیان اینكه ملت ایران به مقاومت و مشقات بسیار زیادی انقلاب اسلامی را به پیروزی رساندند، تصریح كرد: انقلاب اسلامی ایران با همت امام خمینی(ره) و خون شهدا به پیروزی رسید و حكومت فاسد و دیكتاتور شاه سرنگون شد اما آمریكایی‌ها تصور می‌كردند كه می‌توانند انقلاب ایران را به شكست منتج كنند و بر همین اساس علیه انقلاب اسلامی برنامه‌ریزی و توطئه‌پراكنی كردند.

لاریجانی با طرح این سؤال كه چرا انقلاب اسلامی از سال‌های اول پیروزی با یك عارضه و دغدغه مهم روبه‌رو بود، به خیانت‌های رئیس جمهور وقت ایران اشاره كرد و گفت:‌ آقای بنی‌صدر تصور می‌كرد كه می‌تواند در مقابل رهبری بایستد؛ بنی‌صدر دست در دست منافقین می‌داد و منافقین را به دفتر خود راه می‌داد تا بتواند توطئه‌های خود را عملی كند.

وی با بیان اینكه پیش از انقلاب اسلامی با بنی‌صدر آشنایی داشته است درباره اعتقاد بنی‌صدر به روحانیت و ولایت فقیه گفت: یقین دارم بنی‌صدر از ابتدا به روحانیت و ولی فقیه اعتقاد نداشت اما وی در عمل به گونه‌ای رفتار می‌كرد كه گویا یك انسان انقلابی است و از نزدیكان امام است.

رئیس مجلس شورای اسلامی عدم آشنایی به مبانی اسلامی و ادعای عالم بودن به این مسائل را از جمله مشكلات اساسی بنی‌صدر دانست و گفت: بنی‌صدر در آشكارا به گونه دیگری صحبت می‌كرد اما در خفا حرف دیگری می‌زد. خیلی‌ها از توطئه‌های بنی‌صدر باخبر نبودند اما برخی‌ها او را خوب می‌شناختند.

لاریجانی با طرح این سؤال كه باید بررسی شود كه چطور می‌شود بنی‌صدر با آن هم خباثت كه دارد تمامی یاران انقلاب را در آماج تهمت قرار می‌دهد، گفت: بنی‌صدر و اطرافیانش ابتدا شخصیت‌های انقلابی و یاران امام خمینی(ره) را ترور شخصیت می‌كردند و سپس آنها را به طور فیزیكی از میان برمی‌داشتند.

رئیس قوه مقننه وجود شخصیت‌های بزرگی چون شهید مطهری، شهید باهنر و شهید بهشتی را حاصل زحمات بسیار زیاد علما و اساتید دانست و گفت: وقتی امام می‌فرمایند بهشتی یك ملت بود این حرف خیلی مهم است و باید در مورد آن تأمل كرد. شهید بهشتی به طور مدام در آماج تهمت و فحاشی‌ها قرار می‌گرفت.

لاریجانی با اشاره به روزنامه‌ موسوم به انقلاب اسلامی كه در دوران بنی‌صدر منتشر می‌شد این روزنامه را فحش‌نامه دانست و گفت: وقتی امام از مظلومیت شهید بهشتی متأثر می‌شود كه روزنامه انقلاب اسلامی بارها و بارها به شهید بهشتی اهانت می‌كند.

وی با بیان اینكه بنی‌صدر بهره‌ای از علوم اسلامی نبرده بود، به كتاب اصول راهنمایی اسلام ،نوشته بنی‌صدر ،اشاره كرد و گفت: اگر این كتاب را مورد بررسی قرار بدهیم خواهیم دید كه بنی‌صدر یك فرد لفاظ و غیر آشنا به اسلام بود البته برخی از اطرافیانش مقداری آیات و روایت برایش جمع‌آوری می‌كردند تا بنی‌صدر بتواند از آنها استفاده كند.

عضو مجمع تشخیص مصلحت نظام با تأكید بر اینكه عاملان شهادت شهید بهشتی و مطهری نگاه سطحی به اسلام داشتند، خاطرنشان كرد: گروههای انحرافی در زمانی ادعای اسلام‌مداری را می‌كردند كه اسلام‌شناس‌های برجسته‌ای چون حضرت امام و رهبر معظم انقلاب حضور داشتند؛ آنها برخی آیات قرآن را كه مربوط به مستضعفین می‌شد،طوری تفسیر می‌كردند كه گویا آن را ماركس و لنین گفته‌اند و طوری تفسیر می‌كردند كه به ادعاهای كمونیست‌ها منتج می‌شد.

لاریجانی بی‌سوادی و خودپسندی را از جمله عواملی دانست كه در گروه‌های انحرافی موج می‌زند و گفت كه لازمه اسلام‌شناس شدن، رنج، زحمت و تدریس در حوزه‌های علمیه است؛ اگر كسی می‌خواهد اسلام‌شناس شود، باید فقه، اصول، كلام و تاریخ بخواند و آنها را بداند نه اینكه هر آدم عادی ادعا كند كه اسلام‌شناس است.

وی ریشه انحراف گروه‌های انحرافی را اظهارنظر افراد غیر متخصص در امور تخصصی اسلام دانست و افزود: گروههای انحرافی در ابتدای انقلاب با پول بیت‌المال حزب سیاسی درست می‌كردند و به اسم خدمت به مردم كار سیاسی می‌كردند.

رئیس مجلس شورای اسلامی با انتقاد از برخی ادعاهای غیر اسلامی در دوران اصلاحات گفت: در دوران دوم خرداد نیز حرف‌های انحرافی می‌زدند و می‌خواستند روحانیت را از صحنه به در كنند.

لاریجانی اظهار داشت: امروز هم برخی می‌گویند ما امروز حقیقت اسلام را دنبال می‌كنیم اما روحانیت به دنبال شریعت است و شریعت حقیقت ندارد در حالی كه آنها باید بدانند حقیقت اسلام از درون شریعت بیرون می‌آید و اگر مسلمانی بخواهد تابع طریقت باشد باید تابع شریعت باشد و حقیقتی كه بخواهد جدای از شریعت باشد حقیقت نیست.

وی همچنین گفت: اگر كسی بخواهد جدای از روحانیت باشد دچار انحراف خواهد شد چرا كه روحانیت به ما شریعت را می‌آموزد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با تأكید براینكه منظور از مباحث گروههای انحرافی صنفی نیست و سخن عقلی، گفت: برای یافتن اسلام باید سراغ متخصص رفت چرا كه هر آدم عادی نمی‌تواند ادعای تخصص در اسلام را داشته باشد. بنی صدر همین مشكل را داشت او فكر می‌كرد كه از مسائل اسلامی سر درمی‌آورد در حالی كه اینگونه نبود.

لاریجانی با بیان اینكه امام خمینی(ره) به عنوان عارف، فیلسوف، فقیه و سیاستمدار شجاع می‌گوید كه من بازوی پاسداران را می‌بوسم و خادم ملت هستم، تصریح كرد: لازم است كه برای مسائل اسلامی متخصصان اظهارنظر كنند و افراد عادی كه سواد دینی ندارند وارد این حوزه نشوند.

وی با بیان اینكه امام حسین (ع) بر همنشینی با خردمندان توصیه فرموده است؛ مشكل بنی‌صدر را همنشینی با بی‌خردان دانست و ریشه آن را اخلاقی توصیف كرد.

رئیس مجلس شورای اسلامی با اشاره به خیانت‌ها و تفرقه‌پراكنی بنی‌صدر گفت: بنی‌صدر رهبران حزب جمهوری اسلامی را مورد تهمت قرار می‌داد، با قوه قضاییه و سپاه درگیر بود، در سرمقاله انقلاب اسلامی به رهبران جمهوری اسلامی اهانت می‌كرد و این اقدامات او مسائل كوچكی نبود؛ اكنون پس از گذشت چندین سال از شهادت شهید بهشتی مردم یاد او را گرامی می‌دارند در حالی كه بنی‌صدر تصور می‌كرد كه با تهمت‌ها می‌تواند شهید بهشتی‌ها را متوقف كند.

لاریجانی با اشاره به قیام ملت‌های منطقه علیه حاكمان دست‌نشانده آمریكا، گفت: آمریكایی‌ها در انقلا‌ب‌های منطقه تكاپو می‌كنند تا توطئه كنند اما قدرت جمهوری اسلامی ایران به حدی است كه آمریكا نمی‌تواند جلو انقلاب‌های منطقه را بگیرد البته آنها برخی كارهای مذبوحانه را انجام می‌دهند مثلاً یك روز بحث انرژی هسته‌ای را مطرح می‌كنند و روز دیگر مسئله حقوق بشر را اما حقیقت این است كه این كارهای آنها نتیجه نخواهد داد.

وی با بیان اینكه راه شهید بهشتی راه اسلام و راه دفاع از ولایت فقیه بود، گفت كه اگر می‌خواهیم پیرو شهید بهشتی باشیم باید مدافع ولی فقیه بمانیم.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه مسائل حاشیه‌ای باعث سایش روح ملت می‌شود و لازم است كه از مسائل حاشیه‌ای پرهیز شود، گفت: ما باید در عمل خدمتگزار مردم باشیم و مشكلات مردم را بررسی كنیم و از قانون تبعیت كنیم؛ نباید دستگاههای نظام كه دستاورد نظام است تحقیر شود ما باید برادرانه با یكدیگر برخورد كنیم تا مشكلات حل شود.

لاریجانی با بیان اینكه نمایندگان مجلس شورای اسلامی پیرو ولی فقیه هستند، گفت: اینكه مجلس بر اجرای قانون تأكید دارد به این دلیل است كه برخی مشكلات اقتصادی مردم با اجرای صحیح قانون برطرف می‌شود.

وی با انتقاد از شعارهایی كه در دوران دوم خرداد سر داده می‌شد، گفت: همه ما دیدیم كه در دوم خرداد شعار سر می‌دادند چه بر سر مملكت و كشور آوردند. راه ما راه ولایت است. راه ما برطرف كردن مشكلات اقتصادی مردم و حل مشكل اشتغال است.

رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه قوه مقننه تلاش می‌كند با قوای دیگر رابطه‌ای معتدل و منطقی داشته باشد، گفت: مجلس بر اجرای قانون تأكید دارد چون برخی مشكلات اقتصادی با اجرای قانون حل می‌شود به طور مثال مجلس در مورد یارانه‌ها تصویب كرد كه باید قانون به شكلی اجرا شود كه كشاورزان و مردم آسیب نبینند.

لاریجانی در پایان با تأكید براینكه قوه مقننه برادرانه با قوای دیگر تعامل می‌كند، گفت: ما برادروار با قوای دیگر برخورد می‌كنیم مگر اینكه انحرافی از خط رهبری به وجود آید و آن وقت شرایط فرق خواهد كرد.

نظرات بینندگان