arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۲۹۹۶۸
تاریخ انتشار: ۳۶ : ۲۰ - ۰۷ تير ۱۳۹۰

لاریجانی: رهبری از حق مجلس مبنی بر طرح سوال و استیضاح دفاع كرده است

رییس مجلس شورای اسلامی با استقبال از حضور آیت‌الله مهدوی كنی در صحنه انتخابات، برای رساندن اصولگرایان به وحدت، در عین حال به اصولگرایان توصیه كرد كه با ایشان وفادارانه رفتار كرده و تدابیرشان را مورد توجه قرار دهند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رییس مجلس شورای اسلامی با استقبال از حضور آیت‌الله مهدوی كنی در صحنه انتخابات، برای رساندن اصولگرایان به وحدت، در عین حال به اصولگرایان توصیه كرد كه با ایشان وفادارانه رفتار كرده و تدابیرشان را مورد توجه قرار دهند.

به گزارش انتخاب، علی لاریجانی عصر امروز در یك نشست خبری، در پاسخ به سوالی مبنی بر احتمال ورود روسای جامعتین،( آیت‌الله یزدی و آیت‌الله مهدوی كنی) به كمیته سه نفره وحدت اصولگرایان گفت: بنده به جزئیات كمیته سه نفره و 13 نفره ورودی نكرده‌ام؛ اما از این نكته كه آیت‌الله مهدوی كنی محوریت وحدت اصولگرایان را به عهده بگیرند، استقبال می‌كنم؛ چراكه ایشان شخصیت جامعی هستند.

وی با این توصیه به اصولگرایان كه «با آیت‌الله مهدوی كنی وفادارانه رفتار كرده و تدابیر ایشان را مورد توجه قرار دهند» گفت: اقدامات آیت‌الله مهدوی كنی برای كسانی كه دغدغه انقلاب را دارند، لازم و خیرخواهانه است؛ بنده همواره به دوستان توصیه می‌كنم كه این مسیر را طی كنند، امیداریم كه سرانجام این مسیر به نتیجه برسد؛ لذا نباید مایوس بود.

رییس قوه مقننه همچنین در پاسخ به سوالی مبنی بر این‌كه آیا در انتخابات آینده مجلس كاندیدا خواهید شد؟ گفت: با خداست كه این امر انجام شود، شما عجله نكنید، من جزء رجال‌الغیب نیستم كه مثل خیلی‌ها لابی كنم و جلو جلو پیش‌بینی نمایم، من آدم خیلی معمولی هستم.

همچنین لاریجانی در پاسخ به این پرسش كه از كدام استان در انتخابات مجلس نهم كاندیدا می‌شوید، تهران یا قم؟ به شوخی پاسخ داد: از اصفهان كاندیدا می‌شوم البته از آقای فولادگر (نماینده اصفهان) می‌ترسم.

رییس مجلس شورای اسلامی در پاسخ به پرسشی در مورد صحت مباحثی كه در رابطه با طرح سوال از رییس‌جمهور مطرح است، خطاب به خبرنگار گفت: سوال از رییس‌جمهور جزء وظایف نمایندگی است و نمایندگان بر اساس اختیارات قانونی‌شان می‌توانند از وزرا و رییس‌جمهور سوال و استیضاح كنند. سوال شما را نیز می‌توان این‌گونه مطرح كرد كه آیا نمایندگان می‌خواهند از این ظرفیت‌شان برای سوال از رییس‌جمهور استفاده كنند یا خیر؟ این موضوع بستگی به نمایندگانی دارد كه طرح سوال را پیگیری می‌كنند، آن‌ها از لحاظ آیین‌نامه داخلی مجلس می‌توانند این كار را انجام دهند، ولی باید دید كه این افراد چگونه می‌خواهند در فرصت قانونی خاص خود این موضوع را مطرح كنند.

خبرنگاری با اشاره به دیدار اخیر نمایندگان مجلس با رهبری پرسید كه برنامه مجلس برای اجرایی كردن بیانات رهبر انقلاب در این دیدار چیست؟ لاریجانی گفت: رهنمودهای مقام معظم رهبری همواره از سر خیرخواهی برای مجلس و دولت بوده است؛ مجلس هشتم نیز نشان داده است كه در این زمینه به دنبال محقق كردن نظرات رهبری است و هیچگاه منتظر امر و دستور حكومتی نبوده و همواره بیانات و نظرات ایشان را دنبال می‌كند كه این از ویژگی‌های مجلس هشتم به شمار می‌آید، یعنی مجلس نگاه دقیقی مبتنی بر مردم‌سالاری دینی دارد.

وی افزود: مقام معظم رهبری در این جلسه از حق مجلس مبنی بر طرح سوال و استیضاح دفاع كرده و آن را جزو حقوق مجلس دانستند، همچنین ایشان مطرح كردند كه برخی در مورد جلسه استیضاح و رای عدم اعتماد صحبت‌هایی را كرده‌اند و رهبری این موضوع را حق مجلس دانستند و آن را به عنوان نمودی از مردم سالاری دینی مطرح كردند. طبق تاكیدات مقام معظم رهبری، مجلس باید نمادی از آزادی بیان باشد و افراد نظرات خود را با حفظ احترام مطرح كنند.

به گزارش انتخاب به نقل از ایسنا، رییس مجلس شورای اسلامی در توضیح دلایل دو دو كردن نمایندگان در جلسات علنی مجلس گفت: نمایندگان مجلس هنگامی كه دو دو می‌كنند یعنی نظر منفی دارند اما هنگامی كه این مطالب از رسانه ملی و رادیو پخش می‌شود به نظر می‌رسد كه اسائه ادبی رخ داده است كه این‌طور نیست چون نمایندگان در شرایط دیگری چهار را می‌گویند كه این یعنی نظر آن‌ها مثبت است.

وی افزود: با این وجود چون انعكاس این مطالب به گونه‌ای دیگر است مطمئنا نمایندگان از این پس رعایت می‌كنند چون آن‌ها همواره به وظایف ملی خود تلاش می‌كنند كه عمل نمایند.
نظرات بینندگان