arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۲۶۶۸
تاریخ انتشار: ۵۳ : ۰۰ - ۰۳ مرداد ۱۳۹۰

تعيين جنسيت جنين با رعايت رژيم غذايي؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
يک عضو هيأت مديره انجمن باروري و ناباروري، با اشاره به اينکه ادعاي تعيين جنسيت به کمک رعايت يک رژيم غذايي ويژه غير علمي است، گفت: دختر يا پسر شدن يک جنين به کمک تغذيه، بيشتر تابع قانون احتمال و شانس است.

دکتر ربابه طاهري پناه در گفت وگو با ايسنا، اظهار کرد: اگر در بعضي موارد مشاهده شود که به کمک تغذيه، جنيني مطابق خواسته يک زوج، دختر يا پسر شده است باز هم نمي توان آن را به همه افراد تعميم داد، بلکه بايد گفت شانس بيشتر در آن دخيل بوده است.

وي اضافه کرد: نمي توان برخلاف ادعايي که مي شود به کمک رژيم غذايي و تأثير قليايي شدن محيط در انتخاب اسپرم، جنس جنين را معين کرد.

عضو هيأت علمي دانشگاه شهيد بهشتي، زمان انجام عمل لقاح را از جمله عواملي دانست که ضريب احتمال دختر يا پسر شدن جنين را بالا مي برد و گفت: هر چه زمان تخمک گذاري و لقاح به يکديگر نزديکتر باشند به اين علت که سرعت کروموزوم Y بيشتر است احتمال پسر شدن جنين بيشتر مي شود، اما اگر لقاح پس از تخمک گذاري صورت پذيرد به اين دليل که کروموزوم هاي باقي مانده، کروموزوم X هستند، احتمال دختر شدن جنين بالاتر مي رود.

وي افزود: البته تعيين جنسيت مسأله اي نيست که بتوان در مورد آن نظر قطعي داد.

اين متخصص زنان با بيان اينکه با به کارگيري روش سونوگرافي از سه ماهه دوم بارداري مي توان جنسيت جنين را تعيين کرد، اظهار داشت: البته با کمک برخي تشخيص هاي ژنتيکي مي توانيم از هفته هشتم بارداري نيز اين عمل را انجام دهيم.

دکتر طاهري پناه همچنين افزود: از طريق روش علمي «آي.بي.اف» و «ميکرواينجکشن» نيز مي توان در تعيين جنسيت تأثير گذاشت.
نظرات بینندگان