arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۲۵۳
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۲۳ - ۰۸ مرداد ۱۳۹۰

دوشنبه؛ روز اول ماه رمضان در عربستان سعودی

شبكه خبری الجزیره دقایقی پیش اعلام كرد در عربستان فردا یكشنبه روز آخر ماه شعبان و دوشنبه روز اول ماه مبارك رمضان خواهد بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شبكه خبری الجزیره دقایقی پیش اعلام كرد در عربستان فردا یكشنبه روز آخر ماه شعبان و دوشنبه روز اول ماه مبارك رمضان خواهد بود.

به گزارش شبكه های خبری عربی در كشورهای یمن، اردن و قطر هم فردا یكشنبه روز آخر ماه شعبان و دوشنبه شروع ماه مبارك رمضان اعلام شد.

احتمال اینكه در ایران سه‌شنبه اول ماه باشد زیاد است

حجت‌الاسلام والمسلمین علیرضا موحدنژاد صبح امروز در نشست خبری با رسانه‌ها با تاكید بر دشوار بودن رویت هلال ماه مبارك رمضان در روز یكشنبه، گفت: در روز یكشنبه بیش از ۱۵۰ گروه در سراسر كشور با تجهیزات رصدی اقدام به رویت هلال ماه مبارك رمضان خواهند كرد.

وی خاطرنشان كرد: كارشناسان بر این نظر هستند كه رویت هلال در روز یكشنبه دشوار خواهد بود و احتمال اینكه سه‌شنبه اول ماه باشد زیاد است.

عضو ستاد استهلال دفتر رهبری با بیان اینكه منتظر رسیدن گزارش‌های گروه‌های رصدی خواهیم بود، افزود:امیدواریم بتوانیم پس از جمع‌بندی گزارش‌ها نتیجه را به اطلاع امت شریفمان برسانیم.

موحدنژاد با تاكید بر اینكه مبنای اعلام اول ماه رویت هلال است، گفت: دشوار بودن رویت هلال اول ماه رمضان به این معنی است كه تعداد بسیار كمی از گروه‌ها می‌توانند ماه را ببینند، اما همان تعداد گزارش‌ها نیز خدمت مقام معظم رهبری ارائه می‌شود.

وی ادامه داد: اگر هلال در روز یكشنبه رویت شود، شروع ماه رمضان طبق تقویم خواهد بود و آخر ماه نیز مشكلی نخواهیم داشت، یعنی طبق تقویم، ماه رمضان سی روزه است كه اگر یك روز دیرتر دیده شود یعنی سه‌شنبه اول ماه باشد، ۲۹ روزه خواهد بود.

عضو ستاد استهلال دفتر رهبری تصریح كرد: رویت هلال در روز كه بسیار دشوار است و در همه‌ی كشور امكانپذیر است، اما رویت بعد از غروب یكشنبه تنها در جنوب كشور امكان دارد و این به توانایی‌ها و تجربه‌های گروه‌های رصدی و مناسب بودن شرایط جوی بستگی دارد.

وی با بیان اینكه رویت هلال آخر ماه و اول ماه شوال چندان مشكل نیست، گفت: ستاد از بهترین كارشناسان رویت هلال استفاده می‌كند و همه‌ی كارشناسان و حتی مردم عادی منتظرند كه چه نتیجه‌ای به دست‌ می‌آید.

این عضو شورای تقویم با بیان اینكه مسئله رویت هلال پیچیدگی‌های بیشتری دارد، گفت: رویه‌ی ستاد استهلال دفتر مقام معظم رهبری این است كه نظریه‌ كارشناسان اخذ می‌شود و استهلال نیز انجام می‌گیرد و پس از جمع‌بندی گزارش‌ها، نتیجه به اطلاع عموم می‌رسد.

موحدنژاد همچنین به كار بردن تعبیر یوم‌الشك را برای روز دوشنبه مناسب ندانست و گفت: رویه‌ این است كه ۳۰ شعبان به نیت شعبان روزه گرفته شود كه اگر ماه رمضان اعلام شد خود به خود این روز جزو روزه‌ی رمضان حساب می‌شود. لذا تعبیر یوم‌الشك مردم را به این فكر می‌اندازد كه معلوم نیست ماه رمضان باشد.

وی یادآور شد: در سالهای اخیر ستاد استهلال بهترین منبع برای همه‌ی مردم و حتی دفتر مراجع بوده است و این اطمینان ایجاد شده است و حتی برخی از مراجع كه نظر متفاوتی از لحاظ فتوایی دارند به گزارش‌های ستاد مراجعه می‌كنند.

نظرات بینندگان