arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۶۷۹
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۱۱ - ۱۲ مرداد ۱۳۹۰

تاكيد رائول كاسترو بر ضرورت اصلاحات: مشكل خود ماييم، نه امپرياليسم

دو برادر در دهه 40 ميلادي با هم از مدرسه اخراج شدند. دو سال طعم تلخ زندان را كشيدند و با هم دوران تبعيد را سپري كردند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
شرق نوشت: دو برادر در دهه 40 ميلادي با هم از مدرسه اخراج شدند. دو سال طعم تلخ زندان را كشيدند و با هم دوران تبعيد را سپري كردند.

چهارمين برادر از هفت برادر فيدل، نزديك ترين و همسو ترين فرد به او بود اما گويا مدتي است كه تفاوت در مشي كاستروها خود را نشان داده است؛ درست از همان زماني كه رفيق فيدل به ناچار به دليل بيماري رهبري را رها كرد و آن را به رائول سپرد؛ از همان زماني كه مجمع ملي كوبا او را به عنوان جانشين فيدل كاسترو رهبر آتي كوبا تعيين كرد.

جانشين فيدل كه اكنون در پنجمين سال زمامداري خود بر كوبا به سر مي برد از تصميم براي تغييرات سياسي و اقتصادي در كشورش مي گويد. رائول كاسترو مي گويد: اشتباهات خود ما بزرگ ترين دشمن ماست و نه امپرياليسم. رهبر كوبا در حالي اين گونه بي پروا از اشتباهات گذشته سخن مي گويد كه پارلمان كوبا روز گذشته در اقدامي عملي نشان داد كشور تصميم به تغيير گرفته است.

 پارلمان در نهايت با تصويب قانون جديد اقتصادي، راه را براي اصلاحات در اين كشور باز كرد. به گزارش اكونوميست، به اين ترتيب ٦٠٠ نفر از نمايندگان پارلمان كوبا به بحث و تبادل نظر درخصوص خط مشي هاي جديد سياسي، اقتصادي و سوسياليستي كشورشان پرداختند.

اصلاحات جديد اقتصادي كوبا با هدف نجات اقتصاد سنتي اين كشور صورت گرفته است. از تابستان سال ٢٠١٠ تاكنون دولت به تدوين اين خط مشي ها پرداخته است. رييس جمهوري كوبا سخت تلاش مي كند، با برنامه اقتصادي جديد اين كشور، مدل سوسياليستي به جا مانده از دوران شوروي سابق را تغيير دهد.

پروژه مدرنيزاسيون اقتصادي كوبا با هدف افزايش سازمان هاي خصوصي در اين كشور صورت مي گيرد. از ديگر برنامه هاي اصلاحات اقتصادي دولت كوبا حذف بيش از يك ميليون جايگاه كاري غيرمفيد در موسسات و نهادهاي دولتي است. كارمندان اخراج شده از نهادهاي مزبور فرصت هاي شغلي جديدي را در سازمان هاي خصوصي تازه تاسيس پيدا مي كنند.

    اصلاحات اقتصادي جديد كوبا، جذاب شدن مقوله گردشگري توسط سازمان هاي سرمايه گذار خارجي را هم پيش بيني كرده است. علاوه براين قرار است از اين پس و با توجه به اصلاحات جديد در كوبا امكان تملك خانه و آپارتمان تسهيل شود.

    رائول كاسترو مي گويد: رشد اقتصادي كوبا در نيمه اول سال تنها ٩/١ درصد بوده و اين رقم چندان جالبي نيست. نبايد اشتباه نتيجه گيري كنيم. بايد بپذيريم كه اشتباهات خود ما بزرگ ترين دشمن ماست و نه امپرياليسم آمريكا. اين اولين بار نيست كه رائول اين گونه صريح و مخالف با آنچه برادر بزرگ تر در عمل نشان مي داد، سخن مي گويد. رييس جمهوري كوبا پيش از اين نيز در سخناني محدوديت دوره زمامداري سياستمداران اين كشور از جمله خودش را پيشنهاد داده بود.

او در عين حال خواستار جوانگرايي در دولت شده و سخن از جوانگرايي سيستماتيك در حاكميت به ميان آورده بود. رائول كاسترو از پنج سال گذشته در راس قدرت دولت كوبا قرار دارد و برادر بزرگ تر او يعني فيدل كاسترو، رهبر انقلابي كوبا به دليل شرايط بد جسماني از ٣١ جولاي ٢٠٠٦ قدرت را به برادرش واگذار كرده است.

    رائول كاسترو اوايل سال ٢٠٠٨ به طور رسمي و در مجمع ملي اين كشور قول داد كه در زمينه اقتصاد اين كشور تسهيلاتي را به وجود آورد. حزب كمونيست كوبا كه از سال ١٩٦٥ تنها حزب مجاز در اين كشور است، بر اساس برآوردها حدود ٧٠٠ هزار عضو دارد. فيدل كاسترو از سال ١٩٥٩ رهبري اين حزب را برعهده داشت.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ناشناس
|
UNITED STATES
|
۲۱:۵۲ - ۱۳۹۰/۰۵/۱۲
0
0
کوبا اگه به این حرف رائول معتقد بشه دیگه نجات پیدا میکنه
نظرات بینندگان