arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۳۹۷۰
تاریخ انتشار: ۳۷ : ۱۲ - ۱۵ مرداد ۱۳۹۰

لاریجانی: برخی روش های نیمچه سوسیالیستی در سرشان است/عدالت به معنای پول پاشیدن نیست

مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه فضای كسب و كار دچار قفل و زنجیرهایی است، بر لزوم رونق‌بخشی به فضای كسب و كار تاكید كرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مهر: رئیس مجلس شورای اسلامی با بیان اینكه فضای كسب و كار دچار قفل و زنجیرهایی است، بر لزوم رونق‌بخشی به فضای كسب و كار تاكید كرد.

دكتر علی لاریجانی شامگاه جمعه در نشست صمیمی با فعالان عرصه صنعت، معدن و تجارت استان قم با اشاره به بررسی طرح تسهیل فضای كسب و كار در كمیسیون جرایم اقتصادی مجلس شورای اسلامی اظهار داشت: به نظر ما هنوز فضای كسب و كار دچار قفل و زنجیرهایی است كه باید باز شود.

وی با بیان اینكه در قانون جدید زمینه‌‌ها و فرصت‌های خوبی ایجاد شده كه مشكلات تولیدكنندگان برطرف شود، اضافه كرد: بخشی از بودجه به این سمت اختصاص پیدا كرد كه به جای اینكه فردی كفش‌های آهنین بپوشد و به دنبال دستگاه‌های دولتی بدود، در یك جا مشكلاتش را انجام دهد.
 
شرایط گذشته تكرار نمی‌شود

رئیس مجلس شورای اسلامی در ادامه گفت: تردید نداشته باشید كه نظام تصمیم خودش را در مسائل اقتصادی گرفته و نمی‌خواهد شرایط گذشته را در لعاب دیگری تكرار كند.

لاریجانی ادامه داد: ممكن است برخی مسئولان در رده‌های پائین روش نیمچه سوسیالیستی در سرشان باشد ولی سخن نظام ما این نیست.

وی افزود: ممكن است شرایط زمانه اقتضا می‌كرد كه در دهه اول انقلاب اسلامی وضعیت كشور از نظر اقتصادی تمركزگرا باشد، ولی از نظر من روش‌های درستی نبود.

وی ادامه داد: در آن زمان مباحث مختلفی كه از نظر تئوری مطرح بود سوء تفاهمی ایجاد كرد كه انگار برای عدالت باید سیستم دولتی ایجاد شود كه این مسئله تبعاتی در پی داشت و گاهی تلقی‌های سیاسی همچون راست و چپ وجود داشت كه بر این مسئله سایه می‌افكند.
 
عدالت به معنای پول پاشیدن نیست

لاریجانی با بیان اینكه عدالت به معنای پول پاشیدن نیست، بیان داشت: یك بخش از عدالت را رقابت تشكیل می‌دهد و آبادانی كشور در این است كه رقابت سالم در تولید ایجاد شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: همگان باید در مسابقه رقابت شركت كنند و دولت‌ها نیز باید كمك كنند كه رقابت عادلانه‌ای ایجاد شود و بسترهای مسابقه مهیا شود.
 
انتقاد از برخی دیدگاه‌های مغایر با اصل ۴۴ قانون اساسی

وی به برخی موانع اجرای اصل ۴۴ قانون اساسی اشاره كرد و یادآور شد: برخی از سیستم‌های دولتی هنوز تصور می‌كنند كه اگر دستگاه‌های تولیدی زیرنظر خودشان باشد موفق‌تر هستند.

لاریجانی تصریح كرد: اینكه برخی از شركت‌های دولتی را تحت عنوان سهام بفروشیم و به شركت‌ها نیمچه دولتی تبدیل شوند، این مطابق با اصل ۴۴ قانون اساسی نیست؛ اصل ۴۴ می‌خواهد رقابت سالمی در بخش تولید ایجاد شود.

وی با اشاره به دیگر مشكلات تولیدكنندگان و فعالان عرصه تولید، بیان داشت: عدم اختصاص یارانه‌ها در بخش تولید و كشاورزی، بالابودن تعرفه برق، امور گمركی و... از جمله مشكلات فعالان این عرصه است كه امیدواریم برطرف شود.

رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: واردكردن فشار زیاد به صنایع و بخش تولید موجب ایستایی آن‌ها می‌شود.

لاریجانی تاكید كرد: وزارت دارایی هم باید ملاحظه بخش صنعت را داشته باشد، چراكه شرایط این بخش بسیار حساس و كلیدی است.
نظرات بینندگان