arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۰۶۷
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۵ - ۲۴ مرداد ۱۳۹۰

اوج گيري انتقادات از فعاليت هاي انتخاباتي آيت الله يزدي

نمايندگان ادوار مجلس كه دعوت علي لاريجاني را براي شركت در ضيافت افطاري وي پذيرفته بودند وقتي به سالن محل مراسم وارد شدند با جاي خالي ميزبان روبرو شدند، چه آنكه لاريجاني به دليل كسالت نتوانست رسم ميزباني را به جا بياورد و نايب رييس خود را براي خوشامدگويي به نمايندگان به اين مراسم فرستاد. آنچه فضاي اين جلسه را تا حدودي تحت تاثير خود قرار داده بود سخنان اندك نمايندگان اصلاح طلب در اين مراسم بود.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
نمايندگان ادوار مجلس كه دعوت علي لاريجاني را براي شركت در ضيافت افطاري وي پذيرفته بودند وقتي به سالن محل مراسم وارد شدند با جاي خالي ميزبان روبرو شدند، چه آنكه لاريجاني به دليل كسالت نتوانست رسم ميزباني را به جا بياورد و نايب رييس خود را براي خوشامدگويي به نمايندگان به اين مراسم فرستاد. آنچه فضاي اين جلسه را تا حدودي تحت تاثير خود قرار داده بود سخنان اندك نمايندگان اصلاح طلب در اين مراسم بود.

به گزارش انتخاب به نقل از اعتماد، دخالت يك مقام مسوول در هدايت گروه هاي اصولگرا براي ورود به عرصه انتخابات مجلس يعني آيت الله محمد يزدي انتقاد اصلاح طلبان حاضر در اين مراسم را در پي داشت به گونه يي كه باهنر هم سخنان علي محمد نمازي نماينده اصلاح طلب دور ششم مجلس را كه گوينده اين انتقادات بود تاييد كرد.
    
    ديدار در قم و آغاز ماجرا
    در يكي ار روزهاي ماه هاي آغازين سال 89 بود كه آيت الله مهدوي كني راهي قم شد تا با شيخ محمد يزدي در رابطه با وحدت اصولگرايان مذاكره كند. آن روزها هنوز تب انتخابات مجلس نهم فراگير نشده بود ولي دو آيت الله دغدغه انتخابات را در سر داشتند چون بر اساس آنچه كه از اردوگاه اصولگرايان به گوش مي رسيد يعني تفرق و درهم ريختگي اين جريان، دو روحاني اصولگرا را نگران كرده بود.

    رايزني هاي اوليه بين آيات مهدوي كني و محمد يزدي انجام گرفت و قرار شد اين ديدارها ادامه داشته باشد كه البته ادامه داشت و منشوري هم از خلال اين ديدارها به نام منشور جامعتين منتشر شد اما اين منشور هم نتوانست اصولگرها را زير يك چتر جمع كند.

    اقدامات دو آيت الله در ارتباط با انتخابات مجلس نهم در حالي صورت گرفت و در حال انجام است كه آيت الله يزدي اكنون يكي ازفقهاي شوراي نگهبان است همچنين رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم نيز مي باشد. فعاليت هاي انتخاباتي آيت الله يزدي در حالي صورت مي گيرد كه در زمان حيات رهبر فقيد انقلاب و در موسم انتخابات مجلس سوم زماني كه جامعه مدرسين حوزه علميه قم و جامعه روحانيت مبارز قصد ارايه ليست انتخاباتي داشتند با نهي امام روبرو شدند.

    اين در حالي است كه اين دو تشكل روحاني اصولگرا طي ساليان اخير بصورت تمام قد در انتخابات گوناگون وارد شدند و در مواقعي مبادرت به انتشار ليست كانديداهاي مورد نظر خود كردند.

    عضويت شيخ محمد يزدي در شوراي نگهبان و افزايش فعاليت هاي انتخاباتي وي براي هدايت اصولگرايان و نيز مواضعش عليه اصلاح طلبان موجب واكنش برخي سياسيون شده است.

    هفته گذشته عباسعلي كدخدايي سخنگوي شوراي نگهبان وقتي در مقام پاسخگويي به شايبه حضور آيت الله يزدي در فعاليت هاي انتخاباتي مجلس قرار گرفت، گفت: «آيت الله يزدي بر حسب مسووليتي كه در جامعه مدرسين حوزه علميه قم دارد ممكن است اقدامات و هماهنگي انجام دهد اما ايشان از نظر شخصيت حقوقي در شوراي نگهبان هيچ دخالتي در بحث انتخابات نخواهد داشت.»

    علي محمد نمازي اين سخنان كدخدايي را رد مي كند و مي گويد سخنان سخنگوي شوراي نگهبان به هيچ وجه منطقي نيست و آيت الله يزدي به عنوان يك شخصيت كه در شوراي نگهبان هم عضويت دارد در مناسبات انتخاباتي فعاليت مي كند.

    اوج گيري انتقاد از فعاليت هاي انتخاباتي آيت الله محمد يزدي در حالي صورت مي گيرد كه در ادوار گذشته انتخابات هم درباره بيطرف نبودن برخي اعضاي شوراي نگهبان سخناني مطرح بود و البته اعضاي ارشد شوراي نگهبان اينگونه موضع گيري ها را بي اساس قلمداد مي كردند.

    روز گذشته نيز مجددا آيت الله محمد يزدي انتقاداتي را متوجه اصلاح طلبان كرد. رييس جامعه مدرسين حوزه علميه قم در ديدار با فرمانده كل سپاه علي ابن ابيطالب(ع) گفت سران فتنه در كنار يا متن اصلاح طلبان قرار دارند، اما فتنه بزرگ تري كه در كنار دستگاه هاي اجرايي كشور درحال بروز است، داراي اهميت بيشتري است.

    وي با اشاره به منشور 12 بندي اصولگرايي تصريح كرد: كسي كه ولايت، حكومت اسلامي، تفكرات امام و انديشه رهبري را قبول داشته باشد، اصولگرا بوده و در غير اين صورت مشكل پيدا خواهد كرد.

    تلاش هاي دو روحاني اصولگرا براي وحدت اين جريان و به دست آوردن اكثر كرسي هاي مجلس روز به روز در حال افزايش است و اين در حالي است كه اصلاح طلبان تاكنون تصميم قطعي براي ورود به عرصه انتخابات نداشته اند و جلساتي به مانند اصولگرايان تاكنون برگزار نكرده اند: امري كه رسول منتجب نيا قائم مقام حزب اعتماد ملي هم در گفت وگو با فارس بر آن مهر تاييد زد و گفت اصلاح طلبان تاكنون جلسات انتخاباتي برگزار نكرده اند و با توجه به شرايط فعلي شخصا هم كانديداي انتخابات نمي شوم.

    احمد حكيمي پور عضو مجمع نمايندگان ادوار مجلس هم بر اين اعتقاد است كه باور عمومي درباره بي طرفي ناظران و اجراكنندگان كمي مخدوش شده چرا كه بعضي اعضاي شوراي نگهبان در برخي انتخابات درباره كانديداي خاص موضع گرفتند و در فرآيند انتخابات وارد شدند.

    هرچند كه ممكن است اين افراد ورود خود را به اين عرصه شخصي بدانند ولي به هر حال اين افراد وارد عرصه شده اند كه اين مسائل كشور را دچار آسيب مي كند.

    وي به فارس گفت يك سري دغدغه ها براي اصلاح طلبان درباره انتخابات وجود دارد كه آقاي خاتمي آنها را مطرح كرد و اين مسائل دغدغه ساير اصلاح طلبان هم است.

    ما به دنبال برگزاري عادلانه انتخابات هستيم. حرف ما عمدتا اين است كه وقتي مثلامي گويند من رد صلاحيت شده ام دليلش را هم به من بگويند. حرف ما اين است كه در انتخابات اعمال سليقه سياسي نشود.

    متاسفانه اصلاح طلبان در چندين انتخابات است كه در دقيقه 90 تازه مي فهمند كه بايد چه كار كنند در حالي كه طرف مقابل با حوصله كارهايش را انجام داده و تبليغاتش را كرده.
    هر چه در اردوگاه اصولگرايان هياهو و جنب و جوش است براي دست يافتن به وحدتي براي مقابله با رقباي سياسي، برعكس در اردوگاه اصلاح طلبان به عنوان يكي از اين رقبا، سكوت محض حاكم است.

    اصلاح طلبان پذيرش حضور در انتخابات را مشروط كرده اند. مشروط به تحقق شروط سيد محمد خاتمي، يعني آزادي زندانيان سياسي، برگزاري انتخابات آزاد و حركت در چارچوب قانون: شروطي كه با بازخوردهاي متفاوتي روبرو شد كه ميانگين آن رد و مورد پذيرش قرار نگرفتن آن از جانب حاكميت و گروه هاي سياسي بود.

    اما آنچه اكنون به نگراني ها افزوده است ورود تمام قد آيت الله يزدي عضو فقهاي شوراي نگهبان به مناسبات انتخاباتي و خط و نشان كشيدن او براي اصلاح طلبان است، به همين دليل بود كه اصلاح طلبان حاضر در ضيافت افطاري مجلس نسبت به مواضع آيت الله يزدي كه عضو شوراي نگهبان است نيز انتقاداتي را مطرح كردند: انتقاداتي كه با تاييد محمدرضا باهنر كه خود اكنون نقش فعالي در اردوگاه اصولگرايان دارد همراه شد.
نظرات بینندگان