arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۵۹۹۰
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۲ : ۱۲ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۰

اعتراض نمايندگان مجلس به وضع اقتصادي كشور/نگراني از بدتر شدن وضع معيشتي مردم

اعتراض برخي نمايندگان به نامناسب بودن وضع اقتصادي كشور روز گذشته در نطق هاي دو نماينده مجلس شكل ويژه يي به خود گرفت تا جايي كه هيات رييسه مجلس از نمايندگان خواست در بيان نطق هاي خود تمام خدمات 30 ساله كشور را به دليل مناسب نبودن وضع اقتصادي مردم در شرايط كنوني زير سوال نبرند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اعتراض برخي نمايندگان به نامناسب بودن وضع اقتصادي كشور روز گذشته در نطق هاي دو نماينده مجلس شكل ويژه يي به خود گرفت تا جايي كه هيات رييسه مجلس از نمايندگان خواست در بيان نطق هاي خود تمام خدمات 30 ساله كشور را به دليل مناسب نبودن وضع اقتصادي مردم در شرايط كنوني زير سوال نبرند.

در بين نمايندگان هم بتدريج نطق هايي با ادبيات خاص كه بي پرده از وضع اقتصادي كشور انتقاد مي كنند حاشيه ساز مي شود. گروهي كه مي گويند در زمان تعطيلي هاي مجلس بين مردم مي روند و ديدن وضع واقعي مردم حوزه انتخابيه شان سبب مي شود تا نتوانند از كنار برخي موارد بي تفاوت بگذرند و به آمار دولتي دل خوش كنند و گروه دومي كه معتقدند اين نطق ها سياسي است و جنبه تبليغاتي براي نمايندگان دارد و بيشتر «سياه نمايي» است چون وضع اقتصادي مردم و كشور به اين بدي ها هم نيست.

نطق امير طاهرخاني، نماينده اصلاح طلب تاكستان و محمود زاده، نماينده مهاباد هم با همين حاشيه ها روبرو شد. گرچه اين نوع از تذكرها به صورت شفاهي و كتبي هم درباره وضع بيكاري، تورم و گراني افزايش يافته است اما نطق هاي مجلس حساسيت بيشتري براي اصولگرايان دارد. نطق نماينده مهاباد كه به وضع معيشتي مردم كردستان و همچنين سهم نبردن آنها از مديريت هاي ارشد در منطقه و كشور گلايه داشت سبب تذكرهاي پياپي برخي نمايندگان شد.

نماينده مهاباد در اين نطق عنوان كرد: «اين نطق درد دلي با رهبر معظم انقلاب است. مردم كردستان در اين 32 سال به شهادت امام امت و همچنين مقام رهبري در تمام امور انقلاب مشاركت فعال داشته اند، اما متاسفانه هنوز در نحوه تخصيص بودجه و وضعيت هاي اقتصادي به عنوان شهروند درجه دوم هستند و دولت به مطالبات آنها هيچ توجهي نمي كند و گاه برخي از مديران به مثابه فرزند ناتني به كردستان نگاه مي كنند، در حالي كه اصول 15 و 19 قانون اساسي، 32 سال است كه اجرايي نشده و در تمام كردستان به اندازه ذوب آهن اصفهان هم سرمايه گذاري نشده است.»

 جلال محمودزاده همچنين عنوان كرد كه «نظام اداري روز به روز مريض تر مي شود و اختلاس و رشوه گيري تحمل مجلس را به سر آورده است.» وي همچنين به برخي تبعيض هاي اقليتي در اين منطقه و اجرايي نشدن تدريس زبان كردي در دانشگاه ها و همچنين نبود برنامه هايي با آيين كردي در برنامه هاي تلويزيوني اعتراض كرد.

اين نطق با اعتراض چند تن از نمايندگان مواجه شد كه تصميم داشتند از ادامه نطق محمودزاده جلوگيري كنند اما هيات رييسه از نمايندگان خواست بر اساس حقوق نمايندگي بگذارند اين نماينده نطقش را ادامه دهد.

 تاكيد محمودزاده بر برخورد سليقه يي مديران كشور درباره برخورد با منطقه كردستان بود و به همين دليل هم شهاب الدين صدر، نايب رييس دوم مجلس پس از پايان نطق محموديان تاكيد كرد كه گرچه اعتراض هاي وي در مواردي قابل بررسي است اما بهتر بود او تمام زحمات صورت گرفته در دوران پس از انقلاب را هم در بيان نطق خود لحاظ كند.
    
    
    مقايسه مردم از وضع معيشت
    «امير طاهرخاني»، نماينده اصلاح طلب تاكستان هم ديروز نطقي كرد كه داراي واكنش هاي زيادي بين نمايندگان بويژه حاميان دولت بود. وي در نطقش رييس جمهور را خطاب قرار داد و به آمارهاي مقايسه يي كه دولت نهم و دهم طي آن خود را از تمام ابعاد برتر از دولت هالي گذشته توصيف مي كند اشاره كرد و گفت: «آقاي رييس جمهور شما هميشه با چيدن عدد و ارقام، عملكرد دولت خود را با دولت هاي پيشين مقايسه كرده ايد و معمولااين عدد و ارقام دو برابر دولت گذشته گفته مي شود. اما جدا از ترديدي كه به صحت و سقم اين آمارها وجود دارد عامه مردم وضع امروز خود را با گذشته مقايسه مي كنند و به اين نتيجه نمي رسند.»
    
    فشار اقتصادي بر مردم قابل كتمان نيست
    به گفته اين نماينده امروز كسي نيست كه فشار اقتصادي كه بر مردم تحميل شده را كتمان كند، چرا كه با اندك مقايسه يي اين امر قابل درك است: «در آمار مقايسه يي كه در همه زمينه ها از سفرهاي داخلي تا خارجي و آمار ساخت و ساز و مسكن مهر گفته مي شود دو نكته مورد غفلت قرارگرفته و هرگز در اين آمار از نرخ رشد اقتصادي كشور چيزي گفته نشده است. تاكنون هرگز گفته نشده كه نرخ رشد اقتصادي كشور كه از مهم ترين شاخص هاي رشد است، چقدر افزايش داشته و بهبود وضع اقتصادي در دولت شما در چه وضعيتي است.»

 اين نماينده بار ديگر به موضوع مقايسه درآمدهاي نفتي دوره احمدي نژاد با روساي جمهور قبل پرداخت و گفت: «آمارمقايسه يي درباره درآمدهاي نفتي كشور در دولت هاي گذشته توسط دولت كنوني صورت نگرفته، تاكنون مقايسه نشده كه هر كدام از دولت ها با چه مقدار از درآمد نفتي درصدد حل مشكلات مملكت بوده اند.

اين درحالي است كه درآمدهاي نفتي اخير كشور از كل درآمدهاي نفتي دولت هاي گذشته بيشتر است و در مقام مقايسه با هريك از دولت هاي گذشته سه تا چهار برابر افزايش داشته است.» وي به استناد همين موضوعات هم از رييس جمهور پرسيد: «آيا به همين ميزان سازندگي در كشور صورت گرفته و مردم آثار اين درآمدها را سر سفره خود ديده اند؟ آقاي احمدي نژاد قضاوت را به خود شما مي گذارم.»
    
    خبري از اشتغال واقعي نيست
    وي با بيان اينكه وضع اشتغال، تورم، فشار اقتصادي و مشكلات فرهنگي و عدم توجه به مشكلات اخلاقي در زمان دولت نهم و دهم برخلاف دولت هاي پيشين افت محسوسي داشته است، هم بر اين نكته تاكيد داشت كه امروز مشكل اصلي كشور و جوانان اشتغال است و تاكنون در اين زمينه راه حلي ارايه شده است و تا كي با وعده هاي دلخوش كننده دولت گوش ما نوازش داده مي شود و خبري از اشتغال پايدار و واقعي نيست؟
    
    تيم اقتصادي دولت در خواب و بي خبري به سر مي برند
به گزارش انتخاب به نقل از اعتماد، اين نماينده اصلاح طلب همچنين عدم وجود برنامه اقتصادي منسجم را عاملي دانست كه كشور را در آستانه ركود اقتصادي قرار داده است: «در اين شرايط تيم اقتصادي دولت در خواب و بي خبري به سر مي برند و جوانان كشور كه از آنها به عنوان سرمايه ملي ياد مي شود براي گرفتن تنها دو ميليون وام تحقير مي شوند و بانك ها مطالبه سپرده دارند. عملكرد بانك ها هيچ توجيهي ندارد. آقاي احمدي نژاد سكوت شما و سكوت مسوولان بانك ها و عدم تصميم گيري در اين زمينه تحقير مردم و جوانان را در بر داشته است».
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
ميرزا قلمدون
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
0
0
فقط همين ؟؟؟ اعتراض؟؟؟
دمشون گرم ، خيلي زحمت كشيدن، خجالتمون دادند؟؟؟
متحم بی گناه
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۴۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۲
0
0
اون وقتی که همهگی می گفتید تحریم ها ما را قوی تر میکند الانم باید میدیدید البته معانی مختلفی از (ما) وجود داره!!!!!
نظرات بینندگان