arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۰۰۵
تعداد نظرات: ۱۲ نظر
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۱۶ - ۰۲ شهريور ۱۳۹۰

آینده حزب بعث سوریه

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دکتر بهرام امیر احمدیان : سوریه نیز مانند حکومتهای مشابه در خاورمیانه و شمال آفریقا، از مبارک و بن علی و قذافی گرفته تا صالح در یمن، به مردمی که در حال دفاع از جان و مال خود برخاسته اند، ایادی بیگانه و مزدور می نامد. 

در خاورمیانه رهبرانى بر مردم حکومت مى کنند که خود را قیم و سرپرست مردم مى شمارند و مى پندارند که دانایان جهان اینانند. در حالى که اینان با تنیدن حصارى امنیتى به دور خود از مدتها پیش، از جامعه خود جدا شده اند و عقب مانده تر از جامعه خود حرکت مى کنند. آنان با ابزارهاى نوین مى خواهند به سبک قرون وسطى و با ابزار دین و عصبیت قبیله اى بر مردم حکمرانى کنند و خود و اطرافیان با قبضه قدرت و مقام و سلاح، ثروت و امکانات، در ناز و نعمت زندگى کنند. در حالى که این جوامع خود داراى روشنفکران و متفکران و اندیشمندانى شده اند که حکومت به شیوه نابخردانه و دیکتاتورمآبانه را برنمى تابند و جامعه به چنان رشدى رسیده است که دیگر تحمل سران مقتدر، دیکتاتور، بریده از ملت و موروثى را ندارند. مردم مسلمان خاورمیانه را دیگر نمى توان با سوء استفاده از دین و آموزه هاى دینى از سوى رهبران بى بهره از علم و هنر سیاست اداره کرد. اکنون الگوى مردم مسلمان الگویى از حکومت لائیک ترکیه است که در عین حال جامعه اى با پایبندى به شعائر اسلامى، حکومتى دموکراتیک را رهبرى مى کند. تشکیل حزب عدالت و توسعه از سوی هواداران اخوان المسلمین در مصر نشان دهنده علایق مردم براى زیستن در فضایى سیاسى و فرهنگی در چارچوب دموکراسى است، احترام به حقوق بشر، پیروی از هنجارهای بین المللی و انسانی است و نه حکومت دینى صرف (همچون عربستان) و بدور از واقعیتهای دنیای امروز. دین مبین اسلام آموزه های اخلاقی و انسانی بی شماری دارد که در کنار حکومتهای دمکراتیک می تواند به ساخت هنجارهای انسانی جامعه کمک کند، چیزی که در ترکیه اتفاق افتاده است. در انقلابها مردم بدنبال چیزی هستند که از دست داده اند و آن چیز در کشورهای خاورمیانه و شمال آفریقا دموکراسى است و نه اسلام، زیرا مردم ذاتا مسلمانند و کسى یاراى ربودن دین آنها را ندارد، اما حکومتها، دموکراسى و مردم سالارى را از آنها دریغ کرده اند.

سالهاست حزب بعث سوریه با صرف هزینه های بسیار و امنیتی کردن جامعه و حتی ایجاد فضای میلیتاریستی در مدارس و پوشاندن یونیفورم های نظامی به دانش آموزان، ادای کامسامول (جوانان حزب کمونیست شوروی) را در آورده و ادعای جنگ با رژیم صهیونیستی را در باز پس گیری بلندی های جولان دارد، اما هیچگاه عملا نتوانسته و نمی خواسته اقدام مثبتی در این راه انجام دهد و بیشتر به دادن شعار و نقش تصاویر رنگی از سران (حافظ و بشار) بر دیوارهای ساختمانهای شهرها اکتفا کرده است. حفظ حکومت حافظ اسد و بشار اسد و خاندان او هدف اصلی حکومت سوریه بوده اند و رفاه جامعه و مردم سالاری محلی برای پرداختن بدان نبوده و شاهد مدعا تظاهرات میلیونی و مدام مردم سوریه است، که با وجود کشت و کشتارهای نیروهای امنیتی و ارتش، همچنان در خیانها حضور دارند و خواب از چشمان اسد ربوده اند. حکومت بشار اسد کپی مدرنی از حکومت بعثی عراق است، سرکوب اعتراضات مردم  حتی با ارتش و تانک. حکومتی که ارتش خود را برای سرکوب ملت بکارگیرد و ارتشی که بی محابا مردم را با سلاحهای سنگینی که باید به اسرئیل نشانه می رفت بر روی مردم آتش بگشاید، قانونا مشروعیت خود را از دست داده و دچار جنایت علیه بشریت شده است. اگر چه تلویزیون دولتی سوریه تعدادی از معترضان را با سلاح گرم و سرد نشان می دهد و ادعا می کند که آنان علیه حکومت برپا خاسته اند، و به همین علت برای مقابله با آنان ارتش را به خیابانها کشیده است، اما واقعیت چیز دیگری است و حکومت سوریه نیز مانند حکومتهای مشابه در خاورمیانه و شمال آفریقا، از مبارک و بن علی و قذافی گرفته تا صالح در یمن، به مردمی که در حال دفاع از جان و مال خود برخاسته اند، ایادی بیگانه و مزدور می نامد. در عین حال این حکومت، هنگامی که با تانکها و سلاح سنگین و نفرات ارتش مسلح خود نوامیس مردم را زیر آتش باری می گیرد و کاشانه مردم خود را ویران و آنان را ناگزیر به پناه بردن به ترکیه در همسایگی خود می کند، جنایت کار نمی خواند. آقای بشار اسد راه دومی در پیش ندارد و سرنوشت او با کشتارهایی که بیش از 2000 نفر از مردم خود را در کارنامه دارد، راهی جز محاکمه و کناره گیری از قدرت ندارد. او دیگر مشروعیت خود را از دست داده است.

با نگاهی به روندهای موجود در محیط بین الملل و در نبود ساختاری قدرتمند برای حفظ مردم از ظلم حاکمان ظالم، ائتلافهای بین المللی می توانند مدل یوگسلاوی را پیاده کنند مدلی که در افغانستان، عراق، لیبی جواب داده است. در این مدل نیروی نظامی در اختیار شورای امنیت ائتلافی از نیروهای نظامی ناتوست و در حال مشروعیت بخشیدن به ماموریتهای خود است. حمایت و پشتیبانی از خواسته های ملتهای تحت ستم حاکمان و ایجاد بستر لازم برای حمایتهای ملتهای جهان با پوشش خبری گسترده، ایجاد منطقه پرواز ممنوع، حمله های هوایی بی امان، تحریم بین المللی و برخی اقدامات جانبی. این کشورهای خاورمیانه هستند که باید تا شکل گیری سازمانهای بین المللی کار آمد برای هزاره سوم، خویشتنداری کنند و به ساختن جهانی عاری از ظلم بپردازند و از ادامه حکومت جابرانه و موروثی و طولانی بر مردم خویش دست بردارند و دموکراسی و مردم سالاری را پیشه کنند. سرنوشت رهبران دیکتاتور شمال آفریقا و خاورمیانه باید درس عبرتی برای همه باشد.

و اعتبروا یا اولی ابصار. 
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۳۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
5
9
من مدرس دانشگاه هستم
فکر میکردم تو جهان سوم ادم وجود نداره و تو زندگی روزمره سعی میکنم با کسی صحبت نکنم و با مردم قاظی نشم
اما این متن رو خوندم فهمیدم ادم هم وجود داره
نویسنده رو نمیشناسم و نمیدونم استاد کدوم دانشگاهه
ولی خوب با خوندن متنش فخمیدم اینجا هم هستن کسانی که هنوز فکر میکنن
اگرچه کم هستن
پاسخ ها
بيسواد
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۹:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
استاد محترم ، بنده هم كه جزو اعوام هستم كمابيش و به زيان ساده اين برداشتها در نظرم هست و بارها كامنتهايي هر چند نارسا در ارتباط با رخدادهاي سوريه ارسال كردم ولي احتمالا به دليل عبور از خط قرمز منتشر نشد ، مطمئن باشيد كه مردم ايران (اكثريت) بسيار فهيم هستند ولي مشكل اينجاست كه چگونه در رسانه ها و اين سايتها به بحث وتبادل نظر بپردازند، اين دوست عزيز هم درست برخلاف نظر مديران ارشد حكومتي ودولتي و نيز روحانيون بلند پايه نظر داده و اميدوارم مشكلي برايش ايجاد نشود و همچنين اميدوارم اين كامنت منتشر شود تا بازهم به آگاه ودن مردم ايران بيشتر پي ببريد.
سردبير محترم سايت وزين انتخاب آيا براي انتشار اين كامنت بايد التماس كنم يا خواهش؟
احد قاسمی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۵:۳۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
1
7
ایشان استاد دانشگاه تهران و فارغ التحصیل جغرافیای سیاسی هستند.صدها کتاب و مقاله در حوزه های مختلف سیاسی بخصوص آسیای میانه و قفقاز دارند.ایشان نه تنها قلمی شیوا و روان دارند در بیان هم دست کمی از قلم ندارند.ایشان از مفاخر کشور ما هستند و هرگز قلم و زبانش را آلوده به مواجب سیاسی و سیاسی کاری نکرده اند و همیشه از موضع حق و حقیقت قلم زده اند.
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۸:۳۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
1
4
آقای ناشناس!! یک مدرس دانشگاه که نباید ادبیاتش این باشد.جهان سوم آدم وجود ندارد یعنی چه؟
پاسخ ها
ميرزا قلمدون
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۰۹:۱۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۸
مسلما منظور ايشان اهانت نيست، مراد ايشان افراد انديشمند و آگاه متعدد است وگرنه خود ايشان هم كه در ايران و بخشي از جهان سوم زندگي ميفرمايند.
Lakisha
|
CANADA
|
۰۱:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۸
1
2
That's a mold-breaker. Great thiinnkg!
amir
|
GEORGIA
|
۱۴:۵۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۸
10
2
جناب استاد امیراحمدیان عزیر
نوشتار شما در خصوص سوریه ملاحظه شد ضمن احترام به نظرات جنابعالی و قبول بخش هایی از آن ، باید به اطلاع برسانم که نگاه شما به نظم نوین جهانی و سازمانهای بین المللی که باید مدافع مردم و دفع ظلم در جهان باشند در شان استاد باسواد و باتجربه ای همچون جنابعالی نیست اگر از عقبه و فکر استعماری قدیم و نوین کشورهای تشکیل دهنده این ائتلاف ها خبر نداشتید شاید استدلال شما پذیرفته شده بود اما استاد گرامی، من ضمن احترام به 2000 کشته شده در سوریه صرف نظر از اینکه مسلح بودند یا مردم عادی و معترض، خواهشمند ام نگاهی به آمار کشته های غیر نظامی در عراق ، افغانستان، سومالی و .... که توسط همین مدافعان بین المللی نظم به خاک و خون کشیده شده ا ند بیاندازید من یاد ندارم شما در این خصوص مطلبی نوشته باشید و من فکر می کنم نوشتار شما حاوی فضای احساسی زمان نگارش آن بوده و من خود گاها دچار این حالت می شوم چنین حالتی چشم انسان را به واقعیتهای پیرامونی، اتفاقات جاری و میزان صداقت مدافعان بین المللی مردم می بندد. با ادامه چنین نگاهی نمی دانم فردا بر ای بحران های قره باغ، آبخازیا، اوستیا و... و حتی مشکلات هسته ای کشورمان که حوزه تخصصی شماست خواستار ورود ناتو به منطقه و.... خواهید شد یا خیر.
پاسخ ها
اوکتای
| IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF |
۱۵:۰۹ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۳
دوست عزیز، درست نیست که وقتی با مطلبی موافق نیستیم نگارنده اونو به احساسی بودن و کم اطلاعی متهم کنیم.مضاف بر اینکه آمار کشته شدگان و زخمی هائی که در حوادث مذکور بدست اومده از قبح عمل رژیمی که با تانک و هوا پیما به سرکوبی مخالفان می پردازد نمی کاهد.
متاسفانه حکام مستبد جز زبان زور را نمی شناسند و تنها از آن تبعیت دارند وگرنه چه بسا می شد با کمی انعطاف این شورش را مدیریت کرد
مهرداد
|
QATAR
|
۱۷:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۷
7
3
متاسفانه باید بگویم این مقاله بسیار آبکی و نه کم بار که بی مایه بود . یک ترجمه سرسری و خلاصه و شدیدا احساسی از بیانیه های شبکه های معلوم الحال الجزیره و العربیه . باعث تاثر است که ایشان استاد دانشگاه مملکت باشند و صدها مقاله و کتاب هم نوشته باشند . اگر همه نوشته های ایشان مثل این گزارش باشد بنده نخوانده به خوانده هاش میگم چیزی گیرتون نیومده و وقتتو ن را تلف کرده اید . و البته منتشرکنندگان نظریات ایشان هم خیلی بی سواد بودند و یا پولکی و یا غافل . به هرحال باید عرض کنم این مردم شریف سوریه که یک شبه به یاد قیام افتادند تا حالا کجا بودند . مثلا در زمان انقلاب ایران و یا بعد از آن . چرا درست و همزمان که سناریوی غرب و پادشاهان مستبد تر عرب ( ملکهای عبدا... عربستان و اردن و ترکیه ) جهت سقوط دولت سوریه در حال پیاده شدن است یا د انقلاب افتادند . ضمنا مردمی که بیدارند و هوشیارند چرا مدام توسط فیس بوک و بی بی سی و شبکه های الجزیره شارژ زوری میشوند . تاحدی که سفیر آمریکا هم درسوریه کاسه گدایی را برداشته و در خانه تک تک سوری ها آنهم نه در شهرهای بزرگ که در دهات وروستاها میرود و خواهش و تمنا میکند که تورا به خدا تظاهرات کنید . راستی چرا در هر شهری که این مردم بیدار مثلا شلوغ میکنند به مجرد حضور ارتش و دستگیری شورشیان و خروج ارتش مردم دوباره خوابشان میبرد . و شهر آرام میشود . راستی چرا ترکیه که تا دیروز طرفدار رفتن اسد بود و خط و نشان میکشید ناگهان بر سر عقل آمد و طرفدار ماندن اسد شده . برادر عزیز واقعیت این است که مسائل به آن سادگی که شما فکر میکنی نیست و غربی ها برای صدهزارمین بار جنابعالی و امثالهم را خام میکنند . ما از دولت اسد و هیچ دولتی و حتی دولت خودمان دفاع و تایید کامل نمیکنیم و معتقد به انواع ضعف و فساد ها که اتفاقا بیشترشان هم ریشه در بیرون دارد هستیم اما اجازه هم نمیدهیم غربی ها نیات و اهداف شوم خود را به اسم و توسط ما به انجام برسانند . فراموش نکنید قذافی هم زمانی انقلابی بود و بیدار و برعلیه استبداد و پادشاه زمان خودش به نام ملک ادریس سنوسی قیام نمود و تا روز آخر هم خود را فرمانده انقلاب لیبی مینامید پس انتظار داشته باشید که جانشینان انقلابی کنونی لیبی هم که مورد حمایت شیاطین غرب هستند به همان بلا گرفتار آیند .
رضا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۴۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۹
0
3
مقاله نقاط قوت و ضعف زیادی دارد.
به نظر می رسد نویسنده نخواسته است واقعیات نظام بین الملل را خوب درک کند. و از یک رویکرد واقع گرایانه بهره نمی برد. غربی ها به ماهیت ناآرامی های سوریه به دیده تردید و شک نگاه می کنند. چرا که پشت قضیه ناآرامیهای سوریه گروه افراطی اخوان المسلمین قرار دارد که امکان دارد بعد از به قدرت رسیدن به هر اقدامی برای بازپس گرفتن منطقه جولان دست بزند و یک رویکرد ارمانگرای انقلابی را در سیاستهای خود پی گیرد و به دنبال ترویج اسلام رادیکال در لبنان و فلسطین البته از نوع سنی آن و مخالف با دیدگاه حزب الله و ایران باشد. بنابراین ناامنی در این منطقه حاکم خواهد شد. اسرائیلیها و غربی ها به هیچ وجه دنبال ناامنی در این منطقه نیستند. بنابراین تا جایی که می توانند خواستار اصلاحات سیاسی در این کشور هستند تا این بحران را مدیریت کنند از طرف دیگر غربی ها یک اسد ضعیف شده را هم در سیاست های خود دنبال می کنند تا در لبنان یک حزب الله ضعیف شده با توجه به سوریه ضعیف داشته باشند . همه این حوادث از طرف غربی ها طوری مدریت می شود که به امنیت اسرائیل خللی وارد نشود. اگر اخوان المسلیمن پشت قضه ناآرامیهای سوریه نبود حزب بعث خیلی وقت پیش سقوط کرده بود.
غربی ها خیلی هم دنبال تشنج و اغتشاش در سوریه نیستند چرا که از زمانی که خاندان اسد در سوریه به حکومت رسیدند رویکرد واقع گرایانه در سیاست خارجی سوریه غالب شده است و در این دوره هیج تهاجمی از سوریه به سمت مرزهای اسرائیل را شاهد نبودیم.
بیشتر از آرمانهای ضد اسرائیلی به عنوان شعار استفاده کردند تا در حیطه عمل کار خاصی را انجام بدهند.
چیزی که قطعی به نطر می رسد پایان کار بشار اسد و حزب بعث سوریه است. بنابراین غربی دنبال آن هستند که سوریه بعد از اسد رویکرد ضد غربی و ضد اسرائیلی نداشته باشد
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۰:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰
2
3
دست نگارنده درد نكند واقعا مطلبي وزين وبيطرفانه بود.اميدوارم انتخاب به اينگونه نويسندگان شجاع بهاي بيشتري بدهد
هادی
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۵۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۲۰
1
1
نظرات دوستان از منظر دلسوزی بسیار شیواست لیک باید در سیاستها چو عضوی بدرد آورد روزگار دگر عضو ها را نماند قرار را مد نظر داشت اگر سیاست ما عین دیانتمان است پس دین نیز همین را میگوید که باید با ظالم مدارا نکرد همانگونه که با امریکا عقد اخوت نبسته ایم چون ظالم است بنا بر این سوریه با بکار بردن توپ و تانک علیه مردمش را چگونه رژیمی ارزیابی میکنید؟.......!!!!
نظرات بینندگان