arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۰۸۱
تعداد نظرات: ۱۴ نظر
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۱ - ۰۳ شهريور ۱۳۹۰
دست خالي ما در بهره گيري از پردرآمدترين صنعت جهان ؛

رتبه "هيچم" براي گردشگري ايران ؛ هر روز بهتر از دیروز!

بي شك اگر سوريه، سوم و دبي چهارم شده اند به بركت پولهايي بوده است كه گردشگران ايراني به دليل نبود زيرساختهاي كافي در مناطق گردشگري ايران در هتلهاي اين سرزمين ها خرج كرده و كالاهاي بنجل چيني را با رنج و زحمت براي هموطنانشان به سوغات آورده اند!
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

كشور ما از نظر دارا بودن مناطق گردشگري طبيعي و تاريخي و ميراث فرهنگي جزو 10كشور اول جهان است اما در ليست كشورهاي گردشگرپذير حتي به رتبه صفر هم دست نيافته ايم و اصلاً اسمي از كشورمان در اين فهرست جهاني به ميان نيامده است!

به گزارش سرویس اجتماعی "انتخاب"؛ سازمان جهاني گردشگري در جديد ترين گزارش خود فهرست كشورهاي فعال در حوزه گردشگري را بر اساس تعداد مسافر خارجي وارد شده به هر كشور منتشر كرده است.به گزارش شبكه خبري « آتي نيوز»، در ليست منتشر شده در سطح جهان تعداد 940 ميليون گردشگر جابجا شدند كه در اين ميان كشورهاي فرانسه، آمريكا و چين 3 رتبه بر تر را به خود اختصاص داده اند. درهمين حال در بين 10 كشور بر تر جهان در زمينه گردشگري، تركيه توانسته است رتبه 7 اين فهرست را داشته و در بين كشورهاي خاورميانه اي اين ليست كشورهاي يونان، عربستان و سوريه 3 جايگاه بر تر را به خود اختصاص داده و امارات متحده عربي جايگاه 4 را تصاحب كرده است.

بي شك اگر سوريه، سوم و دبي چهارم شده اند به بركت پولهايي بوده است كه گردشگران ايراني به دليل نبود زيرساختهاي كافي در مناطق گردشگري ايران در هتلهاي اين سرزمين ها خرج كرده و كالاهاي بنجل چيني را با رنج و زحمت براي هموطنانشان به سوغات آورده اند!

مرگ زودرس براي گردشگري ايران

مناطق نمونه گردشگري بدون رعايت استاندارد ها و بر اساس نفوذ استانداران در هيات دولت به گردشگران - بدون تهيه زيرساختها- اعلام مي شوند. كيش -به دليل آلودگي سواحل - از فهرست مقاصد گردشگري غواصي خارج مي شود، تالاب انزلي به دليل انباشت زباله و فاضلاب دچار مرگ تدريجي شده است. نبود متولي كارآمد براي توريسم درماني، افزايش بناهاي خارج شده از فهرست آثار ملي، آلوده سازي زيست محيطي مقاصد اكوتوريسم ايران، همه اين ها گردشگري مارا تهديد مي كند. صنايع دستي و هنرهاي بومي و باستاني ايران به دليل عدم حمايت دولت يكي پس از ديگري دچار مرگ تاريخي مي شوند و سياسي شدن متوليان گردشگري كشور بزرگ ترين ضربه ها را به صنعت گردشگري ايران مي زند؛ آن وقت ناله مي كنيم كه چرا نام ايران در ميان كشور هاي گردشگر پذير اعلام نمي شود و براي ايران بزرگ و پر جاذبه، رتبه اي اختصاص داده نمي شود؟!

كار شناسان معتقدند براي بهبود وضعيت گردشگري در كشورمان عزم جدي وجود ندارد.

ضربه اي كه از بي توجهي دولت خورده ايم

«احمد رضا كريميان» كار شناس گردشگري ومدرس دانشگاه در اين باره به گزارشگر ما مي گويد: ما در دارا بودن جاذبه هاي گردشگري جزو اولين كشور ها و در رتبه هاي يك تا پنجم هستيم اما ايران به لحاظ درآمد گردشگري در رتبه 70 جهان قرار دارد و اين اصلا برازنده كشور تاريخي و بافرهنگي مانند ايران اسلامي نيست و اين عقب ماندگي در جذب گردشگر، حاصل ضربه اي است كه از بي توجهي دولت خورده ايم.

وي مي افزايد: متاسفانه سياسي كاري و ايجاد حلقه هاي انحرافي از اصل گردشگري، با محوريت سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري، باعث شده صنعت گردشگري در حوزه هاي تاريخي، ميراث فرهنگي، اقليمي و اكو توريسم، صنايع دستي و هنرهاي بومي و حتي در حوزه هاي نوپديدي مانند توريسم پزشكي -با توجه به ظرفيت موجود در كشورمان -مورد غفلت جبران ناپذير دولت قرار بگيرد.اين كار شناس گردشگري، واگذاري كامل صنعت گردشگري به بخش خصوصي را راه علاج مشكل مي داند و مي گويد: متاسفانه براي برخي مقاصد بين المللي و تامين يك سري از غرضهاي جناحي در كشور ما، به خصوصي سازي گردشگري توجه نشده است.

رفاه گردشگران

«رشيديان» يكي از خوانندگان روزنامه قدس در اين باره مي گويد: اگر شما دغدغه وضعيت گردشگري ايران و تركيه را داريد بايد علت آن را نيز بررسي كنيد. نكته مهم در جذب گردشگر رفاه است. براي نمونه، سرويس هاي بهداشتي عمومي، در كشور ما بسيار اندك وهمان تعداد محدود نيز بيشتر كانكسي با چاهي به ميزان سه متر است كه رعايت بهداشت در آن ميسر نيست.

در خارج، يك قطره آب رايگان نيست!

«اعلمي» كه يكي از گردشگران ايراني آن طرف آب است مي گويد: من دبير بازنشسته هستم و سفرهاي بسياري نيز به تركيه داشته ام. به نظرم اين همه تعريف ها فقط تبليغ بوده و غيرواقعي است. چون در تركيه چه در آنتاليا و چه در استانبول براي دريافت هر خدماتي بايد هزينه كنيم. چنانكه خودم يك قطره آب رايگان در استانبول نديدم. يك بطري يك و نيم ليتري آب را 750 تومان خريدم. استفاده از دستشويي نيز750 تومان هزينه داشت! مساجد نيز براي ارائه خدمات بهداشتي 500 تومان مي گيرند.

اين مشترك روزنامه قدس راه جذب گردشگر به ايران را اطلاع رساني صحيح دانسته و مي گويد: ما امكانات خوبي در بخش فرهنگي و تاريخي داريم. اما متاسفانه هزينه ديدار از موزه در كشور ما چندان جا افتاده نيست ولي در يك سفر به تركيه ما سه نفري براي بازديد از «مسجد اياصوفيا» و موزه، 90 هزار تومان پرداختيم. هتلي با فاصله 120 كيلومتري از استانبول را در اختيارمان قرار داده بودند. حتي در هتلهاي استانبول اجازه نمي دهند با خودت نوشابه ببري. مي گويند بايد از هتل بخريد. يك سيخ كباب در محله معمولي 5500 تومان، در محله هاي مدرن تر به بالاي 14000 تومان مي رسد. من در بازار معروف استانبول 2 كتابفروشي نديدم اما 100 تا مشروب فروشي وجود داشت. اگر افرادي رغبت به اين سفر ها دارند و تبليغ مي كنند به خاطر آزادي ها وخدمات خاص آنهاست. از اين رو بيشتر گردشگران ايراني ترجيح مي دهند به آنتاليا بروند و گردشگر ايراني در استانبول و ساير شهرهاي تركيه كه صبغه فرهنگي و تاريخي دارند، اندك است.

مناطق گردشگري جاذبه ندارند

گرچه بيش از 1366 منطقه نمونه گردشگري در كشور ثبت شده و براي رونق گردشگري هم 270 طرح گردشگري به سرمايه گذار واگذار شده است اما واقعيت اين است كه در بحث «نمونه اعلام كردن مناطق گردشگري» نيز استانداردهاي لازم براي ايجاد جاذبه هاي گردشگري لحاظ نمي شود و مناطق نمونه گردشگري كشورمان نه نمونه اند نه داراي جاذبه! «پيمان كاظمي» مديركل دفتر مناطق نمونه گردشگري سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري كشور در اين باره به گزارشگر ما مي گويد: متاسفانه رقابت خاصي در ميان استان ها ايجاد شده و مناطق نمونه گردشگري فرصتي شده تا مسؤولان و استانداران در صدد معرفي جاذبه هاي گردشگري استان خود برآيند حتي اگر آن منطقه از حداقل هاي نياز گردشگران بي بهره باشد و اين به گردشگري و جذب توريست صدمه زده است.

نداشتن توجيه اقتصادي در جاذبه هاي گردشگري

وي نبود مطابقت برخي از اين مناطق با قوانين موجود و نداشتن توجيه اقتصادي و جاذبه هاي گردشگري در مناطق مذكور را مورد اشاره قرار داده و خاطر نشان مي كند: تاكيد بر ماده 8 قانون تشكيل سازمان ميراث فرهنگي، صنايع دستي و گردشگري براي جلب سرمايه گذاران داخلي و خارجي مصوب سال 1380 در دولت وجود دارد و بر اساس اين مصوبه، دولت مي تواند در مناطق مستعد كشور و قطب هاي گردشگري، به متقاضي بخش غيردولتي جهت ايجاد تاسيسات زيربنايي و ايرانگردي و جهانگردي اجازه تاسيس مناطق نمونه گردشگري را بدهد كه اگر به روح اصلي اين قانون يعني جذب گردشگر بعد از ايجاد زيرساخت ها توجه شود مشكلات كاهش مي يابد.

محمد رضايي
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱۴
در انتظار بررسی: ۱
غیر قابل انتشار: ۴
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
1
26
هیچمم خودش کلیه
چرا الکی اذهان عمومی و مشوش میکنید آخه!؟
مگه نمیگن که رشد خدا درصدی تذب گردشگر و توریست داشتیم؟ها؟
یعنی دروغ میگن این عزیزان خدوم!!!!!؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۳:۲۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
1
25
برگ درخشان ديگري از اقدامات دولت دهم!
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۰۵ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
1
11
گفته میشه ایران از لحاظ جاذبه های گردشی تو دنیا از جمله بهترین هاس. این امار فوق العاد زشته برای ایران

ایخداااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااااا
پاسخ ها
آشنا
| Iran, Islamic Republic of |
۱۴:۱۲ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۶
حرفتون را کامل میکنم:از لحاظ جاذبه های طبیعی تو دنیا سوم هستیم از نظر جاذبه های باستانی چهارم. مثال:یزد(اولین شهر خشت خام دنیا-دومین شهر باستانی دنیا بعد از ونیز ایتالیا)
سیاوش
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۴:۲۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
1
9
تازمانیکه صنعت گردشگری و ابعاد مختلف آن و متولی واقعی آن تعریف نشود همین خواهد بود رتبه هیچم برای ایران زشت است
رضا
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
12
6
به زودی نمودار رشد گردشگری در کشور منتشر میشود. آمار صهیونیستی را قبول نکنید!
یاشار
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۹:۰۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۳
1
9
بازده سازمان به آن عریض و طویلی میراث فرهنگی و گردشگری پس چیه؟ رتبمون که صفره،هیچ جای دنیا هم که اسممون نیست،پس داشتنش با نداشتنش که فرقی داره؟
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۰:۰۲ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
1
15
مردم خودشان هم می خواهند بروند شما انتظار دارید از خارج کسی بیاید اینجا
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۵:۲۴ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
1
4
به این حرکت میگن معکوس کشیدن .....
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۵۱ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۴
2
7
توریست جایی میره که بتونه راحت باشه.و لذت ببره از سفرش و بتونه تفریح کنه و دست وپاش بسته نباشه
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۱:۲۶ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۵
3
12
تا وقتی که آقایون تو فکر تارمو خانومها هستن نتیجه ای بهتر از این نیست.
همین شبراز خودمون یه سر به تخت جمشید بزنی خودت متوجه وخامت اوضاع می شوید.
تا حالا فکر کردین که چرا اینقدر به اصفهان میرسن ولی به شیراز نه؟ چون اصفهان نشانه معماری اسلامیه ولی شرازز معماری ایرانیه.
مسئولین ما اصلاً نمیدونن جذب توریسم یعنی چه> وقتی میان میگن دکتر زنان و زایمان نباید مرد باشه اونوقت میخوان توریسم جذب کنن عقب افتاده ها.
ایرانی
|
Iran, Islamic Republic of
|
۱۶:۲۳ - ۱۳۹۰/۰۷/۱۷
0
2
ما که ایرانی هستیم به شهرهای ایران نمی رویم .
سال گذشته به دیدن غار علی صدر رفتیم از جاده همدان تا غار علی صدر حدودا 100 کیلومتر است توی این جاده نه یک تابلو - نه یک راهنما - نه رستوران -نه آبی و....
nima
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۱:۰۷ - ۱۳۹۰/۰۷/۲۳
0
0
مملکته ما همه چی داره ولی اون چیزی رو که باید داشته باشرو نداره (منطقه ازاد)...
ناشناس
|
Iran, Islamic Republic of
|
۰۴:۳۷ - ۱۳۹۰/۰۸/۲۰
0
0
همه چی آرومه خودتونو نگران نکنید اصلا مهم نیست نداشتنم خیلی مهمه الان ما از نظر نداشته هامون رتبه اول جهانی رو داریم هیچ کس هم به گرد پامون نمی رسه
بسار سفر باید تا پخته شود خامی
نظرات بینندگان