arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۲۵۴
تاریخ انتشار: ۱۵ : ۰۳ - ۰۵ شهريور ۱۳۹۰

هجوم نقدينگي در سقوط 140 دلاري طلا!

قيمت هر اونس طلا طي دو روز گذشته در حالي در بازارهاي جهاني با کاهش 140 دلاري مواجه شد، که قيمت طلا و سکه در ايران به دليل جو کاذب ايجاد شده و دلال بازي گسترده، همچنان نردبان ترقي را طي مي کند.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
امير روحپرور: قيمت هر اونس طلا طي دو روز گذشته در حالي در بازارهاي جهاني با کاهش 140 دلاري مواجه شد، که قيمت طلا و سکه در ايران به دليل جو کاذب ايجاد شده و دلال بازي گسترده، همچنان نردبان ترقي را طي مي کند.

سقوط آزاد 140 دلاري طلا

قيمت جهاني طلا با سقوط 140 دلاري از رکورد 1913 دلاري روز سه شنبه خود به 1773 دلار در روز جمعه رسيد.قيمت جهاني طلا که طي هفته هاي اخير با شيب بسيار تند روندي افزايشي را طي مي کرد در اواخر هفته جاري سقوط کرد.

در حالي که سه شنبه گذشته هر اونس طلا با برجاي گذاشتن رکورد جديدي در برابر 1913 دلار معامله مي شد، اين رقم در معاملات روز پنج شنبه بازارهاي جهاني در کمترين رقم به 1704 دلار رسيد. در ادامه معاملات اين رقم افزايش يافته و در حال حاضر هر اونس طلا 1773 دلار معامله مي شود که بدين ترتيب قيمت طلا طي 3 روز 140 دلار کاهش داشته است.

پيشتر برخي مؤسسات مالي نسبت به وجود حباب در بازار طلا هشدار داده بودند و از احتمال کاهش قيمت طلا به 1725 دلار در يک ماه آينده خبر داده بودند.بر اساس گزارش بلومبرگ، مؤسسه ولس فارگو در گزارشي اعلام کرد، تقاضاي سفته بازي سرمايه گذاران تأثير زيادي در رشد چشمگير قيمت جهاني طلا داشته است و خطر ترکيدن حباب قيمت طلا وجود دارد.


روند نزولي در بازار و صعودي در بانک!

هرچند که سقوط آزاد قيمتها در روز پنج شنبه گذشته ريزش قيمت انواع سکه به غير از سکه تمام طرح قديم در بازار داخلي را همراه خود کرد، اما شواهد از افزايش قيمتها خبر مي دهد.
در اين راستا قيمت هر قطعه سکه تمام بهار آزادي طرح جديد پنج شنبه گذشته با کاهش 20 هزار توماني نسبت به روز گذشته آن 535 هزار تومان اعلام شد.
اما در حالي که روز پنج شنبه نرخ فروش انواع طلا در بازار جهاني و به تبع آن در بازار آزاد کاهش يافت، بانک مرکزي در اين روز نرخ هاي اعلامي خود را افزايش داد.به دنبال کاهش نرخ جهاني طلا ارزش سکه در بازار آزاد ايران نيز کاهش يافت.اين نرخ ها در حالي ديروز در بازار آزاد کاهش يافت که بانک مرکزي نه تنها نرخ هاي اعلامي خود را براي فروش در شعب منتخب بانک ملي کاهش نداد، بلکه اين قيمتها را نيز افزايش داد.
بانک مرکزي نرخ پايه يک سکه بهار کامل را 532 هزار تومان تعيين کرد که با 21 هزار و 280 تومان ماليات بر ارزش افزوده اين قطع سکه با نرخ نهايي 553 هزار و 280 تومان به فروش رسيد.

صف خريد سکه در قرق بعضي ها

با داغ شدن بازار خريد و فروش سکه در يکي دو هفته گذشته، قيمت سکه در بازار به شکل نجومي بالا رفته و از مرز 560 هزار تومان هم گذشته بود. در عين حال اختلافي که بين قيمت سکه در بازار و بانک وجود داشت، همچنان ايجاد انگيزه مي کرد تا دلالان و حتي برخي مردم به خريد سکه از بانک ترغيب شوند و زحمت ايستادن در صفهاي طولاني را به جان بخرند.
به هر حال اينکه يک نصف روز صف بايستي و با خريد 5 سکه بهار آزادي حداقل 50 هزار تومان سود ببري، بهتر از بيکاري است، ولي نکته اي که براي خبرنگار جماعت از همان ابتدا جلب توجه کرده بود، گويش عجيب و غريب مردمي بود که مقابل بانک ملي صف ايستاده اند.

تحليل يک کارشناس

در همين حال، يک کارشناس گفت: تحولات منطقه به رشد کاذب قيمتها دامن مي زند.نادر هوشمنديار گفت: با وضعيت موجود و ادامه بحرانهاي منطقه اي در کشورهايي مانند ليبي و سوريه، افزايش کاذب قيمتها ادامه خواهد داشت.
هوشمنديار، کاهش نرخ سود بانکي در سال جاري را يکي از دلايل خروج نقدينگي از بانکها و سرگرداني آن در بازارهاي کاذبي مانند طلا، ارز و مسکن دانست و بيان داشت: افراد فکر مي کنند قيمتها در آينده دوباره افزايش خواهد يافت و به همين دليل به ادامه فعاليت بازارهاي کاذب دامن مي زنند.

اقدامات بانک مرکزي براي تشديد نظارت

از سوي ديگر بانک مرکزي اقدامات نظارتي خود را بر نحوه کنترل عرضه سکه در شعب بانک ملي افزايش مي دهد.
در چند روز گذشته و همزمان با افزايش قيمت سکه تقاضا براي آن افزايش يافته و به همين دليل قيمت سکه در بازار به صورت کاذب بالا رفت. با افزايش قيمت در بازار تقاضا براي سکه هايي که در بانک ملي با قيمت مصوب عرضه مي شوند، افزايش يافت و با اينکه اين سکه ها به طور محدود و تعداد پنج عدد در اختيار مردم قرار مي گيرد، اما در بسياري از موارد متقاضيان واقعي و مردم عادي نمي توانند سکه مورد نياز خود را تأمين کنند.
پيگيري هاي ميداني نشان مي دهد که برخي دلالان با برقراري روابط عمده اين سکه ها را با قيمت مصوب خريداري و اقدام به عرضه آن در بازار آزاد مي کنند.
يک مقام آگاه در بانک مرکزي در اين باره گفت: سکه به ميزان کافي از سوي بانک مرکزي در اختيار بانک ملي قرار مي گيرد، بنابراين دليلي براي کمبود سکه وجود ندارد.بانک مرکزي به دليل مديريت نامناسب در توزيع سکه درصدد است با تشديد نظارت بر شعب عرضه کننده سکه مانع سؤ استفاده دلالان شود و به همين دليل اقدام به افزايش تعداد بازرسان خود کرده است.
نظرات بینندگان