arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۶۴۳۲
تعداد نظرات: ۳ نظر
تاریخ انتشار: ۰۰ : ۰۸ - ۰۶ شهريور ۱۳۹۰

کشف رودخانه اي در عمق 4 کيلومتري زمين!

پس از رود نيل، آمازون طولاني ترين رودخانه دنيا به شمار مي آيد. اينک دانشمندان رودخانه ديگري را کشف کرده اند که هزاران متر پايين تر از بستر زميني آمازون در جريان است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

مريم افلاطوني: همتاي زيرزميني آمازون کشف شد.

به گزارش سرویس علمی انتخاب؛ پس از رود نيل، آمازون طولاني ترين رودخانه دنيا به شمار مي آيد. اينک دانشمندان رودخانه ديگري را کشف کرده اند که هزاران متر پايين تر از بستر زميني آمازون در جريان است.

پژوهشگران رصدخانه ملي برزيل بر اين باورند اين رودخانه که در اعماق زمين جاري است حدود 6 هزار کيلومتر دارد و از اين نظر به آمازون - که در سطح زمين جاري است- شباهت دارد.



به گفته يکي از پژوهشگران رصدخانه ملي برزيل، اين رودخانه زيرزميني در پي کاوش هاي مربوط به تغييرات دمايي در 241 چاه نفت غيرفعال(که در دهه هاي 1970 و 1980 ميلادي توسط شرکت پترائوس حفره شده بود) شناسايي شد.

اطلاعات حرارتي ثبت شده توسط شرکت نفتي «پترائوس»، راه را براي کشف حرکت رودخانه اي در عمق 4 کيلومتري از بستر آمازون هموار کرد.

بر پايه يافته هاي پژوهشگران برزيلي و نيز شبيه سازي هاي رايانه اي که هفته گذشته در نشست انجمن زمين شناسي اين کشور منتشر شد، اين جريان آبي زيرزميني بيشتر به صورت عمودي در حرکت بوده و تا فاصله 2 کيلومتري از سطح زمين بالا مي آيد اما در اعماق پايين تر، جهت حرکت آن تغيير کرده و بيشتر به صورت افقي انجام مي شود.

به پاس تلاش هاي گروه پژوهشگران برزيلي، نام دکتر حمزه که راهبري اين مطالعات را بر عهده داشته براي اين رودخانه زيرزميني انتخاب شده است.

متوسط جريان آبي اين رودخانه زيرزميني 2 درصد آمازون تخمين زده مي شود که از اين نظر با رودخانه سانفرانسيسکو در کاليفرنيا هماوردي مي کند.

متوسط جريان آبي آمازون افزون بر 133 هزار مترمکعب در ثانيه براورد مي شود اما اين ميزان در همتاي زيرزميني آن از 3100 مترمکعب در ثانيه تجاوز نمي کند.

وجود يک رودخانه زيرزميني که از غرب به شرق جاري است درستي گمانه ها را درباره دوگانه بودن حوزه آبريز جنگل هاي باراني آمازون تقويت مي کند.

پژوهش ها در اين زمينه ادامه دارد و پيش بيني مي شود تا پايان سال 2014 ميلادي نتايج قطعي مشخص و منتشر شود.

هنوز پيامدهاي اقتصادي و زيست محيطي همتاي زيرزميني آمازون بدرستي روشن نيست.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۳
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۲
ایران من
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۳:۰۸ - ۱۳۹۰/۰۶/۰۶
2
8
اگه از زیر ایران رد میشود حتما خوشکش میکردن!!!
پاسخ ها
hamed
| UNITED STATES |
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۰
اگر از زير ايران رد مي شد آبشو پمپاژ مي كرديم درياچه اروميه :!
1
|
UNITED STATES
|
۱۶:۰۰ - ۱۳۹۰/۰۶/۱۰
0
1
نخح
نظرات بینندگان