arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۱۳۰
تاریخ انتشار: ۰۴ : ۰۳ - ۰۲ مهر ۱۳۹۰

هشدار پاکستان به آمریکا: ممکن است متحد خود را از دست بدهید

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
آمریکا روز جمعه بار دیگر  از پاکستان خواست ارتباط خود با شبکه حقانی را قطع کند و پاکستان نیز در همین روز به ایالات متحده هشدار داد که ممکن است در صورت ادامه یافتن این اتهامات آمریکا پاکستان را  از دست بدهد.

جی کارنی، سخنگوی کاخ سفید، روز جمعه خواستار آن شد که پاکستان هرگونه ارتباط با شبکه حقانی را قطع کند.

سخنگوی کاخ سفید تصریح کرد: «ما می‌دانیم که شبکه حقانی از جولانگاه‌های امن خود در پاکستان دست به عملیات می‌زند و  دولت پاکستان هم اقدامی علیه این جولانگاه‌ها انجام نداده است. این موضوع خیلی وقت است که برای آمریکا باعث نگرانی است و ما با پاکستان چه علنی و چه به طور خصوصی آن را مطرح کرده‌ایم.»

سخنگوی کاخ سفید تاکید کرد این مسئله حائز اهمیت است که پاکستانی‌ها «هر ارتباطی را که با آنها دارند قطع کنند و  اقدامی جدی و فوری علیه این شبکه انجام دهند بطوریکه آنها دیگر تهدیدی برای ایالات متحده یا مردم پاکستان نباشند.»

در واکنش به اتهاماتی از این دست که پیش از این، مایک مالن،  رئیس ستاد مشترک ارتش آمریکا نیز، مطرح کرده بود پاکستان به واشینگتن هشدار داد که ممکن است متحد خود در منطقه را  از دست بدهد.

حنا ربانی، وزیر خارجه پاکستان، روز جمعه گفت: «ما هم این پیام را برای ایالات متحده داریم و آن این است که شما یک متحد را از دست خواهید داد. شما نمی‌توانید پاکستان را از دست بدهید، شما نمی‌توانید مردم پاکستان را از دست بدهید.»

وی افزود: «اگر چنین کنید...هزینه‌اش بر دوش شما خواهد بود.»

دریاسالار مایک مالن روز پنجشنبه گفته بود شبکه حقانی، «بازوی تمام‌عیار» سازمان امنیت پاکستان است.

مایک مالن به صراحت سازمان امنیت پاکستان را متهم کرد که در بمبگذاری  مقر ناتو در ماه جاری میلادی در  افغانستان که به زخمی شدن ۷۷ آمریکایی انجامید، دست داشته است.

مایکل مالن همیچنین محاصره ۱۹ ساعته سفارت آمریکا در کابل، و حمله ماه ژوئن با هتل اینترکانتیننتال کابل را به سازمان امنیت پاکستان نسبت داد که به وسیله گروه حقانی صورت گرفته است.

شبکه حقانی که هم‌اکنون متحد القاعده و طالبان است، در دهه  ۱۹۸۰ با پشتیبانی سازمان اطلاعات مرکزی آمریکا، در برابر نیروهای شوروی می‌جنگید.

آمریکا بارها پاکستان را به حمایت از گروه طالبان متهم کرده و هر بار پاکستان این اتهامات را رد کرده است.

از سوی دیگر اختفای  اسامه بن لادن در یک شهرک نظامی‌نشین پاکستان و ساختمانی که تدابیر امنیتی در آن مشهود بود،  هرچه بیشتر به بی‌اعتمادی میان اسلام‌‌‌آباد و واشینگتن دامن زده است.

پاکستان هرگونه پشتیبانی از گروه‌‌های مسلح مخالف دولت افغانستان را رد می‌کند.
نظرات بینندگان