arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۱۳۸
تاریخ انتشار: ۱۴ : ۰۳ - ۰۲ مهر ۱۳۹۰

اويي که چشمه هاي حکمت را بر روي زمين جاري کرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
* مالک بن انس
مالک بن انس يکي از پيشوايان چهارگانه اهل سنت و جماعت و رئيس فرقه مالکي است که مدتي افتخار شاگردي امام صادق(ع) نصيب وي شد. او درباره عظمت و شخصيت علمي و اخلاقي امام صادق(ع) مي گويد: مدتي به حضور جعفر بن محمد(ع) مي رسيدم. آن حضرت اهل مزاح بود. همواره تبسم ملايمي بر لبهايش نمايان بود. در طول مدتي که به خانه آن حضرت آمد و شد داشتم، او را نديدم جز اينکه در يکي از اين سه خصلت و سه حالت به سر مي برد، يا او را در حال نماز خواندن مي ديدم و يا در حالت روزه داري و يا در حالت قرائت قرآن.
* ابوحنيفه
(نعمان بن ثابت بن زوطي) معروف به (ابوحنيفه) پيشواي فرقه حنفي درباره عظمت امام صادق(ع) گفته است: من فقيه تر و داناتر از جعفر بن محمد(ع) نديده ام. او داناترين فرد اين امت است.
* شهرستاني
ابوالفتح محمد بن ابي القاسم اشعري معروف به (شهرستاني) در کتاب گران سنگ(الملل و النحل) درباره عظمت امام صادق(ع) مي نويسد: امام صادق(ع) در امور و مسايل ديني، از دانشي بي پايان و در حکمت، از ادبي کامل و نسبت به امور دنيا و زرق و برق هاي آن، از زهدي نيرومند برخوردار بود و از شهوت هاي نفساني دوري مي گزيد.
* ابن خلکان
ابن خلکان درباره امام صادق(ع) مي نويسد: او يکي از امامان دوازده گانه در مذهب اماميه و از بزرگان خاندان پيامبر است که به علت راستي و درستي گفتار، وي را صادق مي خوانند. فضل و بزرگواري او مشهورتر از آن است که نياز به توضيح داشته باشد. ابو موسي جابر بن حيان شاگرد او بود.
جابر کتابي شامل هزار ورق تأليف کرد که تعليمات امام جعفر صادق را در برداشت و حاوي پانصد رساله بود.
ابن خلکان همچنين مي نويسد: جعفر بن محمد(ع) در صنعت کيميا (شيمي) از مهارت خاصي بهره مند بود، ابوموسي جابر بن حيان، شاگرد او بود.
* دانشمند مسيحي
يکي از دانشمندان مسيحي درباره حضرت مي گويد: امام صادق(ع) سرمنشأ مجموعه ابتکارات و افکار و روشهاي جديد است.
نويسنده کتاب «مغز متفکر شيعه» مي نويسد: امام صادق(ع) شخصيتي است که مذهب شيعه را از خطر نابودي نجات داد. او بود که نخستين بار نظريه «بطلميوس» در موضع مرکزيت کره زمين و گردش خورشيد به دور آن را مورد انتقاد قرار داد و مرکزيت خورشيد را مطرح ساخت او نخستين کسي بود که عقيده عناصر چهارگانه آب، آتش، خاک و هوا را مطرح ساخت. او نخستين پايه گذار عرفان در اسلام بود. او پديدآورنده فرهنگ جامع شيعه بود...
* شبکه جهاني امام صادق(ع)
نظرات بینندگان