arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۳۹۹۳۹
تاریخ انتشار: ۱۸ : ۱۴ - ۰۹ مهر ۱۳۹۰

طرح خصوصی سازی سرخابی ها به کجا رسید ؟

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
خصوصی سازی فرایندی است که طی آن کارایی مکانیزم بازار، حیات دوباره پیدا می کند و عملکرد فعالیت اقتصادی دولت و بخش عمومی در محک آزمون قرار می گیرد و طی این فرایند می تواند منجر به محدود شدن مالکیت یا مدیریت برخی از واحدهای اقتصادی تحت تملک دولت و واگذاری آن به مکانیزم بازار شود. خصوصی سازی، تحت عنوان "سیاست تعدیل" از تصویب مجلس پنجم گذشت، اما از آغازین روزهای اجرای آن به فراموشی سپرده شد تا جایی که چاره ای جز تغییر و تبیین اصل 44 نبود.

ارديبهشت سال 88 محمود احمدي نژاد رييس دولت نهم در نامه‌اي كه به محمدعلي آبادي نوشت از او خواست "به منظور ارج نهادن به علاقه و احساسات پرشور و ارزشمند مردم و توسعه و پيشرفت هرچه بيشتر اين باشگاه‌ها" طرح واگذاري اين دو مجموعه ملي به "طرفداران " تيم‌ها در دستور كار قرار گيرد.

رئيس‌جمهور در اين نامه اشاره‌اي هم به اعلام آمادگي "افراد و گروه‌هاي مختلف" براي دريافت سهام باشگاه‌هاي استقلال و پرسپوليس داشت و از رئيس وقت سازمان تربيت بدني خواست تا اقدامات لازم جهت واگذاري سهام اين دو باشگاه به مردم را در راستاي اجرايي كردن اصل 44 قانون اساسي انجام داده و نتيجه را اعلام كند.

احمد رسولی‌نژاد، معاون وزیر ورزش و جوانان و رئیس هیئت مدیره باشگاه استقلال هفته گذشته تاکید کرد که سهام استقلال و پرسپولیس نیمه دوم امسال واگذار خواهد شد.

ظاهرا مسئولان امر بر واگذاری 40 درصد سهام دو باشگاه تاکید دارند که این مسئله با مصوبات فیفا مغایرت دارد ، در ضمن شنیده های ما حاکی از آن است که همه باشگاهها مانند پرسپولیس و استقلال باید تا اواخر مهر ماه سال جاری خصوصی شوند و دولت دخالتی در اداره آنها نداشته باشد . چون در صورت دخالت دولت احتمال محرومیت باشگاهها فراوان است .

سیدکاظم اولیایی، مدیرعامل سابق باشگاه استقلال به بحث انتصاب‌ نفرات هیات مدیره این دو باشگاه از زاویه‌ای دیگر می‌نگرد. مدیرعامل سابق استقلال می‌گوید: «رئیس‌جمهور یک‌سال پیش گفت که باید هرچه زودتر تکلیف واگذاری این دو باشگاه به بخش خصوصی مشخص شود اما الان در هیات مدیره هفت نفره استقلال 2 نفر از دولت و 2 نفر از مجلس حضور دارند. اگر قرار است این باشگاه‌ها خصوصی شوند و ارتباط‌شان با دولت به حداقل برسد، حضور دولتی‌ها در هیات مدیره چه معنایی دارد؟»

امیدوار رضایی، عضو هیات مدیره استقلال در این رابطه به فارس تنها چنین گفت: «وقتی سهام استقلال دولتی است طبیعی است که رئیس هیات مدیره هم از دولت باشد.» این در حالی است که مصطفی هاشمی‌طبا، رئیس اسبق سازمان تربیت بدنی انتقاد دیگری را به انتصاب‌ها وارد دانست و گفت: «به نظر من ترکیب این دو هیات مدیره بسیار ناهمگون است و اصلا خوب نیست. چون کسانی که قرار است دور یک میز بنشینند باید با یکدیگر همفکر باشند.»

جالب این که رئیس مجامع دو باشگاه پرسپولیس و استقلال وزیران ورزش و اقتصاد هستند . و جالب تر این که مجری طرح خصوصی سازی باشگاههای پرسپولیس و استقلال در نهایت با وزیر اقتصاد است که بعنوان رئیس مجمع استقلال انتخاب شده است .

شنیده های ما حاکی از آن است که در صورت اجرایی نشدن خصوصی سازی پرسپولیس استقلال احتمال احضار وزیر اقتصاد و وزیر ورزش به مجلس وجود دارد .
نظرات بینندگان