arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۰۴۰۷
تاریخ انتشار: ۵۱ : ۱۲ - ۱۳ مهر ۱۳۹۰

آل اسحاق: اعضای باشگاه سیاست وارد موضوع اختلاس نشوند

رئیس اتاق بازرگانی تهران با اعلام اینکه نباید همه را دزد جلوه دهیم، ضعف‌های مدیریتی و سیاست‌گذاری در اختلاس اخیر را تشریح کرد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
رئیس اتاق بازرگانی تهران با اعلام اینکه نباید همه را دزد جلوه دهیم، ضعف‌های مدیریتی و سیاست‌گذاری در اختلاس اخیر را تشریح کرد.


به گزارش انتخاب به نقل از فارس، یحیی آل‌اسحاق در نشست هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران درباره بررسی فساد موجود در نظام بانکی کشور گفت: برای بررسی این تخلف باید به سیاست‌ها، فرآیند‌ها، خو تخلف و نظام‌های نظارتی توجه کرد.
وی افزود: تخلف همیشه محتمل است و مسئله در سیاست‌ها، فرایند‌ها و تدابیر است که جای بحث دارد.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: وقتی تعیین نرخ اصلی ارز خیلی کمتر از نرخ واقعی باشد، وقتی نرخ رشد از نرخ حجم نقدینگی اختلاف داشته باشد وقتی حلقه‌های مدیریتی در یک نظام بسته باشد می‌تواند فساد‌زا باشد.
وی افزود: وقتی نرخ تنزیل چند برابر نرخ رسمی پول باشد ذات این کار ایجاد فساد می‌کند. وقتی اقتصاد امریه‌ای اداره شود فساد‌زا است.مقدار زیادی از فضای آشفته ناشی از این سیاست‌ها است اگر می‌خواهیم فضا عوض شود باید سیاست‌ها عوض شود.
وی با اشاره به ضعف مدیریتی در کشور گفت: نباید در نظام بانکداری درخواست‌ها براساس مواضع دیگر شکل بگیرد و اگر شکل بگیرد همین می‌شود. وقتی فضای اداره بانک‌ها و امکانات با متر سیاسی، گروهی، باندی و حزبی باشد همین می‌شود.
آل اسحاق افزود: وقتی نظام تبدیر جنبه اقتصادی نداشته باشد ذات این کار فساد‌زا است و این اختلاس نه اولین اختلاس است نه آخرین اختلاس این سیستم فساد تولید می‌کند. آیا این نظام با اعدام جواب می‌دهد باید رشیه‌ها را درست کرد البته من معتقدم در برخوردها باید قاطعیت‌ هم داشت.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: آیا فضای کشور را طوری جلوه دهیم که انگار همه دزد هستند این موضوع اعتماد کل بخش اقتصادی، امنیتی و حکومتی را به هم می‌زند. این چه بازی‌ است؟
وی افزود: این همه انسان محترم، متدین، معتمد در نظام بانکی هستند به چه علتی باید همه اینها را خطا‌کار بنامیم محتاط‌ترین آدم‌های ما در نظام بانکی هستند.
آل‌اسحاق گفت: نباید نظام بانکی را زیر سؤال برد. نتیجه این خواهد بود که دیگر تصمیم‌گیری در نظام بانکی ما سخت‌تر شود و در واقع تحریم داخلی سخت‌تر از تحریم خارجی باشد.
وی افزود: کشور ما بانک محور است اگر همه چیز را به هم بزنیم امید و اعتماد عمومی لطمه می‌خورد و این کار شایسته نیست. تبعات این کار خیلی بالاست و پیگیری این موجود هم جهت با سیاست‌های دشمنان است.
رئیس اتاق بازرگانی تهران گفت: قوه قضائیه باید این مسئله را پیگیری کند و نباید اعضای باشگاه سیاست وارد موضوع اختلاس شوند.
وی افزود: باید به ریشه‌ها نگاه کنیم وقتی اقتصاد دولتی، دستوری و غیررقابتی باشد همین اتفاق می‌افتد باید اجازه دهیم نظام بانکداری ما رقابتی باشد.
آل‌اسحاق گفت: هندوستان با یک میلیارد نفر جمعیت اندازه ایران پرونده قضایی دارد پیش بینی می‌شود امسال 15 میلیون پرونده حقوقی و کیفری در قوه قضائیه باشد.
نظرات بینندگان