arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۰۸۰
تاریخ انتشار: ۲۵ : ۱۱ - ۰۱ آذر ۱۳۹۰

بيژن ذوالفقارنسب: بايد پاي خانواده‌ها را به ورزشگاه باز كرد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
كارشناس فوتبال حضور خانواده‌ها در ورزشگاه‌هاي فوتبال و ايجاد امكانات مناسب رفاهي براي تماشاگران، دو راهكار اصلي بهبود فضاي فرهنگي استاديوم هاي ورزشي عنوان كرد.

بيژن ذوالفقارنسب در گفت‌و‌گو با خبرنگار ورزشي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، با بيان اين كه در مساله فرهنگ تماشاگران بايد نگاه وسيع و جامعي داشت، اظهار كرد: بررسي فرهنگ تماشاگران را بايد از ساختار ورزشگاه‌ها آغاز كرد. ابتدا بايد ورزشگاه‌هاي خود را از نظر امكانات با ورزشگاه هاي ساير كشورهاي دنيا مقايسه كنيم و سپس به مقايسه فرهنگ تماشاگران خود و كشورهاي ديگر بپردازيم. متاسفانه امروز، ورزشگاه هاي فوتبال ما فاقد هر گونه امكانات استاندارد هستند كه اين مساله روي فرهنگ تماشاگران تاثير مستقيم دارد.

وي ادامه داد: نحوه خريد بليت مسابقات، نحوه ورود و خروج تماشاگران به استاديوم‌ها و محل استقرار آن‌ها، امنيت تماشاگران در حين تماشاي بازي، امكانات رفاهي مانند بوفه‌ها، فروشگاه‌ها، سرويس‌هاي بهداشتي، صندلي ها و جايگاه هاي اطلاع رساني و نهايتا نحوه عضويت تماشاگران در باشگاه‌ها ، در ورزش ما كاملا غير استاندارد است. به ويژه‌ اين كه تماشاگران ما همگي مرد هستند و به بيان ديگر، خانواده‌ها جايي در استاديوم‌ها ندارند.

ذوالفقارنسب همچنين افزود: همه اين عوامل دست به دست يكديگر مي‌دهند و فرهنگ و نحوه رفتار تماشاگران را شكل مي‌دهند. وقتي تماشاگر در ورزشگاه احساس راحتي و امنيت كند و در مواقع گرسنگي و تشنگي، مواد غذايي و نوشيدني مناسب در دسترس او باشد و هر زمان كه نياز پيدا كرد، سرويس‌هاي بهداشتي مناسب در اختيار او باشد، براي خود هويت و شخصيتي مي يابد كه در او احساس وفاداري و علاقمندي ايجاد مي‌كند و مانع رفتارهاي غير اخلاقي مي‌شود.

مربي پيشين تيم ملي فوتبال در ادامه با تاكيد دوباره بر اين كه در كشورهاي صاحب فوتبال دنيا، ورزشگاه هاي چهار و پنج هزار نفري تيم‌هاي درجه دو و سه هم از امكانات مناسب و استاندار برخوردارند، وجود نداشتن ساختاري به نام باشگاه را دليل ديگري براي بروز ناهنجاري هاي اخلاقي در بين تماشاگران دانست و گفت: ما در فوتبال مان چيزي به نام باشگاه نداريم كه ساختار مشخصي داشته باشد و افراد معيني هر روز هشت تا 10 ساعت به صورت پيوسته در آن مشغول برنامه‌ريزي و تقسيم مسئوليت ها باشند.

وي ادامه داد: باشگاه‌هاي ما همگي دولتي هستند و مديران دولتي آن‌ها تصميم هاي شخصي مي‌گيرند كه خروجي آن‌ها رفتار به تماشاگران و بي‌اخلاقي برخي بازيكنان است، ضمن اين كه امروز برخي افراد خود را در باشگاه‌ها صاحب حق مي دانند و در اطراف باشگاه‌ها حضور دارند و به تماشاگران، فرهنگ رايج در ورزش، بازيكنان و مربيان توهين و بي احترامي مي‌كنند.

بيژن ذوالفقارنسب در ادامه صحبت هايش به بحث «ليدر»ها اشاره كرد و گفت: در كمتر جايي در دنيا چيزي شبيه «ليدر» ديده مي‌شود. به تماشاگران بايد امكانات مناسب و استاندارد داد و نبايد آن‌ها را دسته بندي كرد. اكنون هر كدام از باشگاه‌هاي بزرگ پرسپوليس و استقلال، هفت يا هشت ليدر دارند كه هر يك ساز خود را مي‌زنند و سنگ فرد خاصي را به سينه مي‌زند كه براي تيم مشكل ايجاد مي‌كند. در هيچ جاي دنيا منافع افراد تا اين حد مورد توجه نيست. در مجموع بايد بگويم كه تشويق و حمايت از تيم ، نبايد در گرو پاداش و حق و حقوق باشد.

وي در ادامه بار ديگر از حضور بانوان در ورزشگاه‌ها سخن به ميان آورد و خاطر نشان كرد: افرادي كه مي‌گويند به دليل رفتارهاي غيراخلاقي تماشاگران، بنا به اجازه حضور بانوان را به استاديومها داد، مديراني محافظه كار هستند كه تنها به دنبال پاك كردن صورت مساله هستند. ما پيش از اين سابقه حضور بانوان و خانواده‌ها را در ورزشگاه‌ها داشته ايم و در همان حال با كمترين مشكلات روبرو بوده ايم. امروز نيز بايد با يك مديريت قوي و برنامه‌ريزي مناسب، پاي خانواده‌ها را به ورزشگاه ها باز كنيم و براي تماشاگران احترام قائل شويم و به تدريج فرهنگ مناسب را در ميان آن‌ها نهادينه كنيم. مشكلات را نمي‌توان يك شبه حل كرد.

سرمربي پيشين تيم فوتبال پرسپوليس در ادامه با اشاره به صحبت حميد استيلي كه گفته بود اگر تماشاگري براي ديدن بازي تيمش به ورزشگاه نيايد، تيمش بهتر نتيجه‌ مي‌گيرد، اظهار كرد: او گفت كه اگر تماشاگران بخواهند از دقيقه اول به تيم توهين كنند بهتر است كه نيايند. من هم با بخشي از صحبت‌هاي استيلي موافقم، اما اين را نيز مي گويم كه فوتبال بدون تماشاگر، مانند كنسرت بدون نوازنده است. البته تماشاگر هم بايد قائل به يكسري اصول باشد كه مهم‌ترين آن‌ها احترام به خود و محيط ورزش است. همچنين بايد در ورزش ياد بگيريم كه صبر و حوصله داشته باشيم، ولي متاسفانه امروز تماشاگر ايراني بسيار كم حوصله و عصبي شده است.

مدير فني باشگاه سايپا در پايان درباره شايعه مذاكره اين باشگاه با وي براي تعدي پست سر مربيگري تيم فوتبال اين باشگاه به جاي مجيد صالح گفت: من حدود يك ماه است كه مسئوليت امور فني تمام تيم‌هاي فوتبال باشگاه سايپا را در رده‌هاي مختلف سني و مدرسه فوتبال باشگاه را بر عهده داريم، اما اولين شرطم براي پذيرفتن اين مسئوليت‌ها اين بود كه هرگز هدايت تيم سايپا را به عنوان مربي يا سرمربي نپذيرم. بنابراين مساله سرمربيگري من در سايپا كاملا منتفي است.
نظرات بینندگان