arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۳۰۹
تاریخ انتشار: ۲۲ : ۱۴ - ۰۳ آذر ۱۳۹۰

بيماري فراموشي متداول ترين گونه زوال عقل

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

موسسه بین المللی بیماری فراموشی امروز پنجشنبه اعلام کرد با تشخیص بیماری فراموشی (آلزایمر) - متداول ترین گونه بیماری زوال عقل - در مراحل اولیه آن، می توان به بیماران و خانواده آنها کمک کرد.

 تشخیص بیماری فراموشی در مراحله اولیه آن به فرد این امکان را می دهد که پیش از زوال عقل در خصوص شرایط زندگی، داراییها و مسائل حقوقی خود تصمیم گیری کند و همچنین به اطرافیان بیمار این فرصت را می دهد که راههای کمک به وی را فرا گیرند. فراموشی و یا آلزایمر بیماری غیر قابل بازگشت است و به تدریج به حافظه، قابلیت تفکر و حتی گاهی به قابلیت فعالیتهای ساده فردی نیز آسیب می رساند.

در بیشتر افراد نشانه های اولیه این بیماری در سنین بالای شصت سال ظاهر می شود که از جمله آنها می توان به کمبود حافظه، مشکل در بکار بردن واژگان صحیح و یا مشکل در درک گفته های دیگران و همچنین تغییر رفتار و شخصیت فرد اشاره کرد. تشخیص این بیماری در مراحل اولیه آن عموما با بررسی سابقه ابتلا به زوال عقل در خانواده و سپس بررسی وضعیت جسمانی و ذهنی فرد صورت می گیرد.

همچنین در نظر گیری دیگر عوامل کاهش حافظه همچون افسردگی، عفونت ادرار، کمبود ویتامین و تومور مغزی در تشخیص فراموشی حائز اهمیت است. در مراحل پیشرفته بیماری فراموشی، مغز به طور قابل توجی کارایی خود را از دست می دهد.

مبتلایان به آلزایمر پیشرفته توانایی برقراری ارتباط را ندارند و برای فعالیتهای روزمره خود به دیگران وابسته هستند. تا کنون درمان قطعی برای بیماری فراموشی کشف نشده است، اما با تشخیص زودهنگام این بیماری و استفاده از روشهای درمانی موجود می توان روند پیشرفت بیماری را کُند کرد. طبق آمارهای جهانی حدود ده درصد از افراد بالای هفتاد سال، و حدود سی درصد از افراد بالای هشتاد سال به بیماری فراموشی مبتلا هستند. از جمله عوامل تاثیرگذار در افزایش خطر ابتلا به این بیماری می توان به افزایش سن، سابقه زوال عقل در خانواده (عامل وراثت)، مصرف زیاد مشروبات الکلی و ضربه خوردن سر اشاره کرد. ناراحتیهای قلبی همچون فشار خون بالا، دیابت، مصرف دخانیات و اضافه وزن شدید از دیگر عوامل تشدید خطر ابتلا به این بیماری هستند. به گزارش خبرگزاری رویترز از هنگ کنگ، خطر ابتل به بیماری فراموشی در افرادی که ذهن خود را فعال نگه می دارند کمتر است و در نتیجه با فعالیتهایی همچون کتاب خوانی، حل جدول، شطرنج بازی کردن و دیگر فعالیتهای فکری می توان احتمال ابتلا به این بیماری را کاهش داد.
نظرات بینندگان