arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۵۵۷۶
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۲۳ - ۰۶ آذر ۱۳۹۰

5 نكته ساده كه كاربران رايانه فراموش مي‌كنند!

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
همگي ما كاربران رايانه هستيم و تا حدي با روندهاي جاري آن آشنا هستيم اما گاهي خطاهايي ساده مرتكب مي‌شويم كه هزينه آنها اغلب بالا است. با هم برخي از اين موارد را مي‌بينيم.
1- انتقال فولدرهاي شخصي به درايوي غير از ويندوز
برخلاف لينوكس شما در موقع نصب ويندوز كليه فولدرهاي شخصي شامل Documents و Music ,…خود را به طور پيش فرض در درايو نصب ويندوز قرار داده ايد كه كار خطرناكي است! نصب مجدد ويندوز و يا فرمت كردن درايو مذكور معادل نابودي همه داده‌هاي شما است. پس بعد از اتمام نصب ويندوز اولين كاري كه مي‌كنيد انتقال اين فولدرها باشد. ويندوز هوشمند است و مثلا"وقتي شما فولدر مدارك خود را Cut مي‌كنيد و در درايوي ديگر Paste مي‌كنيد عملا"آدرس آن را در همه جا در متغير اشاره گر مربوطه عوض مي‌كند و چيزي به هم نخواهد ريخت. پس فراموش نكنيد پس از نصب ويندوز حتما"اين فولدرها را به درايوي ديگر منتقل كنيد.
2- جوابهاي سئوالات مربوط به ريست كردن رمز فراموش شده
در اغلب سايتها روند بازيابي رمز فراموش شده از طريق ايميل شما است اما در مورد خود ايميل داستان فرق دارد. اگر در سايتهاي ايميل مانند گوگل و ياهو عضو باشيد مي‌دانيد كه امكان تنظيم سئوالاتي براي پرسيدن در مواقعي كه رمز خود را فراموش كرده ايد را فراهم كرده‌اند. تاريخ تولدي كه در آن سايتها اعلام كرده ايد همچنين كدپستي يا Zip Code از جمله سئوالاتي هستند كه در موقع ريست كردن رمز پرسيده خواهد شد پس الكي و بي‌تفاوت از كنار آنها رد نشويد زيرا يا ممكن است كسي به دليل سادگي سئوالات بتواند به سادگي اكانت شما را ريست و تصاحب كند و يا اينكه در زمان لازم به دليل فراموشي جوابها، خودتان هم نتوانيد رمزتان را ريست كنيد!
3- نكات ايمني داده ها
اگر داده‌هاي شما مهم هستند و شما اكانت ويندوز خود را با رمز عبور محافطت مي‌كنيد بايد بدانيد كه اين كار كافي نيست! رمزگذاري روي بايوس براي پرسش هر باره رمز در روشن شدن دستگاه كه User password نام دارد الزامي نيست اما بايد براي ورود و تغيير تنظيمات بايوس رمز بگذاريد كه Supervisor Password نام دارد. اين كار لازم است تا كسي نتواند ترتيب بوت شدن را عوض كند. مراقب باشيد ترتيب بوت اوليه دستگاه شما از روي هارد ديسك باشد نه ساير روشها! اگر بوت اوليه از روي فلش ديسك و يا درايو نوري امكان پذير باشد هر كسي بدون زحمت خاصي مي‌تواند با يك سيستم عامل زنده نصب شده روي كول ديسك و يا ديسك نوري به راحتي بدون نياز به رمز شما به همه داده هايتان دسترسي داشته باشد!
4- كليد رمزنگاري
اگر از رمزنگاري يا Encryption ويندوز بهره مي‌گيريد حتما از كليد اختصاصي يا Private Key آن پشتيبان بگيريد زيرا در غير اين صورت در ساخت اكانت ديگر روي همان ويندوز و يا نصب مجدد ويندوز هيچ كدام از آن داده‌ها بازيابي نخواهند شد و هيچ ابزاري هم براي اين كار وجود ندارد. رمزنگاري روش خيلي ايمني هست اما اگر دسته گلي آب بدهيد در برابر حل مشكلات هيچ شانسي نخواهيد داشت!
5- پشتيبان گيري
هميشه بدترين اتفاقات در بدترين زمان ممكن و براي ارزشمندترين داده‌ها رخ مي‌دهد آن هم در زماني كه شما به شدت به آنها نياز داريد و اصلا"هم آمادگي ديگري نداريد! پس سعي كنيد گهگاه از داده‌هاي خود روي هارد اكسترنال و يا كول ديسك و يا سرويسهاي وب مانند DropBox بك آپ بگيريد.
نظرات بینندگان