arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۱۲۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۳۴ : ۱۶ - ۱۲ آذر ۱۳۹۰

کواکبیان: هيچ حزب اصلاح‌طلب داخلي نيست كه بخواهد انتخابات را تحريم كند

دبيركل حزب مردم‌سالاري گفت: شرط اساسي و اصلي كه جزو لوازم برگزاري انتخابات آزاد، رقابتي و عادلانه است، رعايت دقيق مر قانون انتخابات است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دبيركل حزب مردم‌سالاري گفت: شرط اساسي و اصلي كه جزو لوازم برگزاري انتخابات آزاد، رقابتي و عادلانه است، رعايت دقيق مر قانون انتخابات است.

به گزارش انتخاب، مصطفي كواكبيان در نشستي خبري كه در راستاي تبيين مواضع انتخاباتي حزب مرمسالاري در انتخابات مجلس نهم برگزار شد، با بيان اين‌كه احزاب در كشور نمي‌توانند در مقابل مسائل سياسي روز و بخصوص انتخابات بي‌تفاوت باشند، اظهاركرد: حزب مردم‌سالاري از يك سال پيش با برگزاري جلسات متعدد به بررسي اوضاع سياسي كشور در رابطه با انتخابات مجلس نهم پرداخته است.

وي با اشاره به اين‌كه انتخابات مجلس نهم اولين انتخابات پس از حوادث 88 است و مي‌تواند آزموني براي حكومت، احزاب، فعالان سياسي و نامزدهاي انتخاباتي باشد، گفت: انتخابات مجلس نهم را بايد به عنوان مهمترين موضوع سياسي سال جاري تلقي كرد.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با بيان اين‌كه حزب مردم‌سالاري از شش ماه قبل رايزني‌هايي را با افراد موثر نظام و احزاب فعال كشور در رابطه با انتخابات داشته است، تصريح كرد: هدف ما از اين رايزني‌ها، برگزاري انتخابات پرشور، قانون‌مند، به صورت سالم، رقابتي، آزاد و عادلانه با مشاركت حداكثري مردم و البته كمترين چالش و حاشيه است.

كواكبيان افزود: ما تمام توان خود را براي برگزاري انتخاباتي سالم به كار مي‌گيريم و بقيه‌ي كار به مسئولان اجرايي و نظارتي كشور مربوط مي‌شود كه به وعده‌ها و وظايف خود دقيقا عمل كنند.

اين نماينده مجلس با اشاره به اين‌كه برخي احزاب اصلاح‌طلب به دليل اين‌كه جلوي فعاليت‌هايشان گرفته شده است و نمي‌توانند ليستي در انتخابات داشته باشند و يا برخي به دلايل ديگر نمي‌خواهند در انتخابات فعال باشند، گفت: من هيچ حزب اصلاح‌طلبي را در داخل نمي‌شناسم كه بخواهد انتخابات را تحريم كند، بلكه نمي‌خواهند مشاركت داشته باشند و مي‌خواهند در انتخابات سكوت كنند.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اين‌كه حزب مردم‌سالاري انتخابات مجلس نهم را يك فرصت مي‌داند كه بايد از آن استفاده كند، خاطرنشان كرد: علاوه بر فعاليت حزبي، ‌تلاش داريم به عنوان ائتلاف از احزاب همفكر در اين انتخابات شركت فعال داشته باشيم.

وي با بيان اين‌كه حزب مردم‌سالاري به دنبال احياي گفتمان امام (ره) در انتخابات است، افزود: هدف اصلي از فعاليت‌هاي انتخاباتي ما، بازگرداندن خانه ملت به جايگاه واقعي خود و تحقق شعار امام (ره) مبني بر اين‌كه مجلس در راس امور است، مي‌باشد و اين مهم‌ترين شعار ما در انتخابات است.

كواكبيان با اشاره به اين‌كه حزب مردم‌سالاري پنج اولويت اساسي براي مجلس نهم در نظر دارد، گفت: قانون‌پذير كردن دستگاه اجرايي يكي از اولويت‌هاي حزب مردم‌سالاري است.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با بيان اين‌كه اشتغال و رفع بيكاري از ديگر اولويت‌هاي حزب مردم‌سالاري به حساب مي‌آِيد، توضيح داد: متاسفانه مجلس هشتم كار چندان مهمي در رابطه با اشتغال انجام نداده و دولت عليرغم شعار ايجاد 2/5 ميليون شغل در سال، كار موثري در اين رابطه نداشته است. البته بيش از اين‌كه دولت را مقصر بدانيم مجلس كوتاهي كرده است.

وي با اشاره به اين‌كه گفته مي‌شود نرخ بيكاري12 درصد است، اظهاركرد: اين آمارها رسمي است و در آن كسي كه در هفته يك ساعت شاغل باشد، را بيكار نمي‌دانند و ما معتقديم واقعيت عملي بيشتر از اين آمارها است و عجيب است كه اين روزها با بيكار زير ديپلم كمتر مواجه هستيم و بيشتر تحصيل كرده‌هاي بيكار داريم و با اين حال مجلس خود را مشغول به طرح‌هايي كرده است كه ضربتي نيستند و در اينجا مي‌گويم كه من با طرح بهبود فضاي كار مخالف نيستم و علت مخالفت من اين است كه اين طرح وقت مجلس را مي‌گيرد و مي‌توان طرح‌هاي اساسي‌تر را مطرح كرد.

كواكبيان اولويت ديگر حزب مردم‌سالاري در انتخابات آينده را، مهار تورم و ايجاد ثبات اقتصادي در كشور دانست و افزود: آمارهاي مراكز رسمي 17 درصد را اعلام مي‌كنند، اما ما معتقديم آمار واقعي بيشتر است .

دبيركل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اين‌كه دولت مدعي است يارانه‌هاي توليد را پرداخت كرده است،‌گفت: در سال 82 كه 30 درصد و سال 90 كه 20 درصد بوده است، در هيچ استاني نمي‌بينيم درآمد ناشي از افزايش قيمت‌هاي حامل سوخت به بخش توليدي و صنعتي اختصاص داده شود.

كواكبيان اولويت ديگر حزب مردم‌سالاري را مربوط به تحريم‌هاي بين‌المللي دانست و افزود: ما اعتقاد نداريم تحريم‌هاي بين‌المللي بر اقتصاد ايران بي‌تاثير است و معتقديم تا جايي كه مي‌توانيم از حقوق حقه‌ي ملت ايران مثل مساله هسته‌يي، حقوق بشر و تروريسم دفاع كنيم و فعاليت‌هاي ديپلماتيك به نحوي پيش رود كه كم‌ترين قطعنامه‌ها را داشته باشيم كه در اين راستا مجلس بايد در رفع مشكلات دولت كمك كند.

وي با بيان اين‌كه اولويت پنجم حزب مردم‌سالاري، طرح‌هاي سه‌گانه مربوط به اصلاح قانون انتخابات، اصلاح قانون احزاب و اصلاح قانون مطبوعات است، تصريح كرد: اين مساله از اوايل مجلس هشتم دغدغه‌ي ما بوده و البته هنوز هيچ تغييري در آن ايجاد نشده است. البته ما طرحي را مطرح كرديم كه يك فوريت آن تصويب شد. آن در رابطه با الزام دولت براي تحويل صورت جلسه شمارش آراء به نامزدهاي انتخاباتي بود كه بايد به صحن علني آيد تا سرنوشت آن روشن شود، اما متاسفانه مجلس هشتم نمي‌خواهد در اين مباحث وارد شود.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اين‌كه بر اساس قانون اساسي، هر 10 سال يك بار 20 نفر بايد به تعداد نمايندگان مجلس اضافه شود، گفت: بعيد مي‌دانم مجلس هشتم در دو ماه باقي مانده اين مسائل را براي مجلس نهم اجرايي كند، اما دولت لايحه آن را آورده است، اما مجلس فوريت آن را رد كرده است، چون برخي در مجلس نمي‌خواهند وارد بحث‌هاي چالشي شوند، اما هنر اين نيست كه صورت مساله را پاك كنيم، پس به نظر مي‌آيد شكل‌گيري مجلس نهم با 310 نفر در اين فرصت باقيمانده بعيد به نظر مي‌رسد.

كواكبيان با بيان اين‌كه شعار ديگر حزب مردم‌سالاري، حاكميت قانون، معنويت، اخلاق و عدالت واقعي در انتخابات مجلس نهم است، ‌خاطر نشان كرد: ما معتقديم در انتخابات پيش‌رو شرط و شروط تنها دردي را دوا نمي‌كند، البته توصيه داريم برخي از اين شرايط حتما رعايت شود.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با بيان اين‌كه شرط اساسي و اصلي كه جزو لوازم برگزاري انتخابات آزاد ،رقابتي و عادلانه است، رعايت دقيق مر قانون انتخابات مي باشد، خاطر نشان كرد: قانون فعلي بايد به طور كامل عملي شود و نسبت به آن برخورد سليقه‌اي و فراقانوني وجود نداشته باشد.

كواكبيان همچنين خاطرنشان كرد كه در فضاي كنوني ردصلاحيت‌هاي مقطع مجلس چهارم و هفتم را نخواهيم داشت.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اين‌كه در حزب مردم‌سالاري مصوب كرديم براي 150 كرسي در سراسر كشور بتوانيم نامزد انتخاباتي داشته باشيم، گفت: در اين‌صورت حتما ليست سراسري خواهيم داد و اين تعداد كرسي با توجه به 290 نماينده در نظر گرفته شده است كه بيش از نصف كرسي‌ها را در بر مي‌گيرند.

وي افزود: اگر نتوانستيم براي 150 كرسي نامزد داشته باشيم، البته به مردم توصيه مي‌كنيم كه در انتخابات شركت كنند، ولي خودمان نمي‌توانيم فعال شويم و اين امر بستگي به مجريان انتخاباتي دارد.

وي همچنين در پاسخ به سوالي درباره دسته‌بندي‌هاي اصلاح‌طلبان براي شركت در انتخابات آينده، گفت: چهار دسته در بين اصلاح‌طلبان وجود دارد؛ اول كساني كه انتخابات را تحريم كرده‌اند كه من نشنيده‌ام در بين اصلاح‌طلبان داخل كشور كسي انتخابات را تحريم كرده باشد وعده‌اي در خارج از كشور هستند كه هيچ وقت نمي‌خواهند با نظام همكاري كنند و هميشه به دنبال تغيير نظام و قانون اساسي هستند كه به دنبال تحريم مي‌باشند؛ اما در داخل كشور كسي به دنبال تحريم نيست.

وي با بيان اين‌كه دسته ديگر اصلاح‌طلبان، كساني هستند كه به دنبال سكوت و عدم مشاركت فعال هستند كه دلايل خود را دارند، گفت: دسته ديگر حضور مشروط را مطرح مي‌كنند كه آنها هم دلايل خود را دارند و دسته چهارم هم معتقدند شروط اساسي، رعايت قانون انتخابات است و شركت خواهند كرد و بعيد مي‌دانم كه كسي دنبال تحريم انتخابات باشد.

دبيركل حزب مردم‌سالاري همچنين در پاسخ سوالي در رابطه با توانايي برخورد دستگاه قضايي با تخلفات انتخاباتي ، گفت: بعيد مي‌دانم فضاي انتخابات به سمتي رود كه دولت بخواهد وسط معركه مقابل قوه قضاييه بايستد.

كواكبيان با بيان اين‌كه در انتخابات 88 تقلب صورت نگرفت ،اما تخلف صورت گرفت، ادامه داد: اگر جلوي تخلفات گرفته مي‌شد، بسياري از حوادث پس از انتخابات پيش نمي‌آمد، پس دستگاه قضايي بايد با اقتدار جلوي تخلفات را بگيرد و البته مي‌تواند اين كار را بكند.

اين نماينده مجلس با اشاره به اين‌كه برخي شنيده‌ها حاكي از سوء استفاده از امكانات دولتي در شهرستان‌ها است، گفت: اميدواريم اين موضوع درست نباشد و اگر چنين شد دستگاه قضايي مقابل آن بايستد؛ چرا كه سفارش هميشگي امام (ره) اين بوده است كه مردم نگذارند كساني با هزينه‌هاي هنگفت خود را مطرح كنند و مقام معظم رهبري نيز همواره تاكيد دارند آنها كه دست در باند قدرت و ثروت دارند نبايد اجازه يابند از رانت قدرت خود براي مجلس استفاده كنند.

دبيركل حزب مردم‌سالاري همچنين در جواب سوالي در رابطه با اظهارنظر حدادعادل مبني بر اين‌كه اصلاح‌طلبان به وحدت نرسيدن اصولگرايان را هدف خود مي‌دانند، گفت: 5/1 سال قبل گفتم اصولگرايان حداقل در انتخابات سه ليست ارائه خواهند كرد، پس اين‌كه افراد مي‌خواهند فرافكني بكنند اختيار با خود آنهاست.

كواكبيان با بيان اين‌كه جبهه متحد اصولگرايي علي‌رغم تمام تلاش‌ها موفق نخواهد شد، جبهه پايداري را به ميدان خود آورد، توضيح داد: در جبهه پايداري حتي برخي از اعضاي جبهه متحد را اصولگرا نمي‌دانند و آنها را ساكتين فتنه مي‌خوانند و حتي معتقدند آنها نهم دي را خلق كردند و براي ديگر اصولگرايان و آحاد مردم نقشي قائل نيستند.

وي با اشاره به وجود جبهه ايستادگي، پايداري و جبهه متحد اصولگرايان در جريان اصولگرايي گفت: به نظر من وجود اين دسته‌بندي‌ها خيلي هم نمايشي نيست و اينطور نيست كه برخي مي‌گويند جنگ زرگري باشد.

كواكبيان ادامه داد: توصيه جدي ما به جريان اصولگرايي اين است كه متحد شوند تا ما بدانيم با كدام ليست رقابت جدي كنيم و بگويند كه رقيب اصلي ما كدام است چون اين شكاف‌ها براي ما هم مشكلات به وجود مي‌آورد.

وي افزود: معتقدم اختلافات اصولگرايان ريشه‌دارتر از آن است كه به وحدت برسند، اما برايشان دعا مي‌كنيم كه وحدت حاصل شود.

دبيركل حزب مردم‌سالاري همچنين در رابطه با احتمال حضور اصلاح‌طلبان در انتخابات گفت: ما اعلام آمادگي براي حضور مي‌كنيم، اين‌كه تصور شود با يك جريان مي‌شود انتخابات برگزار كرد، به نظر ما درست نيست، چون مردم متوجه مي‌شوند كه در جريان اصلاح‌طلبي عده‌اي غيبت دارند و حفظ منافع ملي اقتضا مي‌كند دستگاه مربوط به برگزاري انتخابات فضاي مناسب‌تر براي انتخابات را برنامه‌ريزي كند.

كواكبيان با اشاره به اين كه دو ديدگاه افراطي در رابطه با انتخابات آينده وجود دارد، توضيح داد: عده‌اي مي‌گويند مي‌خواهيم آخرين ميخ را به تابوت اصلاح‌طلبي در مجلس نهم بزنيم و سوال اين است كه آيا اين موضوع منافع كشور را در بر مي‌گيرد و در ديدگاهي ديگر عده‌اي تصور مي‌كنند با توجه به حوادث بعد از انتخابات 88 نبايد در انتخابات شركت كنند و از آن طرف بحث‌ تحريم‌ها را مطرح مي‌كنند و حتي حضور ما را خيانت مي‌دانند كه اين هم ديدگاهي افراطي است و به نظر من در انتخابات مجلس نهم بايد جنبه‌ي اعتدال و رعايت قانون مورد توجه قرار گيرد.

اين نماينده مجلس در جواب سوال ديگري در رابطه با اظهارنظر اصولگرايان مبني بر اين‌كه اصلاح‌طلبان چراغ خاموش و موتور روشن براي انتخابات آينده فعاليت مي‌كنند، گفت: اگر موتور روشن يا چراغ خاموش باشد، چه فرقي مي‌كند، آيا آنها متخصص راهنمايي و رانندگي هستند كه تشخيص مي‌دهند. ما يك سال است فعاليت‌هاي انتخاباتي را شروع كرده‌ايم و اگر كسي را معرفي كنيم به نام حزب مردم‌سالاري معرفي خواهيم كرد و يا ائتلافي كه شكل مي‌گيرد، پس تابلودار و مشخص افراد را مطرح مي‌كنيم.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با اشاره به اين‌كه در فعاليت‌هاي جبهه‌اي اصلاح‌طلبان در صدد ايجاد جبهه‌ي خط امام (ره) هستيم، تصريح كرد: تعدادي از احزاب عضو شوراي هماهنگي جبهه اصلاح‌طلبي و تعدادي از احزاب بيرون شوراي هماهنگي جبهه ايستادگي و 25 حزب مجموعه‌ي اين ائتلاف را شكل مي‌دهند كه اشخاصي موثر و فراگير هستند.

كواكبيان با اشاره به اين‌كه يكي از دلايل عملي نشدن رسالت مجلس هشتم، اجرايي نشدن طرح استاني شدن انتخابات است، گفت: در طرح استاني شدن انتخابات، احزاب بسيار مورد توجه قرار مي‌گرفتند كه در انتخابات دو مرحله‌اي نقش اساسي با احزاب بود، اما متاسفانه الان به افراد راي مي‌دهيم .

وي همچنين در جواب سوالي در رابطه با شكل‌گيري همايش ملي از طرف اپوزيسيون خارج از كشور به نام اصلاح‌طلبان گفت: من نه در اين همايش دعوت شدم و اگر دعوت شوم حتما حضور پيدا نخواهم كرد.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با بيان اين‌كه نگاه من به اپوزيسيون خارج از كشور، نگاهي كامل منفي است، خاطر نشان كرد: معتقدم اگر حتي اپوزيسيون خارج از كشور صددرصد مستقل و صادق باشد، همين كه در كشور حضور ندارند و از آن طرف مرزها مي‌خواهند براي ما رهنمود دهند، نقطه ضعف بزرگي است پس با هرگونه دخالت خارجي‌ها در مساله انتخاباتي خودمان مخالف هستم.

كواكبيان به بحث ناظر بين‌المللي براي نظارت بر انتخابات اشاره كرد و گفت: اين موضوع باعث شد كه به شدت به غيرت ما بر بخورد و بايد تاكيد ‌كنم كه اصلاح‌طلبان دلسوز كشور هرگز كوچك‌ترين چراغ سبزي به هيچ بيگانه و عناصر خارج از كشور نشان نمي‌دهند .

اين نماينده مجلس افزود: معتقديم گفتمان امام (ره) در برخورد با جبهه استكباري مهمترين رهنمود ماست و اين مردم اجازه نخواهند داد، سلطه استكباري بر اين كشور ايجاد شود و هر كس ذره‌اي گرايش با خارج داشته باشد حتما از ديد مردم پنهان نخواهد ماند.

دبيركل حزب مردم‌سالاري در ادامه در جواب سوالي در مورد جلسه‌ي اقليت مجلس در رابطه با انتخابات مجلس نهم توضيح داد: در فراكسيون خط امام (ره) مجلس بحث كرديم كه فراكسيون در صورتي كه مجموعه‌ي اصلاح‌طلبي به اين نتيجه برسند كه ليستي بدهند به عنوان فراكسيون شركت كنند و در بحث انتخابات آينده مانعي در اين زمينه وجود ندارد.

كواكبيان همچنين در رابطه با شروط خاتمي براي انتخابات آينده گفت: من تصور مي‌كنم شروطي كه مطرح شد صرفا به عنوان دلسوزي و براي برگزاري هر چه مطلوب‌تر انتخابات بود كه اين دلسوزي را هر كس ديگري مي‌تواند مطرح كند و بستگي به دست‌اندركاران ذي‌نفوذ در امر انتخابات دارد كه چقدر به اين دلسوزي‌ها توجه كنند، اما اگر منظور اين باشد كه اگر اين اتفاق نيفتد ما شركت نمي‌كنيم در حزب‌ مردم‌سالاري چنين عقيده‌اي وجود ندارد و شرط اصلي را رعايت دقيق ضوابط قانون انتخاباتي مي‌دانيم.

وي همچنين در رابطه با اظهارنظرهاي موسوي خويني‌ها گفت: گفته‌اند مجمع روحانيون ليست نخواهد داد و آنها اختيار خود را دارند و ما نمي‌توانيم براي مجمع روحانيون تصميم بگيريم.

دبيركل حزب مردم‌سالاري در جواب سوالي در رابطه با اين‌كه آيا شما مرزبندي‌تان را با جريان فتنه مشخص خواهيد كرد، گفت: اگر بنا بر آن است كه انتخاباتي پرشور داشته باشيم، هيچ كس نبايد براي كسي شرط بگذارد، بلكه فقط بايد قانون رعايت شود.

وي در ادامه گفت: اگر كساني مي‌خواهند در انتخابات آينده به صورت پرشور شركت كنند، نبايد براي ديگران شرط بگذارند، البته اگر تخلفي رخ داده است، بايد بررسي شود، اما اين‌كه بگوييم چون اعلام برائت نكرده‌ايد نبايد بياييد نوعي شرط‌گذاري است و به نفع مشاركت حداكثري نيست.

دبيركل حزب مردم‌سالاري با تاكيد بر اين‌كه بعد از انتخابات اعلام كرديم پايه‌ي اساسي خط امام (ره)، اعتقاد به ولايت فقيه است، گفت: با اعتقاد اين حرف را مي‌زنيم و شعار نمي‌دهيم و معتقديم هر كسي ادعاي خط امام كند و مقابل رهبري موضع‌گيري كند، بايد در ادعاي او شك كرد، پس بگذاريد فضاي حداكثري ايجاد شود و در اين راستا فقط قانون بايد رعايت شود و اين‌كه شما مي‌گوييد موضع‌تان را با جريانات بعد از انتخابات روشن كنيد، من هم مي‌گويم شما موضع‌تان را با جريان انحرافي بگوييد.
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱
دنیادیده
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۷:۱۷ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۲
1
12
دکان باز کرده ای ها آقای کواکبیان.
اول ببین مردم شما را به عنوان اصلاح طلب قبول دارند بعد اظهارنظرهای رنگارنگ بکن. بزرگتر از شما هست که در وادی اصلاحات اظهار نظر کند و محبوب و معقول هم باشد.
نظرات بینندگان