arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۲۴۶
تعداد نظرات: ۱ نظر
تاریخ انتشار: ۵۸ : ۱۸ - ۱۳ آذر ۱۳۹۰

لیست شرکت ها و افراد تحریم شده توسط اتحادیه اروپا

در پی انتشار تازه‌ترین گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، پنجشنبه گذشته در بروکسل مقر اتحادیه اروپا برگزار شد که منجر به تحریم 180 شرکت و شخصیت ایرانی شد.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :


 «اروپا نمی‌تواند جایگزینی برای نفت ایران بیابد.» این جمله‌ای است که این روز‌ها در مطبوعات غربی و از زبان کار‌شناسان اقتصادی اروپایی زیاد شنید شده است و به نظر می‌رسد در تلاطم دیپلماتیک تهران و غرب، نفت و بانک مرکزی ایران از گزند تحریم‌های اتحادیه اروپا دور بماند.

در هر حال خیز بلند انگلستان و فرانسه برای تحریم بانک مرکزی و نفت جمهوری اسلامی به سد بلند بحران اقتصادی و وابستگی کشورهای بحران‌زده اروپایی که نفت خود را با شرایط مناسب از ایران تامین می‌کنند برخورد کرده است تا مساله تحریم ایران در غرب به چالش تازه‌ای تبدیل شود.


سایت اصلی اتحادیه اروپا

چالشی که بحران تازه در عدم موفقیت در تحت فشار قرار دادن جمهوری اسلامی ایران را در پی خواهد داشت.

البته دومین نشست وزرای خارجه اتحادیه اروپا به منظور اعمال تحریم‌های بیشتر علیه جمهوری اسلامی در پی انتشار تازه‌ترین گزارش مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی درباره برنامه هسته‌ای ایران، پنجشنبه گذشته در بروکسل مقر اتحادیه اروپا برگزار شد که منجر به تحریم 180 شرکت و شخصیت ایرانی شد.

نکته جالب اینجاست که 120 شرکت که در لیست تحریمهای غرب قرار دارند از شرکت‌های وابسته به کشتی رانی هستند که اکثر آن‌ها نیز به حمل نفت و جابجایی نفت اختصاص داشته‌اند و با توجه به این لیست ثابت می‌شود که بعد از تریم ارزی، تحریم نفتی ایران در اولویت اتحادیه اروپال و آمریکا قرار دارد هر چند که با توجه به وضعیت اقتصادی اتحادیه اروپا و اقتصاد بحران زده آن، تحریم نفت ایران و حتی بانک مرکزی ایران چندان آسان نخواهد بود.

نکته دیگر آنکه اکثر این 120 شرکت وابسته به کشتی رانی، خارج از ایران ثبت شده‌اند و کشورهای امارات، چین، فرانسه، پاکستان، تایلند و مالزی بیشترین سهم را دربین این شرکتهای ثبت شده دارند.

در این بین نام تمام بانک‌های ایرانی نیز در لیست تحریم‌ها دیده می‌شود و شاید این اولین گام برای تحریم جدی بانک مرکزی ایران باشد.

به گزارش شفاف لیست شرکت‌ها و افراد تحریم شده عبارتند از:

بانک‌ها، بانکی‌ها و شرکت‌های بازرگانی و اقتصادی:

در میان لیست دوم دسامبر 2012 تحریم‌های اتحادیه اروپا علیه ایران، نام افرادی همچون دکتر احمد عزیزی (بانک ملی)، حسن بهادری (بانک آرین)، پیمان نوری (بانک رفاه)، کامران دانشجو، عبدالناصر همتی (بانک سینا)، محمود جهرمی (بانک صادرات)، مجید خوانساری (شرکت کالای الکتریک)، محمود رضا خاوری (بانک ملی)، محمودرضا مشکاتیان (پارسیان)، محمود محبیان (پست بانک)، صدیقی (بانک ملی)، علی کریمیان (بازرگانی)، میلاد جعفری (بازرگانی)، محمدرضا رضوانی‌زاده (سوره)، جواد آل یاسین و بهمن وکیلی (بانک توسعه) دیده می‌شود.

همچنین نام برخی از دانشمندان هسته‌ای و مدیران رده بالای وزارت دفاع نیز در این ردیف قرار گرفته است.

شرکت آریا نیکان (تهیه مواد تعیین شده در بخش راکتور)، برق آذرخش (دخیل در برق رسانی به نیروگاه هسته‌ای)، بهینه بازرگانی، عیوض تکنیک (تولید کننده تجهیزات خلاء)، Fatsa (پردازش اورانیوم و تولید سوخت هسته‌ای ایران)، شرکت غنی اورانیوم سازی، ایران پویا (اکسترودر آلومینیوم)، شرکت مهندسی و ساخت تاسیسات دریایی فلات قاره ایران)، کارانیر (خرید برای تجهیز صنعت)، خلاء آفرین پارس، MACPAR Makina San Ve Tic (ثبت شده در استانبول، تامین کننده مواد مورد نیاز برای یکی از صنایع زیرمجموعه وزارت دفاع)، مهندسی توسعه ساخت اتمی (کالای الکتریکی مورد نیاز در صنایع هسته‌ای)، سنجش مبین، متافاز (وابسته به دانشگاه مالک اش‌تر)، سامان نصب زاینده رود (پیمانکار ساخت و ساز) سامان توسعه آسیا، صنایع ثامن، سوره (سوخت هسته‌ای شرکت راکتور)، STEP Standart Teknik Parca San ve TIC A. S (ثبت شده در استانبول)، سورنا (شرکت ساخت و راه اندازی هسته‌ای)، تابا (ساخت ابزار برش)، تست تفسیر (تولید و عرضه ظروف خاص UF6، توسعه سیلو‌ها، یار صنعت، توربو کمپرسور نفت به دلیل مشارکت در برنامه هسته‌ای در لیست تحریم قرار گرفته‌اند.

نکته جالب توجه اینجاست که اکثر شرکت‌های هسته‌ای تحریم شده، شرکت‌های بازرگانی تجهیزات هستند نه شرکت‌های مهندسی. بر اساس این لیست 30 شرکت هسته‌ای تحریم شده، شرکت‌هایی هستند که تجهیزات را برای نیروگاه‌های کشور معامله می‌کردند.

افراد تحریم شده:

عظیم آقاجانی، ابوالقاسم طباطبایی (سید اکبر طهماسبی) و یاس ایر نیز به دلیل ارتباط به سپاه پاسداران در این لیست قرار دارند.

نام قاسم نبی‌پور (خبازی)، ناصر باطنی، منصور اسلامی، محمد طلایی، محمد مقدمی فرد، کاپیتان علیرضا قزل، غلام حسین گل پرور، حسن جلیل‌زاده، محمد هادی پژند، احمد سرکندی، سید علاء الدین سادات رسول نیز در این لیست دیده می‌شود.

شرکت و افراد وابسته به کشتیرانی:

از سوی دیگر نام احمد تفضلی از مدیران و مسئولین خطوط کشتیرانی منسوب به ایران در داخل و خارج کشور نیز در این لیست حضور دارد.

E-Sail Shipping Company (ثبت شده در شانگهای)، موسسه آموزشی کشتیرانی، کشتیرانی کارا (هامبورگ)، شرکت خای بار، آژانس دریایی Boustead (مالزی)، خط کشتیرانی کیش، خدمات کشتریانی دایاموند (اسکندریه)، OTS Steinweg Agency، شرکت دریایی Good Luck (دوبی)، Ocean Express Agencies (پاکستان)، OTS Steinweg (استنبول)، Universal Transportation Limitation (تایلند)، Walship SA (الجزایر)، Acena Shipping Company، Alpha Kara Navigation Limited، Alpha Nari Navigation، Aspasis Marine Corporation (دوبی)، Atlantic Intermoda، Avrasya Container Shipping Lines، Azores Shipping (دوبی)، Beta Kara Navigation (ملتا) و در مجموع بیش از صد شرکت کشتیرانی که در خارج از کشور ثبت شده‌اند (دوبی، هنگ کنگ، امارات، شانگهای، هامبورگ، اسکندریه، پاکستان، استانبول، تایلند، الجزائر، قبرس، مالتا، سنگاپور، داگلاس ایرلند، ایسلند، لندن، تریخ توماس فرانسه، لو شو و پاناما) در این لیست دیده می‌شود. همانطور که گفته شد، این شرکت‌ها در بحث حمل و نقل محموله‌های نفتی فعالیت داشتند.

در هر حال، در حال حاضر همه غربی‌ها متفق‌القول شده‌اند که نفت ایران غیرقابل تحریم است و در شرایط ملتهب سیاسی فعلی، نمی‌توان از نفت صادراتی ایران صرف‌نظر کرد.

بسیاری از کار‌شناسان ایرانی و خارجی اعلام کرده بودند که در صورت تحریم ایران، قیمت‌های جهانی نه‌ فقط نفت، بلکه قیمت‌های جهانی انرژی افزایش می‌یابد و همه کشور‌ها چه مصرف‌کننده و چه تولیدکننده، با مشکل مواجه می‌شوند.

به نظر می‌رسد، غرب که درفرستادن گزارش آژانس به شورای امنیت با شکست مواجه شد، دور تازه‌ای از تلاش‌ها برای اعمال تحریم‌های یک جانبه و خارج از چارچوب شورای امنیت را در دستور کار قرار داده است. تلاش‌هایی که پیش‌گام آن سه کشور بریتانیا، آمریکا و کانادا بودند که مدعی شدند در اقدامی هماهنگ تحریم‌های جدیدی علیه ایران اعمال کردند. هر چند این اقدام چندان هم هماهنگ نبود چرا که این سه کشور تنها در تحریم شرکت‌های فعال در حوزه انرژی جمهوری اسلامی با یکدیگر هماهنگ بودند و آمریکا، بریتانیا و کانادا را در تحریم بانک مرکزی همراهی نکرد.

با این حال این تحریم‌ها سرآغازی شد بر اعمال فشارهای تازه علیه جمهوری اسلامی ایران؛ اعمال فشارهایی که تنها مورد حمایت فرانسه قرار گرفت و نیکلا سارکوزی، رییس‌جمهوری این کشور، در نامه‌ای از رهبران کشورهای اروپایی، آمریکا، کانادا و ژاپن خواست به تحریم بانک مرکزی و صنعت نفت ایران بپیوندند.

در هر حال باید نشست و دید نتیجه این تلاش‌های رو به شکست غرب چه خواهد بود و آیا سرانجام تحریم‌های نفتی برای ایران اعمال می‌شود یا خیر؟
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۱
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۰
ناشناس
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۴:۵۳ - ۱۳۹۰/۰۹/۱۴
1
0
راستی چرا اسم K-1 تو این لیست ها نیست؟ یعنی یادشون رفته؟ یا شاید هم .....؟!!!! وای وای وای
نظرات بینندگان