arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۴۶۴۴۰
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۲ - ۱۶ آذر ۱۳۹۰

ظرف ۴۰ سال آینده بارندگی در ایران دو برابر می شود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست گفت: ایران کشوری است که تحت تأثیر تغییرات اقلیمی نه تنها کم آب نمی‌شود بلکه بر اثر تغییرات اقلیمی ظرف حدود ۴۰ سال آینده متوسط بارندگی سالیانه در ایران از ۲۵۰ میلیمتر به ۵۶۰ میلیمتر یعنی بیش از دو برابر می‌رسد.

عبدالرضا کرباسی در گفتگو با مهر با بیان اینکه بحث گرمایش جهانی بسیار جدی است و از سال ۱۹۰۰ میلادی تا کنون دمای کره زمین ۵/۱ درجه افزایش یافته است افزود: پیش بینی می شود تا سال ۲۰۱۵ میلادی دمای کره زمین یک درجه دیگر افزایش و تا سال ۲۰۵۰ مجموعاً دمای کره زمین ۵ درجه افزایش یابد.

به گفته وی، البته افزایش دمای کره زمین باعث بالا رفتن میزان حداقل دما می شود و بر روی حداکثر دما تأثیری ندارد.

کرباسی با بیان اینکه واژه گرمایش جهانی درست نیست و باید به جای آن تغییرات اقلیم را به کار برد اظهار داشت: متأسفانه از چند سال پیش که بحث تغییرات اقلیم در ایران مطرح شده است به دلیل نبود نیروی کافی متخصص در زمینه هوا و اقلیم در کشور تحت تأثیر نظرات کارشناسان دیگر کشورها تصور می شود که ایران به دلیل تغییرات آب و هوایی در سال های آینده کم آب تر می شود در حالیکه بنده از سال ۱۳۸۰ تا کنون به کرات اعلام کرده ام بر اساس نقشه های تغییرات اقلیم ایران بر اثر این تغییرات پرآب می شود نه کم آب.

به گفته وی، بر اثر تغییرات اقلیمی ظرف حدود ۴۰ سال آینده متوسط بارندگی سالیانه در ایران از ۲۵۰ میلیمتر به ۵۶۰ میلیمتر یعنی بیش از دو برابر می رسد.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: البته در حال حاضر نیز در همین شرایطی که همه دم از کم آبی و بی آبی در کشور می زنند طبق آمار وزارت نیرو سالیانه بین ۱۵ تا۱۶ میلیمتر افزایش بارندگی داریم اما به دلیل نداشتن مدیریت صحیح بر منابع آب همواره با کمبود مواجه هستیم.

کرباسی با اشاره به اینکه در حال حاضر در ایران ۴۰۰ میلیارد متر مکعب ریزش برف و باران وجود دارد گفت: از این مقدار تنها ۱۳۰ میلیارد متر مکعب آن مصرف می شود و حدود ۲۷۰ میلیارد متر مکعب آن از طریق رودخانه ها به خلیج فارس و دریای خزر ریخته می شود یا وارد سفره های آب زیر زمینی می شود.

به گفته وی، از این ۱۳۰ میلیارد متر مکعب ۱۱۰ میلیارد متر مکعب آن دربخش کشاورزی مصرف می شود وتنها ۲۰ میلیارد متر مکعب آن برای ۷۰ میلیون نفر جمعیت و صنایعی که در آنها آب مورد استفاده است مصرف می شود.

به اعتقاد کرباسی، این موضع نشان دهنده عدم مدیریت منابع آب در کشور است و اینکه بخش عمده ای از منابع آبی در کشوربه دلیل استفاده نکردن از تکنولوژی های روز دنیا درآبیاری و کود دهی صرف مصارف کشاورزی می شود که با اصلاح این روش ها می‌شود به راحتی نصف این ۱۱۰ میلیارد متر مکعب آب راصرفه جویی کرد.

معاون محیط دریایی سازمان محیط زیست تصریح کرد: درست است که ایران در اقلیم خشک و نیمه خشک واقع شده اما با این شیوه مدیریتی که روی منابع آب اعمال می کنیم کشور را به سمت خشکسالی مطلق می بریم و حتی با دو برابر شدن میزان بارندگی که در اثر تغییرات جهانی آب و هوا برای ایران تصور می شود باز هم با کمبود آب مواجه می شویم.
نظرات بینندگان