arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۰۰۳
تاریخ انتشار: ۵۹ : ۲۱ - ۰۶ بهمن ۱۳۹۰

واکنش خبرگزاری ایسنا به اتهامات خبرگزاری فارس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

شمس‌الدين حسيني - سخنگوي اقتصادي دولت - امروز در سخناني درباره بازار سكه و ارز از يك جريان رسانه‌يي سخن گفت كه با فضاسازي و استفاده از ارسال پيامك، مي‌خواهد در بازار اخلال ايجاد كند. به گفته‌ شمس‌الدين حسيني، وجود احتكار در بازار ارز و نيز فعاليت يك جريان رسانه‌يي مخرب، عامل اصلي افزايش قيمت‌ها بوده كه با همكاري وزارت اطلاعات اين دو جريان در حال خنثي ‌شدن هستند. ساعاتي از اين اظهارات نگذشته بود كه ضمير مرجعش را پيدا كرد؛ خبرگزاري فارس در مطلبي عجيب به نقل از يك سايت بي نام و نشان كه انتشار آن به ‌قدري براي اين خبرگزاري اهميت داشت كه آن‌را در اخبار ويژه صفحه نخست خود جا داد، خبر داد كه وزير امور اقتصادي و دارايي امروز در گفت‌وگو با اخبار شبکه يک سيماي جمهوري اسلامي، سخن از يک خبرگزاري به ميان آورده که بالاترين نرخ سکه را اعلام کرده و آن را در سطح گسترده‌اي پيامک کرده است. طبق اين خبر، وزير امور اقتصادي و دارايي حق دولت را براي «پيگيري قضايي» اين خبر محفوظ دانسته است.

اقدام خبرگزاري فارس كه به‌شكل جالبي با ضميمه كردن عكس و توضيحاتي قسم‌گونه سعي داشته اين اتهام را از جانب خود به‌سوي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) روانه سازد، درحالي صورت گرفته كه مروري بر اخبار موجود در آرشيو اين خبرگزاري - در صورت محو نشدن پس از انتشار اين متن -، به‌شكلي مشتاقانه، بر پيش‌بيني افزايش نرخ سكه تا مرز يك ميليون تومان در روزهاي آتي خبر داده است. ازجمله اين اخبار به موارد زير مي‌توان اشاره كرد:

شنبه 1 بهمن ساعت 17

«يک کارشناس اقتصادي در گفت‌و‌گو با فارس مطرح کرد

دلايل تکانه‌هاي شديد بازار سکه و ارز/جابجايي و معامله دلار روي موتور و تاکسي

محسن علي حسيني در گفت‌و‌گو با خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس اظهار داشت: نااطميناني مردم به پول ملي و وضعيت اقتصادي کشور، عدم تحقق وعده‌هاي بانک مرکزي براي ساماندهي بازار ارز، سکه و امنيتي کردن اقتصاد و عدم اطمينان به صرافان باعث افزايش فزاينده قيمت طلا و ارز شده است.

وي ادامه داد: متاسفانه وضعيت به گونه‌اي شده است که دلار خارج از صرافي‌ها و با موتور و تاکسي جابه‌جا و معامله مي‌شود.

علي حسيني قطع پيش فروش سکه بانک مرکزي و اعلام ‌شرايط پيش‌فروش جديد با افزايش قيمت را در افزايش افسار گسيخته قيمت‌ها موثر دانست و گفت: پيش‌بيني‌ها اين بود که تا پايان سال قيمت سکه به يک ميليون تومان برسد اما با وضعيت کنوني به نظر مي‌رسد اين رکورد تا پايان هفته جاري ثبت شود.

وي گفت: رئيس يکي از شعب بانک ملي عنوان مي‌کرد در روزي که معاون اقتصادي معاون اول رئيس جمهور افزايش سود بانکي به 20 درصد را اشتباه رسانه‌ها قلمداد کرد به انداز کل روزهاي قبل مردم اقدام به پيش‌فروش سکه کردند.

وي گفت: اين نشان مي‌دهد نقدينگي در جامعه سرگردان است و وارد هر بازاري اعم از مسکن، طلا و ارز شود آن را شکسته و تخريب مي‌کند».

شنبه 1 بهمن ساعت 17:29

«سکه 900 هزار تومان/مسئولان اجرايي در خواب زمستاني

خبرگزاري فارس: سکه بهار آزادي که امروز رکوردزني تازه خود را با 820 هزار تومان آغاز کرده بود، لحظاتي پيش رکورد 900 هزار تومان را ثبت کرد.

به گزارش خبرنگار اقتصادي خبرگزاري فارس، قيمت سکه طرح قديم با طرح جديد يکسان شد و سکه تمام به 900 هزار تومان، نيم سکه به 450 هزار تومان، ربع سکه 230 هزار تومان و سکه يک گرمي بانک مرکزي به 115 هزار تومان رسيد.

افزايش حدود 80 هزار توماني قيمت سکه در يک روز در حالي اتفاق مي افتد که گويي مسئولان دولت در خواب زمستاني هستند و اقتصاد کشور را به حال خود رها کرده اند. حداقل انتظاري که از مسئولان دولت مي رود اين است که اين سکوت معنادار خود را بشکنند و به شبهاتي که درباره نقش دولت در ايجاد التهاب شديد در بازار سکه و ارز مطرح است، پاسخ دهند.»

يكشنبه 2 بهمن ساعت 10:04

«حمايت از توليد يا رونق بازار دلالي/راهبرد دولت چيست؟

رشد 525 هزار توماني قيمت سکه تنها در 10 ماه

خبرگزاري فارس: باورتان شود که قيمت سکه از اول فروردين امسال تا روز گذشته 525 هزار تومان گرانتر شده است و باز هم باورتان شود که حدود 100 هزار تومان از اين افزايش قيمت تنها در روز گذشته رخ داده است. در اين اوضاع و احوال از خودمان مي پرسيم که واقعاً راهبرد دولت در سال جهاد اقتصادي چه بوده است؟ حمايت از اقتصاد توليد محور يا رونق بازار دلالي.

ديروز شنبه که قيمت انواع سکه لحظه به لحظه در حال افزايش بود، خبرنگاران اقتصادي خبرگزاري فارس دور ميز خود خاطرات گذشته نه چندان دور را يادآوري مي‌کردند، همين سال 84 که قيمت سکه پس از چندين سال مي خواست يک رکورد جديد را در تاريخ اقتصاد ايران ثبت کند، قيمت سکه در حال ثبت رکورد 100 هزار تومان بود و آن روز براي ما خبرنگاران اقتصادي يک روز باورنکردني به حساب مي آمد. ولي چه کسي فکر مي کرد روزي برسد که قيمت سکه در ايران تنها در يک روز 100 هزار تومان گران تر شود. اين روز تاريخي هم فرا رسيد و شنبه اول بهمن ماه سال 1390 شاهد بوديم که قيمت سکه از 800 هزار تومان به رکورد 900 تا 915 هزار تومان رسيد.»

يكشنبه 2 بهمن ساعت 12:16

3« دليل افزايش لحظه‌اي قيمت سکه....

حباب 140 هزار توماني قيمت سکه/سرمنشاء بانک مرکزي است

خبرگزاري فارس: عضو هيئت مديره انجمن صنعت طلا، جواهر و نقره استان تهران در تشريح 3 دليل افزايش لحظه اي قيمت سکه و طلا در روزهاي گذشته، سرمنشاء اين اتفاقات را در سياستهاي غلط بانک مرکزي دانست و گفت: حباب حداقل 140هزار توماني در قيمت کنوني سکه قطعي است.»

شايد براي مختصر و مفيدگويي همين كافي باشد كه بدانيم درحالي خبرگزاري فارس در فرار رو به جلو خود سعي داشته انتشار خبر مورد اشاره را به ايسنا نسبت دهد كه مروري بر خبرهاي ايسنا در همه روزها و ازجمله روزهاي هفته جاري در اين حوزه نشان‌گر دو نكته است: يكي تلاش براي جلوگيري از التهاب روزافزون بازار، دوم تاكيد بر انتشار خبرهايي با فعل «شد» و نه خبرهاي خبرگزاري يادشده بر مبناي فعل «مي‌شود»، به‌منظور پرهيز از مشاركت و تاثيرگذاري غيرمطلوب در شرايط بازار. اما در همين زمان و اتفاقا يك روز قبل از خبر مورد تاكيد فارس، همان‌گونه كه در بالا آمد، اين خبرگزاري در گفت‌وگو با فردي كه او را كارشناس اقتصادي معرفي كرد، افتخار پيش‌بيني سكه يك ميليوني را به‌نام خود ثبت كرد. يك جست‌وجوي اينترنتي ساده از نام كارشناس مورد ادعا اين متن را به‌همراه مي‌آورد:

مرد جواني که مقامات دولتي او را پشت پرده اخلال‌گري در بازار طلا مي‌دانند، يک معامله‌گر حرفه‌اي بورس است که 34 سال دارد و خيلي‌ها او را متفکر تأمين منابع مالي شهردار تهران مي‌دانند. «....» - كارشناس مورد نظر خبرگزاري فارس -، از 25 سالگي وارد معاملات سهام واوراق بهادار شده و اکنون يکي از معامله‌گران حرفه‌اي اوراق آتي در بورس کالا و حراج‌هاي سکه و شمش طلا در بانک کارگشايي است.

اين فرد در واقع همان كسي است كه چندي پيش اعلام شد با خريد انبوه سكه موجب اختلالاتي در بازار سكه شده بود و روزنامه رسمي دولت نيز از او انتقاد كرده و رييس‌جمهور نيز به‌صراحت درباره او سخن گفته بود.

علاوه بر يادآوري "تو خود حديث مفصل بخوان از اين مجمل"، تنها چند تيتر از اخبار ايسنا را در هفته جاري يادآوري مي‌كنيم:

شنبه 1 بهمن ساعت 16:09

سكه در آستانه 850 هزار تومان (اين در حالي است كه خبرگزاري فارس در همين روز نرخ سكه را 915 هزار تومان اعلام كرد)

يكشنبه 2 بهمن ساعت 09:26

*تفاوت300 هزار توماني نرخ سكه در بانك و بازار*

سكه به آستانه850 هزار تومان رسيد

دوشنبه 3 بهمن ساعت 14:01

شيب افزايش نرخ سكه طلا كند شد

سه‌شنبه 4 ساعت 15:54

با آغاز پيش‌فروش جديد در بانك ملي

از شيب كاذب افزايش نرخ سكه كاسته شد

سه‌شنبه 4 بهمن ساعت 11:30

*حباب نيم ميليون توماني سكه*

سكه نخريد، نمي‌بازيد

چهارشنبه 5 بهم ساعت 12:57

سقوط قيمت سكه و دلار در بازار تهران

چهارشنبه 5 بهم ساعت 13:55

با تاييد افزايش نرخ سود بانكي

حباب قيمت ارز و سكه ساعت به ساعت فروكش مي‌كند

ضمن آن‌كه اساسا خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا) در هفته‌هاي گذشته هيچ‌گونه پيامكي در زمينه بازار و نرخ سكه منتشر نكرده است.

نظرات بینندگان