arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۱۱۱۷
تاریخ انتشار: ۴۵ : ۱۷ - ۰۸ بهمن ۱۳۹۰

دانشگاه شریف: دکتر عطاردی برای خرید وسایل آزمایشگاهی به آمریکا رفته بود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
 روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف در خصوص بازداشت دکتر سید مجتبی عطاردی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه بیانیه‌ای صادر کرد.

 به گزارش انتخاب، متن بیانیه به نقل از پایگاه اطلاع رسانی دانشگاه صنعتی شریف، به این شرح است؛

در تاریخ 16 آذرماه سال جاری دکتر سید مجتبی عطاردی یکی از اعضای هیات علمی دانشگاه شریف در بدو ورود به ایالات متحده، علی‌رغم داشتن مجوزهای قانونی ورود به آن کشور به دست عمال دولت آن کشور بازداشت و پس از یک سکته‌ی خفیف مغزی و معالجه در بیمارستان به زندان لوس‌آنجلس منتقل شد. وی از این تاریخ به بعد در زندان بسر می‌برد. طبق گزارشات واصله اتهام اصلی ایشان انتقال برخی وسایل برای آزمایشگاه ایشان در دانشگاه از آن کشور می‌باشد.

روابط عمومی دانشگاه صنعتی شریف ضمن محکوم نمودن بازداشت ایشان مواردی را در این خصوص به اطلاع عموم می‌رساند.

1- دکتر عطاردی دانشیار دانشگاه شریف با سابقه‌ی 15 سال فعالیت علمی و تحقیقاتی برجسته در حوزه‌ی مدارات مجتمع بوده است. ایشان دانشجویان متعددی در دوره‌های دکترا و فوق لیسانس تربیت نموده‌اند و دانشجویان ایشان در حال حاضر در داخل و حارج کشور از افراد برجسته‌ی علمی می‌باشند.

2- زمینه‌ فعالیت ایشان در حوزه‌ی کارهای غیر نظامی و عمدتاً بر روی طراحی تراشه های کارت هوشمند و گیرنده ی‌ تلویزیون دیجیتال بوده است.

3- از ایشان آثار علمی زیادی در غالب مقالات به زبان‌های انگلیسی و فارسی و همچنین کتب درسی به جا مانده که همگی موید فعالیت‌های صرفاً علمی ایشان در این حوزه بوده‌اند. کلیه‌ی این مقالات حول مسایل غیرنظامی برای کاربردهای روزمره جامعه‌ی بشری شکل گرفته.

4- ایشان در چهارده ماه گذشته دوبار دچار سکته‌ی قلبی شده‌اند و برای معالجه به کشور ایالات متحده سفر کرده بوده‌اند.

5- مواردی که ایشان متهم به خرید آن هستند همگی ابزارهای ساده آزمایشگاهی‌ای است که به سادگی توسط هرکسی قابل ابتیاع و انتقال به ایران بوده است. بسیاری از این موارد هم اکنون در اکثر دانشگاه ها و مراکز تحقیقاتی کشور مورد استفاده قرار می‌گیرد و تنها دلیلی که ممکن است ایشان شخصاً مبادرت به خرید این وسایل کرده باشند آسان‌تر کردن فرایند خرید بوده است.

ما بر این باوریم که بازداشت یک شخصیت علمی برجسته به دلایلی چنین سطحی اشتباهی بزرگ و در تعارض با شعار پیشرفت علم به عنوان یک میراث بشری است. خرید وسایل آزمایشگاهی توسط اساتید دانشگاه های دنیا امری نه تنها معمول بلکه بایسته است. این مایه‌ی تعجب و نگرانی است که کشوری که مدعی گسترش علم و دانش در سطح دنیا است، دست به چنین اعمال زشت و کودکانه‌ای بزند. بر این باوریم که این حرکات کوچکترین تغییری در روند پیشرفت علمی اساتید دانشگاه شریف و سایردانشگاه های کشور نخواهد داشت.»
نظرات بینندگان