arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۵۹۹۲۵
تاریخ انتشار: ۴۶ : ۰۳ - ۰۲ ارديبهشت ۱۳۹۱

"قیمت‌های سرسام آور مسکن در راه است!"

با توجه به گزارش دیوان محاسبات ، اعتبارات مصوب عمران و مسکن در قانون بودجه سال 90 تحقق نیافت و این بخش مجددا به عنوان تسهیلات وارد بخش بودجه شد ، که همین مساله ایجاد افزایش قیمت در مسکن را ایجاد کرده است.
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
اعتدال ، علی اکبر آقایی مغانجوقی رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی با اشاره به موج اخیر افزایش قیمت مسکن گفت: تا وقتی که در عرضه و تقاضای مسکن به تعادل نرسیم ، یعنی تولید ما تبدیل به  عرضه نشود ، مشکل خواهیم داشت ؛ از اوایل سال انتظار بر این بود تولید در بخش مسکن به خوبی پیش رود و تقاضا ها را پاسخگو باشیم ، اما متاسفانه دیدیم که در عمل خانه های وعده داده شده را آماده نکرده اند.

عضو فراکسیون اصولگرایان شورای اسلامی افزود: در روند اجرایی تولید مسکن مراحل نهایی گذرانده نشده است و این باعث شده بخش ملکی ما نسبت به درآمد خانوارها در کشور رشد کرده و افزایش یابد و خانواده ها نتوانند با اندوخته های خود ، نیازهای ملکی خود را برآورده سازند.

نماینده مردم سلماس در مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: متاسفانه بخش مسکن استیجاری هم گران تر شده و رشد مضاعفی داشته است ؛با توجه به اجرای قانون هدفمندی و اقدامات بخش هدفمندی که قانون گذاری آن را انجام دادیم ، روند نباید این گونه طی می شد ؛ با توجه به گزارش دیوان محاسبات ، اعتبارات مصوب عمران و مسکن در قانون بودجه سال 90 تحقق نیافت و این بخش مجددا به عنوان تسهیلات وارد بخش بودجه شد ، که همین مساله ایجاد افزایش قیمت در مسکن را ایجاد کرده است.

رییس کمیسیون عمران مجلس شورای اسلامی تاکید کرد: تامین مسکن محرومان باید جدی گرفته شود ، محرومان در آمد های ثابتی دارند و با این وضعیت تورم ، درآمد آنها پاسخگو نیست ؛ اگر این بخش آسیب ببیند ، در جامعه مشکل جدی پیدا خواهیم کرد.

وی افزود: عدم امکان تامین مسکن باعث می شود تا حاشینه نشینی ها ، ساخت و سازهای بدون پروانه و استاندارد و ارزان قیمت توسعه پیدا کند و با توسعه این حاشیه نشینی ها ، مشکلاتی در جامعه چون نا امنی افزایش یافته و حتی مشکلات سیاسی هم ایجاد می کند.



آقایی گفت: آن چیز که در دنیا روال است ، سه شاخصه برای عدالت اقتصادی و اجتماعی بیان می شود؛ نخست اینکه خانوار با درآمد خود بتواند نیاز های خود را تامین کند ، مثلا شاخص هزینه مسکن در سبد خانوار؛ در کشورهای موفق که توانسته اند معضل مسکن را در سبد هزینه خانوار کم کنند ، هر خانوار متوسط 20 درصد درآمد ماهانه خود را به مسکن اختصاص می دهد و مابقی را به بقیه هزینه های جاری ، این مساله در کشور ما بالعکس است و حتی برای افراد کم درآمد ، 70 درصد برای سهم خانه و بقیه درآمد صرف هزینه های جاری می شود.

وی افزود: شاخصه دیگر بیان شده ، شاخص هزینه دسترسی به مسکن است ؛ در شرایط استاندارد شاخص هزینه دسترسی نباید از عدد 5 تجاوز کند ، که متاسفانه این در کشور ما بیش از 12 است ، یعنی در کشورهای موفق مردم می توانند متوسط 5 سال درآمد خود را به یک مسکن متعارف تبدیل کنند که این مساله در ایران این ممکن نیست.

وی ادامه داد: آخرین شاخصی که بیان شده ، شاخص تراکم خانوار در واحد مسکونی است ، در دنیا این رقم حدود 9 دهم است ، یعنی به ازای یک واحد مسکونی 9 دهم نیازمند به واحد مسکونی هستند ، که این مساله نیز در کشور ما ، بسیار بیشتر است.

رییس کمیسیون عمران مجلس تصریح کرد: تا این شاخص ها درست نشود  و از نظر اقتصادی خانوار را تقویت نکنیم ، مشکلات کما کان باقی خواهند ماند ، اگر نتوانیم طبق برنامه های موجود در کشور عمل کنیم ، قیمت ها سرسام آور زیاد می شود و همیشه فقر مسکن را در کشور خواهیم داشت.

وی افزود: در دنیا متداول است که نهادهای حکومتی و شهرداری ها وارد تولید مسکن استیجاری می شود وو بسیاری از شهروندان عادیشان رغبتی به سوی مسکن ملکی ندارند اما این در کشور ما بالعکس است و چون مردم از سوی مسکن استیجاری تهدید می شوند ، مردم عطش خرید و ملکیت مسکن را دارند و همین نیز بازار تقاضا را زیاد کرده و همواره افزایش قیمت خواهیم داشت.

آقایی گفت: طبق الزام قانون اساسی دولت مکلف است به ازای نیاز نیازمندان و با الویت کارمند و کشاورز ، مسکن متداول ایجاد کند ، با شرایط فعلی دولت باید به سمت تولید بیشتر مسکن ملکی و استیجاری سوق پیدا کند.

نظرات بینندگان