arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۷۵۶۳
تاریخ انتشار: ۱۳ : ۰۲ - ۰۴ تير ۱۳۹۱

چک برگشتی محصول رکود اقتصاد ایران!

امیر روحپرور
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

طبق جدیدترین آمار بانک مرکزی در نخستین ماه سال‌جاری در حالی بیش از 3/2هزار میلیارد تومان اسناد برگشت خورده‌اند که این رقم در فروردین‌ماه سال‌۹۰ حدود 3/1هزار میلیارد تومان بود.


رشد هزار میلیارد تومانی چکهای برگشتی در فروردین امسال نسبت به فروردین سال گذشته در حالی است که شمار چکهای برگشتی نیز طی این مدت 56‌هزار برگ افزایش داشته است.مقایسه این آمارها نشان می‌دهد در ماه نخست امسال میزان درصد اسناد برگشتی مبادله شده در بالاترین سطح طی سالهای گذشته بوده است.

از سوی دیگر براساس آمار اعلام شده بانک مرکزی، رقم چکهای برگشتی سال‌90 نسبت به سال‌89 در حدود 28درصد رشد داشته است که این موضوع به بالا رفتن کاهش شاخص اعتماد در بازار و بی‌ارزش شدن سندی به نام چک و از طرفی درگیر شدن افراد، خانواده و جامعه با معضل چکهای برگشتی تعبیر می‌شود.

به عبارت دیگر، یک حساب سرانگشتی نشان می‌دهد 5/12درصد چکهای صادره در سال90 برگشت خورده که «بسیار نگران‌کننده» است.

بررسی‌ها نشان می‌دهد، طی سالهای گذشته آمار چکهای برگشتی روندی تصاعدی داشته است که این امر افزون بر اینکه سلامت اقتصادی کشور را دچار اختلال می‌‌کند ، باعث بی‌اعتمادی فعالان به این ابزار پولی شده است.در واکنش به تداوم رشد چکهای برگشتی بانک مرکزی محدودیت‌هایی را برای دارندگان چک برگشتی در نظر گرفته که از جمله آنها محروم کردن مشتریان بد حساب از خدمات بانکی بوده است.

این در حالی است که برخی صاحب‌نظران اقتصادی بر این باورند برگشت خوردن روزانه 16هزار چک در بانکهای کشور نشانه احساس مسؤولیت نکردن بانکهای کشور در قبال امنیت اقتصادی مردم و منافع کشور است، زیرا بانکهای کشور در مراودات اقتصادی خود تنها به دنبال سود خود هستند و در اعطای دسته چک به افراد دقت لازم را به خرج نمی‌دهند. در این راستا بتازگی بانک مرکزی دلایل رشد فزاینده چکهای برگشتی در سالهای اخیر را اعلام کرد ه است که مهمترین آنها از رکود حاکم بر تولید و کسب و کار حکایت دارد.
نظرات بینندگان