arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۸۶۵۹
تاریخ انتشار: ۱۰ : ۱۳ - ۱۳ تير ۱۳۹۱

«خليج فارس» خرداد 92 در خليج فارس

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی کشور از بهره‌برداری طرح كلان ملي فناوري «طراحي، ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوس‌پيما» تا خردادماه 92 خبر داد.

به گزارش سرويس فناوري خبرگزاري دانشجويان ايران دکتر وحید چگینی، مجری طرح كلان ملي فناوري «طراحي، ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوس‌پيما»، در جلسه کمیته راهبری این طرح كه با حضور دكتر سلطانخواه معاون علمي و فناوري رئيس‌جمهور برگزار شد، با اشاره به اینکه موسسه ملی اقیانوس شناسی برنامه‌های کلانی برای تهیه و تجهیز ناوگان دریایی کشور دارد، اظهار کرد: این شناور یکی از پروژه هایی بوده که در این راستا طراحی و اجرا شده است؛ همچنین در این موسسه درصدديم برای دستیابی به قطب جنوب شناوری طراحی کنیم که این طرح در وزارت علوم به تصویب رسیده و در برنامه های آتی موسسه قرار دارد .

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی کشور ادامه داد: علاوه بر این در بخش تجهیز زیرسطحی به ویژه تجهیز زیر دریایی ها با دانشگاه های مرتبط همکاری لازم را داریم.

وی با اشاره به این که حمایت های خوبی از سوی معاونت علمی و فناوری ریاست‌جمهوری و وزارت علوم از موسسه ملي اقیانوس شناسی صورت گرفته است، عنوان کرد: بودجه موسسه با این حمایت ها از دو میلیارد و 800 میلیون تومان به 14 میلیارد تومان رسیده است که این حمایت ها امکان طراحی و ساخت پروژه های گسترده تر را به ما می دهد.

چگینی درباره طرح كلان ملي فناوري شناور تحقيقاتي اقيانوس‌پيما افزود: ‌بر اساس برنامه زمان بندی شده، این طرح تا خرداد ماه سال آینده آماده بهره‌برداری خواهد بود.

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی کشور با بیان اینکه عملیات تحقیقاتی این شناور، اقیانوس شناسی در خلیج فارس و دریای عمان است گفت: این عملیات مدت یک سال طول می کشد و امیدواریم با این شناور بتوانیم به دریای عرب و خلیج عدن نیز دسترسی پیدا کنیم چراکه ماموریت اقیانوس‌شناسی شمال اقيانوس هند بر عهده موسسه تحقیقاتی اقیانوس شناسی ایران است.

مجری طرح كلان ملي فناوري طراحي، ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوس‌پيما با اشاره به این که طراحی و ساخت این شناور تحقیقاتی برای نخستین بار در کشور صورت گرفته است، از نام گذاری این شناور به نام خلیج فارس خبر داد و افزود: قرار است پایگاه آن هم به نام خلیج فارس نامگذاری شود.

تجهیز سه پایگاه در چابهار، بندرعباس و بوشهر

وی با اشاره به اینکه این پروژه در سه سطح طراحی و ساخت، آموزش نیروی انسانی و تجهیز پایگاه ها پیگیری می شود، اظهار کرد: سه پایگاه چابهار، بندرعباس و بوشهر در حال تجهیز هستند زیرا ممکن است، این شناور تحقیقاتی در هر سه پایگاه لنگر بیندازد.

چگینی ادامه داد: در بخش آموزش از زمان شروع پروژه، 6 تا 7 گروه متشکل از متخصصان رشته‌های مختلف دوره‌های آموزشی نظری و عملی را پشت سر می‌گذارند تا با سازماندهی مناسب از مهرماه امسال تا زمان تحویل پروژه، نیروهای انسانی آماده برای ماموریت‌های طولانی دریایی در اختیار داشته باشیم.

رئیس موسسه ملی اقیانوس شناسی کشور تصریح کرد: در کل 20 بلوک در این شناور ساخته می شود که لایه زیرین بلوک ها از جنس فولاد و لایه رویی از آلومینیوم است. از این بلوک ها 8 بلوک را ایتالیایی ها طراحی کردند و 7 بلوک نیز توسط سازمان صنایع دریایی طراحی شده است. طراحي مابقی بلوک‌ها نیز در دست اقدام است.

مجری طرح كلان ملي فناوري طراحي، ساخت و تجهيز شناور تحقيقاتي اقيانوس‌پيماافزود: ساخت کل بدنه این شناور تحقیقاتی تا پایان شهریور ماه سال جاری به اتمام می‌رسد.

چگینی همچنین اظهار کرد: زمستان امسال سیستم رانش شناور خریداری خواهد شد و تا پایان سال نیز شناور تحقیقاتی اقیانوس‌پیما به آب‌های خلیج فارس انداخته می‌شود. همچنین تا پایان خرداد ماه سال آینده پروژه تکمیل شده و به بهره برداری خواهد رسید.

نظرات بینندگان