arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۴۶۳
تاریخ انتشار: ۰۶ : ۱۰ - ۲۲ تير ۱۳۹۱

مسرور به جای مسعود

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
دیپلماسی ایرانی: مسعود بارزانی، پسر خود را برای جانشینی‌اش آماده می‌کند. مسرور قرار است جای مسعود بنشیند تا همان طور که مسعود جای ملا مصطفی نشست، ریاست اقلیم کردستان در خاندان بارزانی متمرکز شود و در آن‌جا هم موروثی شود. آن هم در عصری که دوران موروثی شدن حکومت‌ها سپری شده و آن کشورهایی که هنوز در آنها بحث موروثی شدن مطرح است در معرض خطر هستند و کشورهای دیکتاتوری منطقه نیز یک به یک سرنگون می‌شوند.

به گزارش پایگاه خبری تحلیلی میدل‌ایست آنلاین، روز گذشته شورای امنیت ملی اقلیم کردستان به ریاست مسرور بارزانی، پسر مسعود بارزانی برگزار شد تا داد مخالفان به نظام تک حزبی در کردستان به صدا در آید و نسبت به تاسیس نظام دیکتاتوری هشدار دهند.

روز یکشنبه گذشته در مراسمی که مسعود بارزانی در اقلیم کردستان برگزار کرد، به طور رسمی تاسیس شورای امنیت ملی کردستان اعلام شد و وی پسرش مسرور را به ریاست آن برگزید تا در کشوری که تلاش می‌کند به سمت دموکراسی حرکت کند، در پاره‌ای از آن رد پای دیکتاتوری نمایان شود. وی همچنین خسرو کول محمد، یکی از رهبران حزب اتحاد میهنی کردستان عراق به ریاست جلال طالبانی، رئیس جمهوری عراق را به عنوان معاون مسرور بارزانی انتخاب کرد.

مسعود بارزانی در مراسم اعلام موجودیت این شورا گفت: «تشکیل این شورا اقدامی مهم برای خدمت‌رسانی به ملت کردستان و حمایت از روان و اقلیمشان است.»

وی همچنین گفت: «در دوره‌های گذشته نیروهای امنیتی توانستند نمونه بسیار خوبی برای تامین امنیت شهروندان کرد باشند، خدمات آنها به بسیاری از شرکت‌های خارجی اطمینان داد که می‌توانند به کردستان بیایند و پروژه‌های سرمایه‌گذاری‌شان را اجرا کنند.»

مسعود بارزانی برای این شورا 265 میلیون دلار اختصاص داده است که همین مساله نیز موجی از انتقادها را در کردستان موجب شده است.

در همین رابطه احزاب مخالف در اقلیم کردستان به ویژه حرکت تغییر، اتحاد اسلامی و جماعت اسلامی نسبت به تشکیل این شورا و تعیین پسر مسعود برای آن هشدار داده و این کار را مقدمه موروثی کردن حکومت اقلیم کردستان دانسته‌اند.

شاهو سعید، سخنگوی جنبش تغییر در این باره گفت: «تشکیل چنین شورایی نیاز به برگزاری جلسه فراکسیون‌های پارلمانی است تا بر سر تاسیس آن توافق کنند، اما تاسیس آن به این صورت صلاحیت‌های بسیاری به آن می‌دهد که هیچ کس حتی پارلمان نیز نمی‌تواند بر عملکرد آن نظارت داشته باشد.»

این در حالی است که مسرور بارزانی در هنگام تاسیس شورا در سخنرانی‌ای گفت: «این حرکت باعث افزایش توانایی‌ها و امکانات ملت کردستان می‌شود و می‌تواند از سرمایه‌های شهروندان کرد در برابر هر گونه تهدیدی که ممکن است امنیت و ثبات آن را تهدید کند، مراقبت ‌کند.»

بلال سلیمان، نماینده پارلمان کردستان از جماعت اسلامی نیز در این باره گفت: «تاسیس این شورا قرار است برای حفاظت از حقوق ملت کرد باشد در حالی که اکنون شاهدیم که در حقیقت هدف از تاسیس آن حفاظت از مصالح دو حزب اتحاد میهنی و دموکراتیک کردستان عراق است. این دو حزب در گذشته سازمان‌های امنیتی خاص خود را داشتند ولی اکنون با تشکیل این شورا باعث وحدت این دو سازمان شده‌اند.»

وی تاکید کرد، این سازمان یک سازمان ملی نیست بلکه تنها یک سازمان حزبی است که قرار است فقط اعضای این دو حزب در آن عضویت داشته باشند و هیچ کدام از اعضای احزاب دیگر وارد آن نشوند.

حمه سعید حمه، نماینده حزب اتحاد اسلامی کردستان نیز در این باره گفت: «این شورا حزبی است و اشخاصی که در راس آن تعیین شده‌اند نیز صرفا وابستگی‌های حزبی به دو حزب اصلی دارند.»

اسوس هردی، نویسنده و روزنامه‌نگار کرد نیز در انتقاد به تشکیل این شورا و انتخاب پسر بارزانی به ریاست آن گفت: «در زمانی که دوران حاکمیت حکومت‌‌های خانوادگی و دیکتاتورها در منطقه سپری شده حاکمان ما به فکر تشکیل حاکمیت خانوادگی افتاده‌اند.»

وی تاکید کرد، من این اقدام را چیزی جز تلاش برای مسلط ساختن خاندان بارزانی بر حکومت اقلیم کردستان نمی‌دانم.
نظرات بینندگان