arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۶۹۵۷۳
تاریخ انتشار: ۲۰ : ۱۱ - ۲۳ تير ۱۳۹۱

شمقدري: سمندريان بدون حاشيه به كارش ادامه داد

پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :
مراسم اختتاميه چهل و هشتمين جشنواره منطقه‌اي سينماي جوان تحت تاثير درگذشت حميد سمندريان برگزار شد.

در اين مراسم كه ـ22 تير ماه ـ در سالن اداره كل فرهنگ و ارشاد اسلامي ياسوج برگزار شد، جواد شمقدري ـ رييس سازمان سينمايي ـ در سخناني به ذكر خاطره‌اي از سمندريان پرداخت و گفت: حدود 15 سال پيش زماني كه مدير كل آموزش‌هاي سينمايي بودم قرار شد به آموزشگاه‌هاي سينمايي بازرس بفرستيم تا كار آن‌ها را كنترل كند و به لحاظ پيشكسوتي سمندريان خودم به آموزشگاه ايشان رفتم و ديدم آنقدر سرگرم كارش است كه هيچ چيز جز هنر برايش مهم نيست و در طول اين سال‌ها هم ديديم بدون حاشيه به كارش ادامه داد.

وي افزود: او يك فيلم ساخت و ادامه نداد و وقتي ديد مي تواند در حوزه تئاتر فعاليت چشمگيري داشته باشد ترجيح داد در آن حوزه بماند و شاگرداني را تربيت كند. در واقع هنرمند موقعي ماندگار مي‌شود كه با مردم خودش و در مسير آرمان‌هاي متعالي كشورش باشد.

رييس سازمان سينمايي در بخش ديگري از سخنانش با اشاره به افتتاح نخستين سينماي «ياسوج» پس از انقلاب گفت: اين استان نياز داشت در حوزه سينما براي آن سرمايه‌گذاري شود بنابراين تفاهم‌نامه‌اي براي تاسيس 10 سالن منعقد شد و اميدوارم تا پايان سال چهار سالن به بهره‌برداري برسد.

شمقدري خطاب به فيلمسازان جوان مراسم اظهار كرد: بايد بدانيم سينما چه ماهيتي دارد و به چه كاري مي‌آيد. چيزي كه خيلي‌ها نمي‌دانند. همچنين هنرمند و فيلمساز قبل از هر چيز بايد دغدغه داشته باشد.

وي تاكيد كرد: بايد از فرهنگ و تمدن خودمان بيشتر بدانيم و آن قدر متمركز در كار خود شويم تا اثر قابل توجهي خلق كنيم و اين در فريم فريم كار نمود داشته باشد.

امين كمالوندي ـ مدير كل ارشاد كهگيلويه و بويراحمد هم در سخناني با بيان اينكه اين جشنواره پس از تلاش دو ماهه به ثمر رسيد خاطرنشان كرد: در كنار اين جشنواره دو سالن يكي به ظرفيت 213 صندلي و ديگري 65 صندلي افتتاح شد و همچنين نگارخانه‌اي به نام «باران» كه از بركات برپايي جشنواره در ياسوج بود كه بايد از همرزمانم در اين عرصه تشكر كنم.

وي افزود: اينجا واقعا مانند جبهه فرهنگي بود و شهر ما سينما نداشت اما امروز شاهديم كه آرزوي دوستداران سينما به ثمر نشست.

اكبر نيك‌زاد استاندار كهگيلويه و بويراحمد نيز در سخناني با بيان اينكه هنرمندان ايران همواره در صحنه بودند و ما به وجود چنين افرادي افتخار مي‌كنيم گفت: در پيروزي انقلاب هنرمندان نقش بسيار اساسي داشتند و هنوز سرودهاي سال 57 در گوشمان است و در هشت سال دفاع مقدس هم هنرمندان رشادت‌هاي جوانان ما را به تصوير كشيدند كه بعد از جنگ هم شاهد تلاش هنرمندان هستيم.

هاشم ميرزاخاني ـ مدير عامل انجمن سينماي جوانان ـ ديگر سخنران اين مراسم بود كه برپايي جشنواره را نيازمند همدلي همه مديران استاني دانست و گفت: اين اولين جشنواره سينمايي در بعد از انقلاب است كه به ميزباني ياسوج برگزار شد و توقع داشتيم مديران استاني از جمله حوزه هنري، اداره ارشاد را در برپايي اين جشنواره ياري كنند.

وي افزود: دوستان اداره كل ارشاد در حالي اين جشنواره را قبول كردند كه اين شهر حتي يك سينما هم نداشت و خوشبختانه طبق قولي كه داده بودند سالن سينما را آماده كردند.

ميرزاخاني از برپايي همزمان دوره آتي جشنواره سينماي جوان در ياسوج خبر داد.

جهانگير الماسي كه براي قرائت بيانيه هيات داوران به روي سن حاضر شده بود، آغاز جاودانگي حميد سمندريان را به پيشگاه اهل هنر تبريك گفت.

همچنين داود رشيدي هم كه تنديس سپاس دريافت كرد، گفت: يكي از بهترين‌ها و بهترين دوست و همكار را از دست داديم كه بسيار غمگين هستم.

از ديگر حاضران در اين مراسم مي‌توان به سعيد رجبي فروتن، مدير كل اداره نمايش خانگي ارشاد ـ ، حسين طلابيگي ـمدير كل دفتر توسعه فناوري سينمايي ـ ، هوشنگ توكلي و روح الله شمقدري عضو هيات مديره سينماي جوانان و علي اعلايي رييس انجمن منتقدان و نويسندگان سينماي ايران اشاره كرد.

در حاشيه: سالن برپايي مراسم كاملا پر شده بود و بسياري ايستاده برنامه را دنبال مي‌كردند.

قبل از هر سخنراني سخنرانان به صورت تصويري معرفي مي شدند و بدون اعلام مجري پشت تريبون قرار مي‌گرفتند.

حضور بوشهري‌ها در سالن و جايزه گرفتن آن‌ها شور و حال خاصي را به برنامه داده بود و با گرمي خاصي همديگر را تشويق مي‌كردند.

در اين مراسم از محمد مختاري كه سابقه مديريت توليد انجمن سينماي جوانان و مديريت تالار مولوي را دارد به عنوان يكي از هنرمندان استان تقدير شد.

در اين مراسم،‌ياد حسين پناهي به عنوان يكي از هنرمندان فقيد اين استان گرامي داشته شد.

محمدتقي فهيم كه براي قرائت بيانيه هيات داوران بخش فيلمنامه پشت تريبون قرار گرفته بود از مسئولان استان خواست كه در سالن‌سازي و بخش فرهنگ هزينه كنند تا آسيب‌هاي اجتماعي در استان كاهش پيدا كند.

بعد از پايان مراسم جواد شمقدري كه ساعت 12 از شيراز به تهران پرواز داشت به سرعت برنامه را ترك كرد.

بيانيه بخش عكس جشنواره توسط اسماعيل عباسي قرائت شد.

اين مراسم با پخش فيلم منتخب بخش تجربي به نام ردپاي زندگي و همچنين اجراي موسيقي محلي به پايان رسيد.

قبل از آغاز مراسم سينما «تك» ياسوج با حضور جواد شمقدري افتتاح شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا
نظرات بینندگان