arrow-right-square Created with Sketch Beta.
کد خبر: ۷۸۱۱۲
تعداد نظرات: ۲ نظر
تاریخ انتشار: ۳۲ : ۱۱ - ۱۳ مهر ۱۳۹۱

آیا آشتی در جنگ سرد آمریکا و ایران اتفاق می افتد؟

«هیلاری کلینتون» وزیر امور خارجه آمریکا روز چهارشنبه گفت در صورتی که ایران برای همکاری با قدرت‌های بزرگ در پاسخ دادن به سوالاتی درباره برنامه هسته‌ای‌اش ابراز تمایل کند، احتمال برداشته شدن سریع تحریم‌ها علیه تهران وجود دارد. آیا این به معنای تلاش آمریکا برای رهایی از مناقشه با تهران است یا راهکاری است برای کسب رای در انتخابات آتی ایالات متحده از اکثریت مخالف جنگ در شرایط بحران اقتصاد بین الملل؟
پایگاه خبری تحلیلی انتخاب (Entekhab.ir) :

تمامی سال های اخیر یکی از لحظات و دقایق هریک از جلسات متناوب مجمع عمومی سازمان ملل متحد دوئل شفاهی و سنتی بین مدعو این جلسه یعنی رئیس جمهور آمریکا و یکی از ناآرام ترین مهمانان جلسه یعنی رئیس جمهور ایران ، محمود احمدی نژاد بود. این بار این اتفاق نیافتاد. چرا؟ یک کارشناس مسائل سیاسی به نام «ولادیمیر ساژین» در گفت و گو با «صدای روسیه» در جستجوی پاسخ به این پرسش است.

به گزارش سرویس بین الملل انتخاب ، گفتگوی آخر احمدی نژاد به عنوان رئیس جمهور در سازمان ملل متحد اگر آشتی جویانه با غرب به نظر نمی رسید اما در عوض نرم تر از سخنرانی های گذشته اش به عنوان ششمین رئیس جمهور ایران در مجمع عمومی سازمان ملل متحد بود. حتی ضمن دسیسه پردازی های آمریکا و غرب و صهیونیست به طور کل احمدی نژاد در بیانات خود در خصوص لزوم ایجاد نظم عدالت گستر و جهانی سخن گفت.

احمدی نژادی که به تاثیر گذاری های پر سر و صدا ی خارجی معروف است هنگام خداحافظی از مجمع عمومی سازمان ملل متحد در ها را محکم به هم نکوبید. چرا؟

برای جواب به این پرسش باید خاطر نشان کنم که یک روز قبل اظهارات رئیس جمهور آمریکا در مقابل تمامی رفتارهای انتقادی در ارتباط با ایران با لحن شدیدی ابراز شد. اوباما بعد از رد انتقادها عدم تمایل تهران برای گشودن جزئیات برنامه های هسته ای خود در مقابل جوامع جهانی بیان داشت که آمریکا به حل و فصل صلح آمیز مشکلات ایران علاقه مند است. بنابراین وی تاکید نمود که هنوز زمان و مکانی برای حل و فصل دیپلماتیک باقی مانده است. شاید احمدی نژاد این سیگنال را درست فهمیده و توپ را گرفته است.

همه چیز در خصوص رئیس جمهور آمریکا مشخص است. او این شرایط خشونت بار حول ایران طی چندین هفته تا انتخابات ریاست جمهوری را تشدید نمی کند. برای همگان روشن است که این اوضاع تحت شرایط مشخص می تواند جنگ جدیدی را برانگیزد که واقعا برای باراک اوباما لازم نیست.

آهنگ سخنرانی همتای ایرانی باراک اوباما نیز بدون شک به خاطر این دلایل بدون سرو صدا بود. اولین دلیل این است که شرایط بسیار جدی در منطقه خلیج فارس برقرار بوده و با رفتارهای خطرناک وخیم تر می گردد. دلیل دوم در فهرست است نه در معنا و مفهوم یعنی مشکلات سیاست داخلی.

قابل ذکر است که وقتی رئیس جمهور ایران سخنرانی خود را در مجمع عمومی آغاز کرد از تهران خبری رسید که علی اکبر جوانفکر ، یکی از مشاورین رئیس جمهور و رئیس خبرگزاری ایرنا، به خاطر انتشار مقاله ای که توهین به رهبر ایران بود دستگیر و به 6 ماه زندان محکوم گردید. شاید برای او بهتر بود که همراه رئیس جمهور به نیویورک می رفت.

در این زمینه سیاست داخلی و خارجی ، تنش ها در ارتباط با غرب نیز بیشتر می شود.

ایرینا فئودوروا ، محقق ارشد دانشکده خاور شناسی در این باره می گوید :

سخنرانی رئیس جمهور احمدی نژاد و اوباما در جلسه مجمع عمومی سازمان ملل متحد به شدت به یک دلیل تکیه داشت یعنی انتخابات. به نفع باراک اوبامایی که با شعار صلح دوستی به ریاست جمهوری رسید، مناسب نبود که بیانیه تهاجمی در زمان نزدیکی به انتخابات داشته باشد.

احمدی نژاد نیز سعی می کند دلایلی برای تشدید اوضاع و همچنین خشونت در منطقه نسازد تا وی را به تحریک درگیری نظامی محکوم نگردانند.

در واقع درگیری لفظی مورد انتظار بین اوباما و احمدی نژاد در سازمان ملل متحد اتفاق نیافتاد. آیا این بدان معنی است که در کاخ سفید و دفتر ریاست جمهوری ایران اگر برای صلح آماده نمی شوند پس برای ادامه روند آشتی خود را مهیا می کنند. نه لزوما. سخت است که انتظار داشته باشیم فردا اوباما در آغاز دوره ریاست جمهوری خود پیشنهاد تاریخی فشردن دستهای دو کشور را مطرح کند. شاید در هر صورت آشتی در جنگ سرد واشنگتن و تهران تا انتخابات ریاست جمهوری آمریکا اعلام شود
نظرات بینندگان
انتشار یافته: ۲
در انتظار بررسی: ۰
غیر قابل انتشار: ۱۱
زهرا
|
IRAN, ISLAMIC REPUBLIC OF
|
۱۲:۱۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
12
8
بنده يک پيشنهاد مناقشه ی برنامه ی هسته ای کشورمون دارم:دوباره يک پيمان 4 جانبه بين ايران و چند کشور قدرتمند مثل چين؛روسيه؛ژاپن و ترکيه مثل پيمان ايران و ترکيه و برزيل بسته شود و کشورمان اورانيوم غنی شده مورد نظر خود را؛زير نظر آژانس از اين کشورها تهيه کند.
ناشناس
|
GERMANY
|
۱۲:۳۹ - ۱۳۹۱/۰۷/۱۳
0
28
امریکا تحریم های خودش رو کرده
با تحریم های 25 مهر اروپا چه کنیم؟
نظرات بینندگان